5. Verkkoviestinnän taidot

Sosiaalinen media: perustietoa ja vinkkejä oppimisympäristöhankkeiden toteuttajille

Etusivu 

1. Mitä on sosiaalinen media?

2. Ilmaiset ohjelmat ja palvelut

3. Verkostoituminen

4. Työvälineitä

4.1 Blogit

4.2 Wikit

4.3 Googlen työvälineet

4.4 Reaaliaikainen viestintä

4.5 Verkostoitumispalvelut

4.6 Informaation jakaminen

4.7 Informaation ohjailu

4.8 Ajanhallinta

4.9 Muita hyödyllisiä työvälineitä

5. Verkkoviestinnän taidot

5.1 Tietoturva

5.2 Netiketti

5.3 Tekijänoikeudet

5.4 Lähdekriittisyys

6. Sovellusideoita

Palaute sivun laatijalle

Hyvä paha internet

Internet ja muu sähköinen viestintä voivat kuormittaa ihmistä ähkyyn saakka, aiheuttaa pahanlaista riippuvuutta, viedä aikaa, lamauttaa liikuntaharrastukset ja karkottaa läheisistä ihmisistä. Samat välineet voivat keventää työntekoa, tuoda ystävät lähelle, tarjota tilaa luovalle ongelmanratkaisulle ja motivoivalle yhteistoiminnalle.

Opettele verkkoviestinnän taitoja

Jokainen viestintäympäristö on omalla tavallaan erityinen. Internet poikkeaa muista viestinnän kanavista nopeutensa, avoimuutensa, monimediaisuutensa ja laajuutensa puolesta. Internet on jokamiehen painokone ja paljon muuta. Se tarjoaa yhtäältä huikeita mahdollisuuksia ja toisaalta pohjattoman suon, jonne loistavat mahdollisuudet saattavat upota. Siksi verkkoviestinnän taitoihin kannattaa kiinnittää huomiota.

 

Verkkoviestinnän perusasioita

  • Tee sitä muille, mitä toivot itsellesi tehtävän.
  • Ole kohtelias ja ystävällinen. Viesti omaan tyyliisi, mutta pyri olemaan ytimekäs. Otsikoi kuvaavasti, mene heti asiaan, karsi ja tiivistä.
  • Älä loukkaa toisia. Tämä koskee myös nimien mainitsemista sekä kuvien ja muun digitaalisen aineiston julkaisemista. Nimimerkin tai pelkän etunimen käyttäminen on eräs tapa suojata esimerkiksi pienten koululaisten identiteettiä.
  • Tutustu käyttöoppaisiin ja ohjeisiin, taustatietoihin ja muuhun helposti verkosta löydettävään ennen kuin kysyt apua muilta.
  • Hallitse omaa aikaasi. Jos sähköinen viestintä uhkaa kaapata ajan, etsi parempia toimintatapoja. Sähköisen viestinnän pitäisi vähentää työtaakkaa.
  • Jos verkkoviestintä kuormittaa, opettele asia kerrallaan. Hae jokaisen uuden asian kohdalla omaan toimintaasi soveltuvia järkeviä toimintatapoja.
  • Puhelinyhtiö Elisa (Communications) julkaisi vuoden 2000 alussa klassikoksi tulleen mainoslauseen: "Haluan olla kaikkialla, kaikkien kanssa, kaiken aikaa, nyt ja aina." Aikaan ja paikkaan sidottu ihminen nääntyy ilman lepoa ja rauhoittumista. Mahdollisuus viestiä missä ja milloin vain vaatii itsesäätelyä.

Intiimisti keskustorilla 

Internet tuntuu henkilökohtaiselta, mutta on avoin ja julkinen. Internetiin talletettu löytyy poistamisen jälkeen välitallenteissa (Google cache) ja internetin arkistossa. Kuka tahansa voi ladata sisältöä omalle koneelleen ja laittaa edelleen verkkoon. Tällä tavoin aineiston elämä jatkuu, vaikka alkuperäislähde poistettaisiinkin.

Julkisuudessa on jo pitkään surkuteltu sitä, että lapset ja nuoret eivät ymmärrä internetin julkisuutta ja arkistojen pysyvyyttä. Vaikeuksia tällaisessa aikaan liittyvässä hahmottamisessa on kuitenkin kaiken ikäisillä. Aikuisten verkkosekoilua vauhdittavat mustasukkaisuus, kostonhimo ja alkoholi.

Toisaalta avoimuus ja jakaminen ovat internetin ja verkkoviestinnän  ydintä. Uhkakuvat ovat todellisia, mutta liittyvät enemmän ihmismielen heikkouksiin kuin itse välineen vaarallisuuteen.


Lisätietoja:

TIEKE Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus

Yksityinen kielitoimisto: Verkkokirjoittaminen ja Verkkokeskustelu

Jenni Collin, Kati Korhonen, Laura Penttinen & Virve Vakiala: Miten verkossa viestitään?

Tampereen yliopiston Verkko-tutor: Toimijat tietoverkoissa - kommunikatiivisia kohtaamisia sekä Dialogi oppimisessa ja opetuksessa

Palaute sivun laatijalle