Gezien de recente corona-gebeurtenissen zijn tem eind juni alle live bijeenkomsten afgelast. Verschillende regio's van Vormingplus hebben me gevraagd een online aanbod uit te werken, je vindt het overzicht (van de vormingen waarvoor nog plaats is) + de respectieve link om in te schrijven hieronder. 

Vanaf 1 juli 2020 zullen - tot nader bericht - weer live groepen georganiseerd worden. De veiligheidsmaatregelen wat betreft ruimte en afstand zullen daarbij te allen tijde gerespecteerd worden.

Zomer Zoom Meditaties

Wat?

Gedurende 13 opeenvolgende donderdagen (vanaf 18 juni tem eind september) bieden we jullie de gelegenheid om in groep te mediteren. Het wordt een verdiepende en rustgevende stilte-ervaring: verschillende (korte tot middellange) meditaties zullen aan bod komen (stille, begeleide, zittend, schrijvend, klankschaal, ...) , afgewisseld met ervaringen van deelnemers, het lezen van een inspirerende tekst, … en uiteraard is er ruimte voor het beantwoorden van al jullie vragen en ‘hindernissen’. Soms zal er ook kort een thema aan bod komen, zoals bijvoorbeeld ‘hoe tot rust komen?’, ‘wat is gelukkig zijn?’, ‘veerkracht opbouwen’, ‘dankbaarheid cultiveren’, enz…

Waar?

Elk in zijn eigen 'kot', we werken online via Zoom 

We starten om 19h en ronden af rond 21h

Bijdrage per sessie is 10€, de avonden vormen geen cursus en zijn apart te volgen.

We willen vooral tegemoet komen aan de vraag om in groep te oefenen.

Inschrijven: mail naar annvanhecke@telenet.be

Er is geen enkele verplichting om de hele zomer mee te doen, ook als je maar heel af en toe vrij bent, blijf je van harte welkom.


Online Cursussen ism VormingPlus (Via Zoom)


OMGAAN MET STRESS EN ANGST

Een traject naar meer RUST en meer EIGEN KEUZE in 3 vrijdagvoormiddagen

Data: 12, 19 en 26 juni 2020 telkens van 10h tot 12.30h

Locatie: thuis, in uw kot, via Zoom

De voorbije maanden hebben veel van ons gevraagd. Te veel drukte in huis of net héél alleen, te veel werk of misschien géén werk meer, ziek of gezond,… we hebben allemaal zo ons persoonlijk verhaal in deze crisis. Hoe ga jij om met zulke plotse veranderingen en onzekerheid?

Heb je de neiging veel te piekeren of na te denken? Twijfel je vaak aan jezelf terwijl je je uiterste best doet? Heb je soms het gevoel dat wat je doet, niet goed genoeg is? Ben je bang omdat je niet weet wat de toekomst brengt? Voel je je wel eens schuldig of angstig? Deze 3-delige workshop brengt klaarheid in onze stress- en angstmechanismen.

We gaan o.a. lichaamsgericht aan de slag, nemen gedachten en overtuigingen onder de loep, leren over de functie van onze gevoelens en hoe ermee om te gaan. Ontdek hoe je mits enkele eenvoudige oefeningen en inzichten verder kan met een lichter en vrijer gevoel.

Inschrijven

Voor deze cursus kan u niet rechtstreeks inschrijven bij Ann Van Hecke en moet u contact opnemen met VormingPlus Kortrijk of via de site (de link staat voorlopig nog niet online)


LEES- en MEDITATIEGROEP:  ‘DE KRACHT van het NU in de praktijk’ (van Eckhart Tolle)

Een traject naar meer RUST en VERVULLING in 4 zaterdagvoormiddagen

Data: 13, 20 en 27 juni + 4 juli 2020 telkens van 10h tot 12.30h

Locatie: thuis, in uw kot, via Zoom

Worstel je met wat er de voorbije weken allemaal op ons af kwam? Wordt de druk van het ‘anders’ leven je deze dagen wel eens teveel? Voelt het chaotisch in je hoofd of blijf je te lang over dingen piekeren? Dan biedt ‘De kracht van het NU’ jou een bijzonder eenvoudige oplossing!

Je hoeft er niet in te geloven, maar, zoals de schrijver zelf zegt, je moet het ervaren. Met die ambitie gaan we als lees- en doegroep aan de slag met het kleine, praktische boekje ‘De kracht van het NU in de praktijk’  van Eckhart Tolle. Behalve de inhoud proberen te begrijpen, willen we vooral ook gaan ervaren, samen de meditatieoefeningen uit het boek uitproberen en onze ervaringen delen met elkaar.

Meditatie werkt helend, brengt helderheid in je gedachten, doet de vreugde weer stromen, helpt omgaan met stress, maar ook met moeilijkheden, pijn en tegenslag; het maakt stil, rustig en kalm, brengt je terug bij jezelf en dus in je kracht. We leren van Eckhart Tolle hoe eenvoudig en gewoon meditatie kan zijn. We willen vooral werken met voorbeelden uit het dagelijkse leven, herkenbaar voor iedereen.

Praktisch:

Iedere deelnemer dient zelf een eigen exemplaar van het boek te voorzien. Als voorbereiding op de eerste les lezen we alvast hoofdstuk 1 en 2. 


Voor deze reeksen kan u niet rechtstreeks inschrijven bij Ann Van Hecke en moet u contact opnemen met VormingPlus Archeduc of via de site


C
ursussen ism VormingPlus (deze gaan - tot nader order - live door!)

Zomer en najaar...


DE KUNST VAN HET GOEDE LEVEN 

Een traject naar meer VERVULLING in 3 opeenvolgende voormiddagen

Data: 1, 2 en 3 juli 2020 telkens van 10h tot 12.30h

Locatie: De Krook Bibliotheek, Gent

Ken je het gevoel dat er toch ‘meer’ in het leven moet zijn dan datgene waarmee je doorgaans bezig bent? Je hebt een goed en druk gevuld leven terwijl je tóch af en toe iets bespeurt van ‘is dít het nu?’…?  Misschien wil je meer leren over hoe je geluk ín jezelf kan cultiveren in plaats van het te laten afhangen van uiterlijke omstandigheden?

In deze reeks laten we ons inspireren door zowel hedendaagse als eeuwenoude wijsheid, we zoeken samen naar antwoorden, maken tijd voor uitwisseling en leren verdiepende meditatie oefeningen aan. Het gevolg is dat je weer in een 'flow' komt. Dat je je (opnieuw) realiseert wat écht voor jou van belang is en weer energie-gevende patronen ontwikkelt. Zo neem je je geluk in eigen handen.

De drie sessies zijn ook uiterst geschikt als vervolg op de basiscursus ‘Eenvoudig Mediteren’. Enige (basis)ervaring met meditatie is wenselijk, maar niet noodzakelijk.

Inschrijven

Voor deze cursus kan u niet rechtstreeks inschrijven bij Ann Van Hecke en moet u contact opnemen met VormingPlus Gent of via de site (de link staat voorlopig nog niet online)
ZELFZORG IS EEN WERKWOORD

Een traject naar meer EVENWICHT in 4 vrijdagvoormiddagen

Data: 18 en 25 sept + 2 en 9 oktober 2020 telkens van 9.30h tot 12h

Locatie: VormingPlus MZW, Wandelweg 11, 8500 Kortrijk


Nooit eerder kwam het woord zelfzorg zó vaak ter sprake als nu. Onderzoek toont aan dat mensen die goed voor zichzelf zorgen, gelukkiger zijn, beter met stress kunnen omgaan; ze lijken beter gewapend tegen een mogelijke burn-out en staan krachtiger en positiever in het leven. Maar wát doen ze dan  anders en vooral hóe doen ze dat? In deze reeks gaan we zowel theoretisch als ervaringsgericht aan de slag. Iedere deelnemer krijgt de ruimte om op zoek te gaan naar zijn/haar persoonlijke definitie van het begrip zelfzorg en hoe dat in de praktijk kan worden gebracht.

Er wordt o.a. gewerkt vanuit het kader van Verbindend Communiceren (volgens Marshall Rosenberg)

Na deze training heb je tools in handen om:

  • je eigen behoeftes te erkennen en te benoemen
  • milder en begripvoller met jezelf om te gaan (o.a. grenzen leren bewaken)
  • je innerlijke criticus te herkennen en om te buigen
  • constructief om te gaan met schuld en schaamte 
  • rust te vinden in jezelf en dat ook in te bouwen in je leven
  • bewustere keuzes te maken
  • angst en stress beter te hanteren en/of los te laten

Deze reeks is ook geschikt voor mensen die gewoon meer inzicht willen krijgen in hun eigen functioneren en van daaruit beter voor zichzelf willen leren zorgen.

Voor deze cursus kan u niet rechtstreeks inschrijven bij Ann Van Hecke en moet u contact opnemen met VormingPlus Kortrijk of via de site (de link staat voorlopig nog niet online)


OMGAAN MET JE INNERLIJKE CRITICUS

Een traject naar meer innerlijke VRIJHEID in 4 dinsdagavonden   

Data: 22 en 29 sept + 6 en 13 oktober 2020 telkens van 19h tot 21.30h

Locatie: Bibliotheek Geraardsbergen

Kan je niet stoppen met piekeren, nadenken of praten in jezelf?
Twijfel je vaak aan jezelf? Heb je soms het gevoel dat wat je doet, niet goed genoeg is?
Vergelijk je jezelf voortdurend met anderen of maak je je zorgen over wat anderen wel zullen denken/zeggen over jou? Voel je je wel eens beschaamd, schuldig of angstig? In deze reeks  onderzoeken we waar deze vervelende en tevens onnodige gevoelens vandaan komen en hoe ze ons blokkeren. We leren de innerlijke criticus kennen als een deel van onszelf en gaan er een nieuwe, passende relatie mee aan. We krijgen beter zicht op het verband tussen denken, voelen en handelen. We leren meer ons eigen gevoel te volgen. Wat een bevrijding!

Voor deze cursus kan u niet rechtstreeks inschrijven bij Ann Van Hecke en moet u contact opnemen met VormingPlus Vlaamse Ardennen of via de site (de link staat voorlopig nog niet online)


EENVOUDIG MEDITEREN     (2 parallelle reeksen)

Een traject naar meer INNERLIJKE RUST 

Data: 3 zaterdagen 3, 17 en 24 oktober 2020 telkens van 10h tot 12.30h

LocatieCC De Corren, Steenokkerzeel

OF

Data: 4 zondagen 4, 11, 18 en 25 oktober 2020 telkens van 10h tot 12.30h

LocatieCC De Factorij, Zaventem

Meditatie wordt meer en meer erkend als 'natuurlijk medicijn', een 'gezondheidspraktijk' voor lichaam en geest, ja zelfs aanbevolen door artsen. Het middel bij uitstek om stress los te laten en tot rust te komen. Meditatie is eenvoudig, praktisch en iedereen kan het leren.
In deze reeks zoeken we samen uit hóe dat kan.

We bouwen stapsgewijs op, leren over de zin en onzin van meditatie, de waaier van mogelijkheden, en de vele positieve effecten die het op ons leven en lichaam kan hebben.

Er is ruime gelegenheid tot vragen stellen en persoonlijke inbreng.

Deze reeks is zowel geschikt voor mensen die totaal geen of nog weinig ervaring hebben met meditatie, als voor ervaren beoefenaars die gewoon mee willen oefenen en genieten van een diepgaande rust en stilte.

We verdiepen ons bovendien in de wondere wereld van HARTCOHERENTIE

https://www.activate.me/hartcoherentie

Kom en ervaar hoe je weer tot RUST kan komen. Bijzonder heilzaam voor mensen met vermoeidheid, stress, angst en/of burn-out. Een absolute aanrader in deze drukke tijden!

Voor deze reeksen kan u niet rechtstreeks inschrijven bij Ann Van Hecke en moet u contact opnemen met VormingPlus Archeduc of via de site (de link staat voorlopig nog niet online)