Cursussen in eigen beheer


DE KUNST VAN HET GOEDE LEVEN    

Een traject naar meer VERVULLING in 3 zaterdagvoormiddagen

Een cursus waarin we tijd maken voor dátgene waarvoor in het dagelijkse leven zo zelden tijd en aandacht is, dátgene wat vaak verloren gaat in de drukte en dus door veel mensen wordt gemist...

Data: 6, 13 en 20 april 2019 telkens van 9.30h tot 12.15h.

Locatie: 'Onder het maanlicht', Gentsesteenweg 444, 9420 Erondegem

Ken je het gevoel dat er toch ‘meer’ in het leven moet zijn dan datgene waarmee je doorgaans bezig bent? Je hebt een goed en druk gevuld leven terwijl je tóch af en toe iets bespeurt van ‘is dít het nu?’…?  Misschien wil je meer leren over hoe je geluk ín jezelf kan cultiveren in plaats van het te laten afhangen van uiterlijke omstandigheden?

In deze reeks laten we ons inspireren door zowel hedendaagse als eeuwenoude wijsheid, we zoeken samen naar antwoorden, maken tijd voor uitwisseling en leren verdiepende meditatie oefeningen aan. Het gevolg is dat je weer terug in flow komt. Dat je je doelen realiseert en energie-gevende patronen ontwikkelt. Kortom: dat je je geluk in eigen handen neemt.

De drie sessies zijn ook uiterst geschikt als vervolg op de basiscursus ‘Eenvoudig Mediteren’. Enige (basis)ervaring met meditatie is welkom, maar niet noodzakelijk.

Prijs: 95€ voor de reeks, syllabus, water en thee inbegrepen.

Inschrijven

Mail naar annvanhecke@telenet.be met vermelding van de cursus, je volledige naam en gsm-nummer.Cursussen ism VormingPlus


ZEKER VAN JEZELF  VOLZET !!

Een traject naar meer ZELFWAARDERING in 6 woensdagavonden

Data: 13, 20, 27 maart en 3, 17 en 24 april  2019 telkens van 19h tot 21.30h

Locatie: CC 't Vondel in Halle

Zeker zijn van jezelf maakt het leven makkelijker. Je hebt zelfvertrouwen en straalt dat ook uit. Je durft je zegje doen en je weet je grenzen aan te geven. Je komt op voor wat je wil en je geeft je mening met respect voor jezelf én de ander.
Deze cursus is voor jou als je vindt dat je soms te onzeker bent van jezelf. Je oefent stapsgewijs in: meningen uiten, leren neen zeggen en omgaan met waardering en kritiek. Je kan naar jezelf kijken en je ervaart het belang van lichaamstaal. Deze vormingsactiviteit biedt je een veilig kader om met dit thema aan de slag te gaan.

 

Inschrijven

Voor deze cursus kan u niet meer inschrijvenOMGAAN MET JE INTERNE CRITICUS

Een traject naar meer ZELFLIEFDE in 2 zaterdagen

Data: 23 en 30 maart 2019 telkens van 10h tot 16h

Locatie: Huize Rozenwingerd, site Bollaard, Hof Ter Hillestraat 1, 8670 Oostduinkerke


Kan je niet stoppen met piekeren, nadenken of praten in jezelf?
Twijfel je vaak aan jezelf? Heb je soms het gevoel dat wat je doet, niet goed genoeg is?
Vergelijk je jezelf voortdurend met anderen of maak je je zorgen over wat anderen wel zullen denken/zeggen over jou? Voel je je wel eens beschaamd, schuldig of angstig? In deze reeks  onderzoeken we waar deze vervelende en tevens onnodige gevoelens vandaan komen en hoe ze ons blokkeren. We leren de innerlijke criticus kennen als een deel van onszelf en gaan er een nieuwe, passende relatie mee aan. We krijgen beter zicht op het verband tussen denken, voelen en handelen. Wat een bevrijding!

Inschrijven

Voor deze cursus kan u niet rechtstreeks inschrijven bij Ann Van Hecke en moet u contact opnemen met VormingPlus Oostende of via de site

https://www.vormingplusow.be/omgaan-met-je-interne-criticus
OMGAAN MET HOOGGEVOELIGHEID

Een traject naar meer INZICHT in jezelf in 3 woensdagavonden

Data: 8, 15, 22 mei 2019 telkens van 19h tot 21.30h

Locatie: CC 't Vondel, Possozplein 40, 1500 Halle


Hooggevoelige mensen hebben een centraal zenuwstelsel dat veel gevoeliger is dan gemiddeld. Daardoor ervaren ze prikkels en indrukken uit de buitenwereld vaak intenser dan anderen en hebben ze meer tijd nodig om die te verwerken. Dat gaat niet altijd makkelijk samen met onze huidige maatschappij waar de verwachtingen hoog liggen en alles lijkt te draaien om prestatie en informatie.

Heb jij soms ook het gevoel dat je niet ‘mee’ kan? Dat je over je grenzen moet gaan om toch maar te voldoen of te zijn zoals anderen? Ben je vaak moe of overprikkeld? Geregeld eens nood aan ‘alleen zijn’?

In deze reeks gaan we na hoe je bij jezelf kan blijven, hoe je de innerlijke balans kan herstellen en behouden. We focussen niet alleen op wat er moeilijk en lastig is aan hooggevoelig zijn, we laten ons licht ook schijnen op de bijzondere gaven die het met zich meebrengt. Hoog tijd om jezelf naar waarde te schatten!

Er is ruime gelegenheid voor eigen inbreng en vragen.

Inschrijven

Voor deze cursus kan u niet rechtstreeks inschrijven bij Ann Van Hecke en moet u contact opnemen met VormingPlus Archeduc of via de site

https://www.archeduc.be/omgaan-met-hooggevoeligheid