Aktuális‎ > ‎

Magyarországi felmérés

Gondolatok az aláírásgyűjtéssel kapcsolatban

Katalin Csomóné Lindmayer, 2010. jún. 19. 0:33   [ 2010. jún. 19. 2:12 frissítve ]

Az alábbiakban közzé tesszük azokat a gondolatokat, amiket a petíció aláírásakor megosztottatok velünk és mindenkinek tudtára szerettétek volna hozni:

·       Köszönjük, és hálásak vagyunk, hogy megosztjátok velünk életetek legintimebb pillanatait, gondolataitokat, örömeiteket és fajdalmaitokat, erősítvén ezzel minket, hogy folytatni kell és menni, nem nézni se jobbra, se balra, csak a kisbabáknak, édesanyáknak jobb legyen.

·         Köszönjük, mert erősítitek ezzel a többieket is, akik megérezhetik, hogy nincsenek egyedül, megtudhatják, hogy fájdalmaik jogosak és hogy szükség van ezekről szót ejteni, segítséget kérni, nincs ebben semmi szégyelni vagy rejtegetni való.

·         Köszönjük, hogy erősítitek ezzel azokat is, akiknek sikerült gyönyörű szül(et)ésekben részesülni, hogy ők érezhessék, menyire különleges az, ami nekik megadatott, észrevehetik így, hogy másoknak mire van szükségük, és erőt kaphassanak, hogy támogassák azokat, akiknek másképp sikerült.

 Továbbra is kérjük, bíztassatok mindenkit, hogy csatlakozzon felhívásunkhoz, és örömmel fogadjuk, ha megosztjátok velünk örömeiteket, fájdalmaitokat. Ha pedig segítség kell, találunk megoldást.    TOVÁBB >>

Share/Bookmark

Aláírásgyűjtés az anya- és bababarát szülészeti ellátásért Magyarországon

Katalin Csomóné Lindmayer, 2010. jún. 6. 6:53   [ 2011. febr. 12. 1:15 frissítve ]

Az AnyaBaba-barát Szülészeti Ellátásért Kezdeményezés felhívására 30 civilszervezet kezdett aláírásgyűjtésbe az anya- és bababarát szülészetekért. Olyan szülészeteket szeretnének, ahol egyenrangú félként, partnerként áll egymás mellett az élet kezdetén  az életet adó nő és családja, és az egészségügyi ellátórendszer.

A petíció teljes szövege és csatlakozási lehetőség, aláírás - ide kattintva érhető el.

2010 Januári felmérés eredménye

Katalin Csomóné Lindmayer, 2010. máj. 19. 6:38   [ 2010. máj. 19. 8:24 frissítve ]

2010 Januárjában készült az első magyarországi felmérés a jelen lépések alapján. Ennek eredményeként a következő lépések bizonyultak legégetőbbnek:

1. Lépés: Minden nőt tisztelettel és méltósággal kezel
6. Lépés: Elkerüli a potenciálisan káros gyakorlatokat és eljárásokat.
10. Lépés: Törekszik a sikeres szoptatás 10 lépésének megvalósítására = A Bababarát
Kórház kezdeményezés alapelvei.
 +1
5. Lépés: Olyan gyakorlatot folytat, amely tudományos bizonyítékokon alapszik, és
amelynek jótékony hatása beigazolódott.

A magyarországi szülészeti ellátás értékelése a 10 lépés fényében

Katalin Csomóné Lindmayer, 2010. máj. 18. 22:55   [ 2010. máj. 19. 6:37 frissítve ]

1-4 of 4