4.3 Googlen työvälineet

Sosiaalinen media: perustietoa ja vinkkejä oppimisympäristöhankkeiden toteuttajille

Etusivu 

1. Mitä on sosiaalinen media?

2. Ilmaiset ohjelmat ja palvelut

3. Verkostoituminen

4. Työvälineitä

4.1 Blogit

4.2 Wikit

4.3 Googlen työvälineet

4.4 Reaaliaikainen viestintä

4.5 Verkostoitumispalvelut

4.6 Informaation jakaminen

4.7 Informaation ohjailu

4.8 Ajanhallinta

4.9 Muita hyödyllisiä työvälineitä

5. Verkkoviestinnän taidot

5.1 Tietoturva

5.2 Netiketti

5.3 Tekijänoikeudet

5.4 Lähdekriittisyys

6. Sovellusideoita

Palaute sivun laatijalle

Google on tunnettu ja Suomen käytetyin internetin hakukone. Mutta se on myös paljon muuta. Google tarjoaa ilmaisia, toimivia ja monipuolisia työvälineitä projektinhallintaan ja informaation käsittelyyn.

Jaettu kalenteri helpottaa ajanhallintaa 

Google-kalenteri on hyvä työväline tiedottamiseen ja ajankäytön koordinointiin. 

Kalenterimerkintöjä voi selostaa laajasti, niihin voi liittää linkkejä ja karttamerkinnän. Google-kalenterista voi lähettää sähköpostimuistutuksia, kalenterimerkinnät voi integroida muihin kalentereihin ja jakaa toisille Google-kalenterin käyttäjille. Google-kalenterin voi myös upottaa mille tahansa verkkosivulle.

Gmail poistaa sähköpostituskan

Gmail-sähköposti tarjoaa tehokkaan roskapostisuodatuksen, paljon levytilaa, toimivan sisäisen hakukoneen, vaivattoman viestien luokittelun, postinohjauksen ja -suodatuksen sekä mahdollisuuden pikaviestintään.

Jaettu Google-dokumentti voi korvata palaverin

Google-dokumentit sisältävät tekstinkäsittelyn, esitystyökalun ja taulukkolaskennan eli perinteiset toimisto-ohjelmat. Mutta aivan uutta on jaettu työskentely eli monta ihmistä voi eriaikaisesti tai yhtäaikaisesti työstää samaa dokumenttia. 

Dokumentit voidaan julkaista myös www-sivuina. Dokumentit voi tallettaa useaan eri muotoon, myös pdf-tiedostoiksi. Google-dokumenttien avulla voi myös avata ja muokata toimisto-ohjelmilla laadittuja tiedostoja.

Ilmaiset kotisivut helposti 

Google Page Creator mahdollistaa perinteisten verkkosivujen luomisen. Palvelu on helppokäyttöinen. Kuville on tarjolla ilmaista tallennustilaa. Verkkosivujen julkaisemisen käy yhdellä hiiren näpäyksellä.

Eikä tässä vielä kaikki 

Googlella on oppilaitoksille suunniteltu palvelukokonaisuus, jolla esimerkiksi vanha sähköpostijärjestelmä voidaan integroida Google-sovelluksiin.

Palaute sivun laatijalle