Situering

Ann Van Hecke (°1970) werkt als psychotherapeute in een zelfstandige praktijk. Zij is van oorsprong wetenschappelijk geschoold. Als psychotherapeute werd ze opgeleid aan de Educatieve Academie, Instituut voor Interactionele Vormgeving te Berchem, Antwerpen. Zij is lid van de Vlaamse Vereniging van Therapeuten in de Interactionele Vormgeving (VVTIV).

Ann Van Hecke was een tijd actief als lerares, waar ze vooral werkte met jongeren van 17-18 jaar.

Daarnaast volgde Ann Van Hecke een heel aantal kortere trainingen, opleidingen en specialisaties gericht op verschillende deelgebieden en doelgroepen in therapie. Daaronder traumaverwerking vanuit NLP, Mindfulness Based Cognitive Therapy, natuurlijk mediteren (mindfulness), Boeddhistische psychologie, psychodynamica, hartcoherentie, Emotional Freedom Techniques, inleiding op Voice Dialogue, training Geweldloos Communiceren, e.a.

U kan bij Ann Van Hecke terecht met allerlei vragen en problemen rond stress, angst, depressie, moeilijkheden in relatie of opvoeding, psychosomatische klachten, verlies- en rouwverwerking, trauma, burn-out, aanhoudende vermoeidheid, maar ook persoonlijk groei, zelfzorg, ademhaling & meditatie, omgaan met hooggevoeligheid, zingevingsvragen, e.a.

Het aanbod omvat zowel individuele als relatietherapie. Indien gewenst, kan er een samenwerking zijn met de huisarts of psychiater.

Er wordt steeds gewerkt in een klimaat van respect voor en aanvaarding van de eigenheid en de problematiek van de cliënt. Grote zorg wordt besteed aan het creëren van veiligheid en het opbouwen van een vertrouwensrelatie tussen therapeut en cliënt. Naast gesprekken, kunnen ook allerlei oefeningen, technieken en creatieve werkvormen gehanteerd worden, dit steeds in samenspraak met en afgestemd op de persoonlijkheid van de betrokkene.

Ann Van Hecke geeft ook supervisie aan therapeuten in de opleiding Interactionele Vormgeving (postgraduaat) aan de Educatieve Academie en aan afgestudeerde psychotherapeuten / psychologen.

Als docente werkt Ann reeds jaren voor organisaties zoals VormingPlus en Huis van de Mens in opleidingen rond zelfzorg, meditatie & bewustzijn.

Vanaf september 2017 organiseert zij zelf verschillende cursussen die doorgaan in 'Yogatime' te Nederhasselt (vlakbij Erpe-Mere) met dezelfde thema's (o.a. ook burn-out). Alle info hieromtrent kan je terugvinden onder de tab "cursussen".