HrvatskiDobrodošli na našu web stranicu  !
            
Ukoliko želite provesti ugodan i miran godišnji odmor u našim  konfornim apartmanima, dozvolite da Vas upoznamo sa prednostima našeg sadržaja i destinacije.
Apartmani Ivana nalaze se u blizini centra grada Nina na mirnoj lokaciji, 350m od mora te 800m od plaže. Apartmani su kompletno opremljeni kapaciteta od 2 do 6 osoba. Našim gostima stoji na raspolaganju osvijetljeni parking smješten u dvorištu, korištenje natkrivenog roštilja, satelitska TV, slobodan pristup wireless internetu , svi partmani imaju zasebne ulaze i natkrivene odvojene terase. Sve terase imaju direktan pristup iz kuhinje i opremljene su sa stolom i stolicama, te predstavljaju idealno mjesto za ručavanje i odmor.

1  apartman 4+2 za 6 osoba ( cca. 70 m2 ):
Smještaj je sa dvije spavaće sobe, svaka soba je sa bračnim krevetom te pomoćnim ležajem za jednu osobu.
Dnevni boravak sa dvosjedom i tv-satelitskom, kupatilo sa tuš kadom, umivaonikom, bideom i wc-om + dodatno drugi odvojeni wc, opremljena kuhinja - blagovaonica sa izlazom na natkrivenu terasu.

4  apartmana 2+2 za 4 osobe ( cca. 50 m2 ):
Smještaj je sa jednom spavaćom sobom sa bračnim krevetom i pomoćnim ležajem za jednu osobu te drugim pomoćnim ležajem u blagovaonici, kupatilo sa tuš kadom, umivaonikom i wc-om, opremljena kuhinja sa izlazom na natkrivenu terasu.


Dostupnost apartmana:
Dolazak u apartman od 13h00, izlazak do 09h00.

Boravišna pristojba, završno čišćenje, WiFi i parking uključeni su u cijenu apartmana.
Rezervacije potvrđujemo po uplati akontacije.


Dodatna ponuda:
Upotreba klima uređaja 5 eura na dan.

.


 O Ninu...      


Nin je čarobna oaza pješčanih plaža koje se prostiru u okruženju starog grada u ukupnoj dužini od 8000 m. Često se proglašavaju najljepšim plažama u Hrvatskoj (Kraljičina plaža, Ždrijac, Prodorica, Zaton Holiday Resort s Plavom zastavom i Bilotinjak). Ninska laguna obiluje povoljnim vjetrovima idealnim za surfanje.  Kraljična plaža, 3 km duga pješčana plaža u Ninskoj laguni, s jednim od najljepših pogleda na Velebit koji ostavlja bez daha, pogodna je za miran odmor posebno za obitelji s malom djecom.


             Povijesni grad Nin nalazi se na središnjem dijelu Jadrana tek 20 km udaljen od novoizgradene autoceste Zagreb-Split. U blizini naše lokacije ne postoje industrijski objekti tako da nema zagadenja okoliša i mora. Plaže u okolici Nina su pjeskovite i plitke što izuzetno odgovara kupanju i zabavi djece, slabijih plivaca i starijih osoba. U središtu Nina naći će te brojne trgovine, konobe i restorane...U blizini ninske  Kraljičine plaže nalazište je ljekovitog blata - peloida koje se  u zdravstvene svrhe upotrebljava još od rimskoga doba.  Njegove blagodati nadaleko su  poznate, a organizirano se preko zadarske Opće bolnice koriste gotovo četiri desetljeća.  Djelovanje ljekovitog peloida  očituje se kroz fizički, mehanički i kemijski učinak, a upotrebljava se za liječenje bolesti  koštano-mišićnog sustava - različite reumatske bolesti, razne  deformacije kralježnice, itd.

             U neposrednoj blizini Nina smješteno je turisticko naselje Zaton holiday resort sa velikim autokampom i sa svim sadržajima za aktivan dnevni odmor ili noćni provod sa brojnim restoranima, terasama za ples i zabavu ili izlazak u diskoteku Saturnus . Povijesni grad Zadar, kulturno i trgovacko središte udaljen je svega 18 km od Nina.
   Poznati nacionalni parkovi mjesta su izuzetne ljepote  za nezaboravne jednodnevne izlete (Plitvicka jezera , Paklenica , Slapovi Krke, ili otoci  Kornati .)

 Starogradska jezgra gradića Nina nalazi se na povijesnom otočiću promjera svega 500 m koji je spojen s kopnom s dva kamena mosta. Okružuju ga prekrasne, duge i plitke pješčane plaže sa sjeverne, zapadne i južne strane. Na istoku se prostiru polja solane. Grad slavne prošlosti star je 3000 godina i spada u najstarije gradove na istočnoj obali Jadrana. Povijest ovdje priča gotovo na svakom koraku. Utemeljili su ga Liburni u 9. st. pr. Kr. koji su tu imali jako pomorsko i trgovačko središte. Na području gdje se danas smjestio Zaton Holiday Resort i poznati kamp Zaton nalazila se antička luka starog Nina, tadašnje Aenone, čiji su ostaci u moru vidljivi još i danas (1 st.). U rimsko doba Nin  postaje značajan municipij. Iz tog razdoblja potječu ostaci najvećeg antičkog hrama na istočnoj strani Jadrana (1. st.), mozaici u podu bogate rimske kuće, ostatci rimskih zgrada u središtu otočića, monumentalni kipovi rimskih imperatora i dr. Nin je kolijevka hrvatske države.

Bio je prvo političko, vjersko i kulturno središte srednjovjekovne Hrvatske. Nin je također, najstariji hrvatski kraljevski grad, stalna ili povremena prijestolnica hrvatskih narodnih vladara: knezovi Višeslav, Trpimir i Branimir, kraljevi Tomislav, Petar Krešimir IV., Zvonimir i dr. Nin je bio biskupija od 9 – 19. st. Ninski biskupi značajni su  za hrvatsku crkvu među kojima se najviše ističe Grgur Ninski, borac za očuvanje hrvatskog narodnog pisma glagoljice. Bogati arheološki nalazi mogu se razgledati u Muzeju ninskih starina gdje se također nalaze dva originalna starohrvatska broda Condure Croatice (11. st.) i rekonstrukcija dijela liburnskog broda Serilie Liburnice (1. st.). U Crkvenoj riznici „Zlato i srebro grada Nina“ nalaze se: Judin srebrnjak, prsten Pape Pia II., relikvijari ninskih zaštitnika 8 – 13. st., Gospina slika ukazanja i dr. Danas je Nin moderno turističko i kulturno odredište kojeg turisti posjećuju zbog izuzetno očuvane prirodne baštine i čistog okoliša, bogate kulturne baštine i zbog najmodernijeg turističkog naselja s apartmanima i autokampom Zaton Holiday Resorta prilagođeno potrebama najzahtjevnijeg gosta današnjice.