Om mig

 Välkommen till min sida om mig och släkten.
Vem är jag 2012?

Mina två yngre bröder och jag växte upp i västra Stockholm. Pappa arbetade som kartograf och vi barn hade härliga sommarlov när vi fick bo i närheten av där pappa kartlade. Händelserika somrar var det och bilder av hölass, olika kamrater, bad, ormar, åskväder, brännässlor, när vi var kovakter, hästen som åt våra kläder, kräftfiske, resorna i fullpackad bil, katter mm far förbi.

Jag utbildade mig till småskollärare och har arbetat i 34 år på olika skolor. Ett underbart roligt och levande arbete har det varit. Tyvärr slutade det lite snöpligt då de skar ner på skolans resurser så mycker på 90-talet och det blev för mycket en vacker dag. Jag lämnade skolans värld och har arbetat med att fundera på vad som hände, besökt mamma Else, rest med min man, gått några datakurser  men tagit det rätt lugnt sedan dess. Datakurserna gjorde att jag började göra hemsidor och har börjat lite släktforsning på min sida som finns som länk på vår fina salomonochlydiasida. Tur var det för jag hann intervjua mamma Else lite innan hon gick bort

Jim Råsten och jag gifte oss 1976 och blev en styvfamilj. Det är inte alltid så lätt i livet och en kort period var vi skilda. Vi bor i Norrtälje som är en liten stad på vintern men en folkrik stad på sommaren eftersom Norrtälje ligger i Roslagen med närhet till den vackra och eftertraktade skärgården Vi har ett sommarhus på Rådmansö som ligger mellan Norrtälje och Kapellskär. Ett ljuvligt ställe med sjöutsikt och mycket sol. Det mesta har Jim byggt.

Min dotter Malin och hennes Stefan har ett fint sommarhus på cykelavstånd från landet och där finns barnbarnen Tuva och Elli. Vår dotter Jennifer och hennes Magnus har 2 flickor, Irma och Stella. Att få vara mormor är lyxigt!
Tillgg
2016 : Min goa fina yngsta lillebror Björn har dött 2015. Vi har inte vårt landställe kvar. Vi har flyttat till Bovieran i Norrtälje och trivs bra. Barnbarnen växer och sköter sig bra. 
 
 
 
 
 

        

 
 
Bovieran
Bovieran
 
Malin och Jennifer                                                                                                   Stella och Irma                                                    

 
 
 
 
 
 
 
 
 
  


Elli och Tuva