PROJECTE: Esmorzar Sostenible


Esmorzar Sostenible
QUÈ ÉS?

És un projecte d'Aps, d'aprenentatge i servei consisteix que els alumnes de 4t ESO han d'agafar tot el paper d'alumini possible, per tal de fer un estudi de la quantitat que es gasta en la nostra escola. Ja que, hi ha un gran consum en massa d'aquest i sino fós contaminant es podria reciclar.


PERQUÈ VAM ESCOLLIR AQUEST NOM EL PROJECTE?

Vam escollir el nom entre tots els components del grup, per tal de que impactés el nom li quedés el nom del treball. Normalment, la gent utilitza paper de plata a l'hora d'embolicar perquè és el més ràpid.DE QUÈ  ESTÀ COMPOST?

El paper de plata està compost amb un tant per cent elevat  d'alumini amb un 98,5% , un 1% de ferro, per tal de aportar-li rigidesa. L'últim component és la silicona que n'hi ha un 0,5% que aporta la flexibilitat necessaria perquè no és trenqui al doblegar-ho. 
Així, amb aquesta composició, podem observar que són components que no provenen de la natura, sinó que contenen components químics els quals fan la contaminació al nostre planeta. Perquè tarden milions d'anys en la descomposició dels productes químics. És més probable que és cremin o que és descompoguin en el medi ambient.QUÈ VAM FER? 

El dimecres, dia 6 d'abril vam fer la primera recollida, per tal de veure quan paper utilitzem a l'escola. Això va consistir en agafar de les diferentes aules de la nostra escola Maristes Sants-Les Corts, sense avisar els alumnes per tal de veure els resultats del paper d'alumini.

Vem agafar el delegats i subdelegats de cada classe i els hi vem donar unes bosses d'escombràries per tal de que agafessin tot el paper que utilitzaven els seus companys. 
Aquest ha sigut de el resultat de aquesta primera recollida. Aquí podeu veure el gràfic de com va el vostre curs per tal que la segoan recollida vagi millor que la primera.
 
Uns dies més tard de la recollida vem anar classe per classe explicant el nostre treball de l'Aps. 

I els hi vem dir que fariem una segona recollida per tal de veure, si ha anat millor que la primera recollida.I que ja tornariem per tal d'avisar-los per reduir el paper de plata.SEGONA RECOLLIDA 

Ahir, dia 25 d'abril vem fer la segona recollida de paper d'alumini. Ens vem repartir per grups i vem anar per totes les classes de tots els cursos, explicant que tornariem a fer la recollida per mirar com havia anat, si havia baixat el nivell 
de paper d'alumini en cada curs.

Avui, dia 27 d'abril ens hem tornat ha reunir a l'hora del pati per pesar el paper d'alumini reunit a la segona recollida.
Aquest és el gràfic amb els resultats: