Hvalp og unghund

Denne bedårende hvalp hentede vi hos Kennel Elverlamshuset hos Lotte og Kurt i september 2004, efter vi i næsten 20 år havde talt om at anskaffe os en hund.
 
Og hvorfor så en sheltie? Tja, det eneste vi var enige om, var at det skulle være en langhåret hund, og jeg ville gerne have, at den ikke var alt for stor. Jeg var i min uvidenhed meget tændt på en border collie, men da jeg fik læst om den race, gik det op for mig, at det nok ville være en lidt for stor mundfuld for os med så aktiv en hund som førstegangs-hundeejere.
Tilfældigt faldt jeg over DKK's bog om Shetland Sheepdogs, og jo mere jeg fik undersøgt om racen, jo mere lød det lige som en race for os - og det har vi bestemt ikke fortrudt. Det var også helt tilfældigt, at vi valgte Kennel Elverlamshuset. Det var en af de kenneler, jeg kontaktede først, fordi den lå tæt på vores bopæl, de havde planer om et kuld, og Lotte var utrolig sød og imødekommende at snakke med. Ved vores første besøg hos Kurt og Lotte faldt Henrik pladask for Djangos far Higgi - og derfor valgte vi en blue merle.
 
Da vi fik Django var jeg lige startet som lærer efter endt uddannelse, så det var Henrik, der fik den tætteste kontakt til ham i starten, da jeg ikke havde mulighed for at holde "barsel". Det ændrede sig imidlertid, da jeg kort tid efter blev syg og var sygemeldt i 3 måneder - Django blev meget tæt knyttet til mig, og han har siden set det som sin fornemmeste opgave at passe på mig!.
 
Vores manglende viden og erfaring med hunde førte af flere årsager til, at Django som unghund blev bange for alt og alle, det har vi siden arbejdet rigtig meget med, heldigvis med meget stor succes!!!!Da han var omkring 15 måneder havde vi besøg af en adfærdsbehandler, der var uddannet hos Irene Jarnved. Hun lagde en plan, som vi delvist rettede os efter, men det var ikke nok. Kort tid efter startede vi hos Lise Lindegaard, det havde virkelig stor betydning for Djangos videre udvikling!
 
 
 
 
 
                                                                                                                             
Comments