Bilder

AKVARELLER


Kan man bli besatt av farger ?
Ja , det er mulig

Hvis du er vant til å arbeide med akvarell på den tradisjonelle måten,krever det mye mot til å prøve noe anderledes.Akvarell er lett hvis man maler på akvarellens premisser og følger flyten.Fargene er min innspirasjon Det gir meg energi og kraft å se fargene flyte fritt på papiret og danne nyemønster og andre fargekombinasjoner.Man må være lett på hånden og la være å jobbe formye med fargene De kan lett bli grumset Husk at lyset i bildet er viktig ,
Jeg vet aldri på forhåndhvordan bildet blir som jeg starter med.Det er et eventyr hver gang.En har av og til en ide som utgangspunkt.Det skal helst bli minst mulig igjen av den .Gløden er nok for meg.
Mange ganger kommer nye ideer flytende i ett kjør ,men så tørker jeg liksom opp og gjør noe annet.Ingen kan skru innspirasjonen på som en kran -jeg ønsker jeg kunne! Da vet jeg at jeg må gå videre til nye ideer.
Hvis jeg er inne i noe nytt som fungerer,er det topp for meg,men av og til blir det nye bare tull.Akvarell er vanskelig,men hvis du kan utnytte den uforutsigbare flyten,kan det fungere bra.
 Jeg planlegger ikke innholdet,men prøver å gripe tak i en følelse eller tanke som kommer flytende Av og til går det,og da fylles jeg med sitrende spenning Hva har jeg satt igang ?
Iskapelsesprossesen kommer jeg inn i en flyt der det blir en forbindelse mellom meg og bildet.Kansskje jeg blir ett med bildet . Jeg er på en måte inne i et indre rom,mellom drøm og virkelighet.Jeg er 100 % tilstede i øyeblikket
Comments