Situering

Ann Van Hecke (°1970) werkt als psychotherapeute in een zelfstandige praktijk. Zij is van oorsprong wetenschappelijk geschoold. Als psychotherapeute werd ze opgeleid aan de Educatieve Academie, Instituut voor Interactionele Vormgeving te Berchem, Antwerpen. Zij is lid van de Vlaamse Vereniging van Therapeuten in de Interactionele Vormgeving (VVTIV).

Ann Van Hecke was een tijd actief als lerares, waar ze vooral werkte met jongeren van 17-18 jaar.

Daarnaast volgde en volgt Ann Van Hecke een heel aantal korte en lange trainingen, opleidingen en specialisaties gericht op verschillende deelgebieden en doelgroepen in therapie. Daaronder traumaverwerking vanuit NLP, Mindfulness Based Cognitive Therapy, natuurlijk mediteren (mindfulness), Boeddhistische psychologie, psychodynamica, coachen vanuit hartcoherentie, Emotional Freedom Techniques, inleiding op Voice Dialogue, lichaamsgerichte training rond schuld en schaamte, trainingen Geweldloos Communiceren, e.a.

U kan bij Ann Van Hecke terecht met vragen rond stress, angst, depressie, moeilijkheden in relatie of opvoeding, psychosomatische klachten, verlies- en rouwverwerking, trauma, burn-out, aanhoudende vermoeidheid, maar ook thema's als bewustzijn, persoonlijk groei, zelfzorg, ademhaling & meditatie, omgaan met hooggevoeligheid, existentiële - en zingevingsvragen, e.a.

Het aanbod omvat zowel individuele als relatietherapie. Indien gewenst, kan er een samenwerking zijn met de huisarts of psychiater.

Er wordt steeds gewerkt in een klimaat van respect voor en aanvaarding van de eigenheid en de problematiek van de cliënt. Grote zorg wordt besteed aan het creëren van veiligheid en het opbouwen van een vertrouwensrelatie tussen therapeut en cliënt. Naast gesprekken, kunnen ook allerlei oefeningen, technieken en creatieve werkvormen gehanteerd worden, dit steeds in samenspraak met en afgestemd op de persoonlijkheid van de betrokkene.

Ann Van Hecke geeft ook supervisie aan afgestudeerde psychotherapeuten / psychologen en kan daarvoor bouwen op ruim 20 jaar praktijkervaring.

Als docente werkt Ann reeds jaren voor organisaties zoals VormingPlus en Huis van de Mens in opleidingen rond burn-out, zelfzorg, hooggevoeligheid, de innerlijke criticus, meditatie & bewustzijn. Recent is er ook een samenwerking met yogastudio Levenscirkel in Dilbeek. Ze geeft tevens de 8-weken training Mindfulness en vorming in hartcoherentie, zowel aan particulieren als aan bedrijven.

Sinds het begin van de corona-crisis worden ook regelmatig online opleidingen gegeven.

Leesgroepen rond de boeken van Brené Brown en Eckhart Tolle staan ook af en toe op het programma.

Alle info hieromtrent kan je terugvinden onder de tab "cursussen".

Indien gewenst wordt er een programma op maat uitgewerkt voor uw organisatie of bedrijf.