Eigen cursussen     

 

burn-out


BURN-OUT, VERMOEIDHEID & STRESS           VOLZET !!

Een traject naar betere ZELFZORG in 4 woensdagavonden

Eerstvolgende data: 10/1, 17/1, (24/1 niet!), 31/1 en 7/2/2018,

telkens van 19h tot 21.45h.

Prijs: 135 € voor de volledige reeks

Locatie: Wellness en Relaxatiecentrum EKILIBRE ∙ Achterstraat 37 ∙ Haaltert

 

Heb je soms het gevoel te weinig rust, voldoening of vertrouwen te ervaren in je leven? Ben je er vaak meer voor anderen dan voor jezelf? Misschien ben je best wel gelukkig maar knaagt er toch een gevoel dat er 'iets' ontbreekt? Dat het anders kan...?

Dan is dit traject naar meer zelfzorg en zingeving zeker iets voor jou!

Nooit eerder kwam het woord ZELFZORG zó vaak ter sprake als nu. Onderzoek toont aan dat mensen die goed voor zichzelf hebben leren zorgen, gelukkiger zijn, makkelijker met stress kunnen omgaan; ze lijken beter gewapend tegen een mogelijke burn-out en staan krachtiger en positiever in het leven.

Maar wát doen ze dan anders en vooral hóe doen ze dat? In deze reeks gaan we zowel theoretisch als ervaringsgericht op zoek naar een antwoord op deze vragen.

Stapsgewijs verkennen we een aantal belangrijke pijlers van zelfzorg.

Iedere deelnemer heeft de ruimte om te verkennen wat het begrip zelfzorg voor hem of haar persoonlijk betekent en hoe dat in de praktijk kan worden gebracht.

Na deze training heb je tools in handen om:

  • je eigen behoeftes te benoemen
  • mild en liefdevol met jezelf om te gaan (o.a. grenzen leren bewaken)
  • je innerlijke criticus te herkennen en om te buigen
  • constructief om te gaan met schuld en schaamte 
  • rust te vinden in jezelf en dat ook in te bouwen in je leven
  • bewustere keuzes te maken
  • angst los te laten

Deze reeks is zeker ook geschikt voor mensen die gewoon meer inzicht willen krijgen in hun eigen functioneren en van daaruit beter voor zichzelf willen leren zorgen en/of meer zin en betekenis aan hun leven willen geven.


Inschrijven

Stuur een mailtje naar annvanhecke@telenet.be met vermelding van de cursus waarvoor je interesse hebt. Vergeet niet je eigen naam (soms mailen mensen vanaf het mailadres van hun partner), adres en telefoonnummer duidelijk te vermelden. Je ontvangt dan eerst via mail alle info en betalings-voorwaarden. Je bent pas definitief ingeschreven na bevestiging en betaling van een voorschot.EENVOUDIG MEDITEREN: HOE DOE JE DAT?    Nog 3 plaatsen vrij!

mediteren

Een traject naar meer AANDACHT in 3 zondagvoormiddagen

Eerstvolgende data: 21/1, 28/1 en 4/2/2018, telkens van 9h15 tot 12h.

Prijs: 95 € voor de volledige reeks (incl syllabus, koffie, thee, water en koekje)

Locatie: Wellness en Relaxatiecentrum EKILIBRE ∙ Achterstraat 37 ∙ Haaltert

 

Ondanks alle misverstanden die nog de ronde doen, krijgt meditatie eindelijk stilaan de plek die ze verdient.

Meditatie wordt meer en meer erkend als 'natuurlijk medicijn', een 'gezondheidspraktijk' voor lichaam en geest, aanbevolen door artsen. Hét middel bij uitstek om stress los te laten en tot rust te komen.

Meditatie is eenvoudig, praktisch en iedereen kan het leren.Het bevordert ons vermogen tot aandacht, concentratie en helderheid.

In deze reeks van 3 voormiddagen gaan we op zoek naar het punt van stilte en rust in onszelf aan de hand van enkele makkelijke en bruikbare oefeningen.

We bouwen stapsgewijs op, leren over de zin en onzin van meditatie, de verschillende mogelijkheden, en de vele positieve effecten die het op ons leven kan hebben. Daardoor ontstaan als vanzelf een betere motivatie en discipline.

Er is ruime gelegenheid tot vragen stellen en persoonlijke inbreng. In deze drukke en vaak hectische tijden is een beetje meditatie al een ware weldaad. Kom en overtuig jezelf.

Deze reeks is zeer geschikt voor mensen die totaal geen of nog weinig ervaring hebben met meditatie. Uiteraard bent u als meer ervaren beoefenaar eveneens van harte welkom om mee te oefenen en te genieten van een diepgaande rust en stilte.

 

Inschrijven

Stuur een mailtje naar annvanhecke@telenet.be met vermelding van de cursus waarvoor je interesse hebt. Vergeet niet je eigen naam (soms mailen mensen vanaf het mailadres van hun partner), adres en telefoonnummer duidelijk te vermelden. Je ontvangt dan eerst via mail alle info en betalings-voorwaarden. Je bent pas definitief ingeschreven na bevestiging en betaling van een voorschot.Cursussen i.s.m. VormingPlus


LOSLATEN EN VERDERGAAN

Een traject naar meer innerlijke VREDE en RUST in 3 donderdagmiddagen

Data: 22/2, 01/03 en 08/03/2018, telkens van 13h tot 15.30h.

Prijs: Zie website van VormingPlus Waas en Dender

Locatie: Rode Kruisstraat 23, 9100 Sint-Niklaas


Hoe veel pijnlijke of lastige ervaringen neem je mee in de rugzak van het leven? Die bagage maakt je levensweg zwaarder. Je blijft vasthouden aan de momenten waarop je gekwetst werd of iets vervelend meemaakte, aan een geleden verlies of onrechtvaardigheid. Dat maakt je niet vrolijker. Het beperkt je levensmoed en energie. In deze workshop ontdek je hoe je kan loslaten en weer kan verder gaan met een lichtere rugzak. Zo kan je meer zin geven aan je leven en (opnieuw) genieten van de reis.

Inschrijven is noodzakelijk uiterlijk 10 dagen voor de start van de reeks.

Inschrijven

Voor deze cursus kan u niet rechtstreeks inschrijven bij Ann Van Hecke en moet u contact opnemen met VormingPlus

https://www.vormingpluswd.be/loslaten-en-verdergaan-1LOSLATEN EN VERDERGAAN

Een traject naar meer innerlijke VREDE en RUST in 2 zaterdagen

Data: 24/2 en 04/03/2018, 2 volle dagen telkens van 10h tot 16h, met een lunchpauze van 1 uur.

Prijs: Zie website van VormingPlus Oostende Westhoek

Locatie: Kloosterstraat 3, 8690 Hoogstade


Hoeveel pijnlijke of lastige ervaringen zeul je mee in je rugzak van het leven? Deze bagage maakt je levensweg zwaarder. Je blijft je vasthouden aan momenten waarop je gekwetst werd of je iets vervelend overkwam, aan verlies of onrechtvaardigheid. Meestal word je daar niet vrolijker van… 
Ontdek hoe je deze zaken kan loslaten en verder gaan met een lichtere rugzak. Tijdens deze vorming neem je je 
gedachten en overtuigingen onder de loep, leer je  over de functie van jouw gevoelens en hoe ermee om te gaan en ga je ook met je lichaam aan de slag. Ontdek hoe je mits enkele eenvoudige veranderingen, verder kan met een veel lichtere rugzak.
 

Inschrijven

Voor deze cursus kan u niet rechtstreeks inschrijven bij Ann Van Hecke en moet u contact opnemen met VormingPlus

https://www.vormingplusow.be/loslaten-en-verder-gaan-0SPIRITUALITEIT ... Wat zegt u?

Een traject naar meer VERVULLING in 3 zondagvoormiddagen:

Data: 4/3, 11/3 en 18/3 2018, telkens van 10h tot 12.30h.

Locatie: Cultuurhuis Meise, Brusselsesteenweg 44,1860 Meise

 

Mensen die aangeven ‘alles’ te hebben in het leven, klagen niet zelden over een gevoel van leegte en een gebrek aan zingeving. Een ogenschijnlijk gevuld en druk leven brengt soms niet de verwachte voldoening. Het lijkt wel alsof er twee dimensies in het leven zijn: enerzijds een tastbare en anderzijds een die moeilijk te benoemen is.

In deze reeks onderzoeken we samen wat spiritualiteit voor ons persoonlijk betekent of kan betekenen. Welke plek krijgt het in ons leven en hoe worden we daar beter van? We houden beide dimensies tegen het licht. Ondanks het ongrijpbare karakter proberen we vat te krijgen op de veel te weinig besproken laag van spiritualiteit. Ergens verlangen we allemaal naar een ‘vervuld leven’, maar wat is daar voor nodig en wat zit ons in de weg?

 

Inschrijven

Voor deze cursus kan u niet rechtstreeks inschrijven bij Ann Van Hecke en moet u contact opnemen met VormingPlus Archeduc: zie website

https://www.archeduc.be/spiritualiteit-wat-zegt-uLeesgroep rond het boek ‘De moed van imperfectie’ van Brené Brown

Een traject naar "minder moeten en meer mogen" in 5 donderdagavonden

Data: 19 & 26 april, 3 (10 niet !!), 17 en 24 mei 2018, telkens van 19h tot 21.30h

Locatie: Gemeenschapscentrum Hof ten Hemelrijk, Kloosterstraat 7, 1745 Opwijk

Brené Brown is onderzoeker en hoogleraar maatschappelijk werk aan de University of Houston in de Amerikaanse staat Texas. Ongewoon voor een universitair onderzoeker heeft ze zich vooral verdiept in thema’s als kwetsbaarheid, schaamte, eigenwaarde, moed en liefde. Ze schreef intussen verschillende boeken over haar bevindingen.

In ‘De moed van imperfectie’ beschrijft Brené hoe compassie, verbondenheid en een moedige levensstijl voor iedereen weggelegd zijn. Op basis van haar jarenlange studie kwam ze tot tien stellingen over ‘bezield leven’ of leven vanuit het gevoel dat je de moeite waard bent. Op haar eigen, eerlijke, warme en grappige manier moedigt ze de lezer aan om perfectionisme te laten varen, stress als leefstijl los te laten, te vertrouwen op je eigen intuïtie en creativiteit voldoende ruimte te geven. Dit boek gaat over de reis van ‘Wat zullen anderen wel niet denken?’ naar ‘Ik ben goed genoeg’.

In deze lees- en doegroep gaan we aan de slag met dit boek. We verdelen het in een aantal stukken en lezen thuis telkens één stuk ter voorbereiding van de volgende bijeenkomst. De groep biedt ruime gelegenheid tot verdieping, vragen stellen en oefenen. De oefeningen nodigen uit tot zelfreflectie met een milde knipoog. Door jouw ervaring te delen, inspireer je tevens de ander. De bedoeling is dat we alles eruit halen wat erin zit: wat kan dit boek in ons eigen leven concreet betekenen én veranderen? We verlangen allemaal naar een ‘bezield leven’, maar wat is daar voor nodig en wat zit ons in de weg? Kom en laat je inspireren!

Praktisch: iedere deelnemer dient zelf een eigen exemplaar te voorzien. Er worden geen boeken te koop aangeboden tijdens de vorming.


Inschrijven

Voor deze cursus kan u niet rechtstreeks inschrijven bij Ann Van Hecke en moet u contact opnemen met VormingPlus Archeduc

https://www.archeduc.be/lees-en-doegroep-de-moed-van-imperfectieOMGAAN MET JE INTERNE CRITICUS

Een traject naar meer innerlijke VRIJHEID in 4 dinsdagavonden

Data: 8, 15, 22 & 29 mei 2018 telkens van 19h tot 21.30h.

Locatie: VormingPlus, Sint-Annastraat 8, 9620 Zottegem

 

Kan je niet stoppen met piekeren, nadenken of praten in jezelf? Twijfel je vaak aan jezelf? Heb je soms het gevoel dat wat je doet, niet goed genoeg is? Vergelijk je jezelf voortdurend met anderen of maak je je zorgen over wat anderen wel zullen denken/ zeggen over jou? In deze reeks leer je de innerlijke criticus kennen als een deel van onszelf en gaan we er een nieuwe, passende relatie mee aan.  We krijgen beter zicht op het verband tussen denken, voelen en handelen. Wat een bevrijding!

Inschrijven

Voor deze cursus kan u niet rechtstreeks inschrijven bij Ann Van Hecke en moet u contact opnemen met VormingPlus

https://www.vormingplus-vlad.be/omgaan-met-je-interne-criticusEENVOUDIG MEDITEREN: HOE DOE JE DAT?   

Een traject naar meer AANDACHT 

Data volgen...

Ondanks alle misverstanden die nog de ronde doen, krijgt meditatie eindelijk stilaan de plek die ze verdient.

Meditatie wordt meer en meer erkend als 'natuurlijk medicijn', een 'gezondheidspraktijk' voor lichaam en geest, aanbevolen door artsen. Hét middel bij uitstek om stress los te laten en tot rust te komen.

Meditatie is eenvoudig, praktisch en iedereen kan het leren.Het bevordert ons vermogen tot aandacht, concentratie en helderheid.

In deze reeks van 3 voormiddagen gaan we op zoek naar het punt van stilte en rust in onszelf aan de hand van enkele makkelijke en bruikbare oefeningen.

We bouwen stapsgewijs op, leren over de zin en onzin van meditatie, de verschillende mogelijkheden, en de vele positieve effecten die het op ons leven kan hebben. Daardoor ontstaan als vanzelf een betere motivatie en discipline.

Er is ruime gelegenheid tot vragen stellen en persoonlijke inbreng. In deze drukke en vaak hectische tijden is een beetje meditatie al een ware weldaad. Kom en overtuig jezelf.

Deze reeks is zeer geschikt voor mensen die totaal geen of nog weinig ervaring hebben met meditatie. Uiteraard bent u als meer ervaren beoefenaar eveneens van harte welkom om mee te oefenen en te genieten van een diepgaande rust en stilte.