Ferestre QFort - Produsul

    Prezentam aici experienta avuta cu cei de la QFort, urmand sa revin cu detalii privind produsul QFort comandat! Sa vedem ce primim daca comandam un produs QFort!
    Nota produs (de la 1 la 10): Fereastra QFort: 2 (doar feroneria si manerele par cea mai buna alegere)!
    Dupa ce vreo 2 ani am studiat piata cu privire la ferestre cu geam termopan si dupa ce m-am documentat cu privire la acest produs, intr-un final am ales fereastra QFort! Din pacate nu a fost o alegere inspirata!
    In aceasta perioada, am intrebat in stanga si in dreapta cu cine au pus termopane si daca sunt multumiti! Foarte multe probleme au fost cu condensul, cu reglari destul de dese, cu diferite mici defecte, cu ferestre si servicii de proasta calitate! Am intalnit si cazuri nasoale in care geamul nu se mai putea inchide (a ramas blocata clanta) sau cu faptul ca usa de la intrare nu se mai putea deschide (clanta se invartea in gol si mecanismul nu mai debloca usa)! Deoarece doream sa evit asemenea probleme, am ales "numarul 1" in ferestre si geamuri termopan: QFort!
    Desi in prima zi eram entuziasmat de noile ferestre, in cele doua zile in care le-am curatat am descoperit neglijenta la detalii, mici defecte peste care puteam trece, neglijenta la montaj inclusiv la masuratori, geamuri cu defecte majore, etc.! Desi in perioada in care eram un potential client cei de la QFort erau amabili, acest lucru a inceput sa se schimbe dupa ce am prezentat defectele, fiind "singurul care are atatea probleme"! Produsul QFort pe care l-am primit nu prea corespunde cu promisiunile primite in perioada in care eram un potential client si nici cu specificatiile din brosura si de pe site-ul oficial!
    Sa vadem cateva imagini cu produsul QFort (click pe imagine pentru rezolutia originala):
    La una dintre ferestre, adaptorul pentru glaf a fost montat invers (partea catre interior a fost montat spre exterior, respectiv cel de exterior spre interior)!
    Cu exceptia unei singure ferestre, la toate celelalte ar fi trebuit de spart pentru a se putea monta glafurile/pervazele! Reparatia pe langa geamuri a fost foarte nasoala deoarece in majoritatea locurilor rama ferestrelor era acoperita cu tencuiala! O reparatie cu polistiren de doar 2 cm a fost in unele locuri prea mult!
    Desi la ferestrele mici am dat masuratori initiale (pentru calcul oferta) de 4x800mm latime, specialistii QFort care au luat masuratori au determinat ca 2 dintre ferestre pot sa fie de 900mm! La montaj, una din ferestrele de 900 nu a incaput in "golul rezervat", noroc ca s-a putut schimba cu un gol de 800!
    Cele mai grele defecte de focalizat au fost zgarieturile! Totusi, la 2 geamuri am reusit sa focalizez datorita fundalului! Bulele de aer din foile de sticla nu am reusit sa le focalizez pentru a le prezenta!
    Zgarieturile prezentate mai sus nu au fost vazute de reprezentantii QFort (sau poate nu au vrut sa le vada), eu fiind singurul care vede zgarieturi! Oricum, nici nu s-au chinuit prea tare sa se uite, avand pregatita expresia "Deja cu lucrarea dumneavoastra suntem in pierdere!"
    Zgarieturile din imaginile de mai sus NU REPREZINTA DEFECTE, probabil pentru ca ... nu exista!
    Resturile rezultate in urma prelucrarii ferestrelor le primiti impreuna cu fereastra!
    Garnitura este intrerupta "la mijlocul traseului", probabil pentru a fi mai usor de demontat?
    Surubul de fixare in caramida "la vedere" si plasticul rezultat in urma insurubarii lasat amintire! Mai multe firme (dintre care si unele de "garaj") care montau ferestre termopan in acea perioada mascau suruburile de fixare cu capace de plastic, lucru care nu s-a intamplat si cu cei atenti la detalii (QFort)!
    Putem observa ca cei de la QFort nu prea le au cu garniturile la colturi! Daca la prima imagine se observa o "scurtatura" a coltului ferestrei, la a doua imagine se vede un exces de garnitura care nu cred ca ajuta deloc etanseitatea promisa de produsul QFort. In primale doua imagini se poate observa "atentia" acordata finisajelor la imbinari!
    In a treia imagine se poate vedea o garnitura in exces in colt, vazut din exterior, cu fereastra inchisa! Se pot observa si finisajele "deosebite" la colturi si pe partea exterioara!
    In a patra imagine se poate observa lipsa unei bucati de garnitura, "din cauza transportului sau al montajului"! Remedierea s-a facut tragand de un capat pana nu a mai fost distanta!
    In prima imagine se poate observa ca garnitura nu intra in contact cu profilul ferestrei, lucru vizibil si in alte imagini de mai sus!
    In a doua imagine se observa o bucata de hartie introdusa intre garnitura si profil, cu fereastra inchisa, fara un efort prea mare, pentru a exemplifica mai bine "etanseitatea ridicata"!
    "Etanseitatea ridicata" (lipsa ei) se poate observa in imaginea de mai sus! Daca spal geamul cu solutie pe exterior, cu fereastra inchisa, dupa care sterg sa fie uscat, cand ajung in casa si deschid fereastra, solutia s-a prelins printre garnitura si profil, solutia fiind si pe garnituri, astfel incat picura si pe jos cu solutie de pe fereastra care s-a deschis! Anumite ferestre se deschid "din an in pasti", si totusi, profilul interior este murdar chiar daca produsul QFort vine la pachet si cu etanseitate ridicata la praf!
    Desi urmau sa mai vina o data pentru reglarea ferestrei pentru a apasa garnitura pe profil, acest lucru nu s-a mai intamplat!
    Imbinarea baghetelor lasa mult de dorit, cu atat mai mult cu cat cei de la QFort sunt/erau considerati numarul 1 in domeniul ferestrelor PVC cu geam termopan!
    Desi produsul QFort era cu design modern (rotunjit), inclusiv la produsele din showroom si informatiile de pe site-ul QFort si brosura produsului, baghetele primite erau de la produsul START deoarece inginerii si specialistii QFort nu au reusit sa creeze baghete moderne (rotunjite) pentru geamurile tripan (3 foi de sticla)!
    Desi initial urmau sa se schimbe 8 baghete unde distanta era mai mare (unde distanta era mica, la un produs de TOP nu este nevoie de inlocuire!), pana la urma nu a fost schimbata nici o bagheta!
    Nici cu alinierea ferestrelor nu stau foarte bine cei de la QFort!
    Pentru a se observa mai usor alinierea celor doua ferestre alaturate, am folosit un liniar! Se poate observa foarte bine "precizia nemteasca" a celor de la QFort!

    Nu sunt singurele probleme pe care le-am avut (le am) cu ferestrele QFort, dar va puteti face o idee despre ce primiti fata de ce vi se promite! Si garantia de 10 ani promisa de QFort se acorda doar in limita profitului de pe lucrarea contractata!
    Ca o concluzie, daca nu aveti timp sa umblati pe la Protectia consumatorului, taiati QFort de pe lista! Personal sunt dezamagit de produsul primit de la QFort si de modul in care au fost tratate problemele sesizate!
Adaugat la data: 30.12.2013

Actualizare 1 (03.01.2015): Teste izolatie fonica si termica
    Deoarece eram singurul care are atatea probleme, orice incercare de a remedia problemele se rezumau la: "deja cu lucrarea dumneavoastra nu mai suntem pe profit" si ca ar trebui sa nu mai vad atatea (probabil produs riguros, atentie la cele mai mici detalii, precizie nemteasca, in concordanta cu asteptarile mele, service specializat, etc. reprezinta doar marketing!)! In concluzie, am schimbat tactica! Incet am inceput sa ma dotez cu diferite echipamente pentru verificarea temperaturii (aparat de verificare a temperaturii prin infrarosu) si de verificare a zgomotului (un smartphone cu o aplicatie care masoara zgomotul)!

Daca nu au reusit sa vada defecte vizibile, probabil ca daca le-as fi zis ca curge apa pe mine vara (geamurile comandate sunt cu control solar) sau ca aud cum povestesc oamenii pe strada (la aproximativ 5 metri) si cum latra cainii, respectiv ca geamurile sunt ude in partea de jos iarna, as fi primit raspunsuri cu care nu reuseam sa fac mare lucru!
In data de 07.10.2014 am facut un test pentru zgomot in camera care a fost renovata complet (inclusiv tavan izolat)!

Geam deschis
Geam inchis
86dB
64dB
Indicele de izolare fonica este cuprins intre 30-45dB in functie de tipul de geam, conform certificatului de garantie! Eu am ales geam termoizolant cu 3 foi de sticla cu grosimea ansamblului de 36mm, cea mai performanta solutie din certificatul de garantie!
Deoarece in zilele caniculare de vara nu se poate sta in casa decat daca este trasa draperia, chiar daca am ales un geam cu control solar (geam termoizolant cu 3 foi de sticla cu grosimea ansamblului de 36mm care are un coeficient de transfer termic de 0.7W/mpK, conform certificatului de garantie!)!
Am facut mai multe teste in mai multe zile (testele pentru soare/umbra au fost luate la distante mici (zona pe care batea soarele/zona umbrita)):
09.06.2014
Exterior (°C)Interior (°C)Explicatii
34°C
28°C*
Temperatura aerului
------
35°C/29°C**
Maner negru scaun (soare/umbra)
45°C/39°C
------
Pervaz beton (soare/umbra)
44°C
32°C
Temperatura Profil (Fereastra 1) QFort
------
35°C
Temperatura Bagheta (Fereastra 1) QFort
43°C
36°C
Temperatura Sticla (Fereastra 1) QFort
52°C
33°C
Temperatura Profil (Fereastra 2) QFort
47°C
38°C
Temperatura Sticla (Fereastra 2) QFort
42.5°C
31°C
Temperatura Profil (USA) ***
46°C
35°C
Temperatura Sticla (USA) ***
* 3 din 4 geamuri cu draperia trasa
** Prin sticla QFort - control solar - LowE+Float+LowE
*** USA - 2 Foi de sticla (Float+Reflexiv) facuta cu o firma "de garaj"

11.06.2014
Exterior (°C)Interior (°C)Explicatii
42.5°C
37°C
Temperatura Sticla (Fereastra 2) QFort
49°C
36.5°C
Temperatura Sticla (USA)
------
32°C/29°C
Lateral pat negru (soare/umbra) *
------
28°C/27°C
Patura pat (soare/umbra) *
------
34°C/29°C
Patura (soare/umbra) **
* Prin sticla USA - 2 Foi de sticla (Float+Reflexiv) facuta cu o firma "de garaj"
** Prin sticla QFort - control solar - LowE+Float+LowE

25.10.2014 (soare - rece - oficial 12°C - rece la umbra, placut la soare)
Exterior (°C)Interior (°C)Explicatii
------
27°C
Temperatura Sticla QFort (Bucatarie)
------
21°C
Temperatura Sticla (USA) (Bucatarie)
32°C
28°C
Temperatura Sticla QFort (camera orientata spre soare)
36°C/18°C
------
Perete exterior (orientat spre soare) (soare/umbra)

30.12.2014
Exterior (°C)Interior (°C)Explicatii
-10°C
23°C*
Temperatura aerului
-11°C (-8°C)
11°C (10°C)
Temperatura cadru PVC QFort
-11°C
14.5°C (16°C)
Temperatura Profil QFort
------
11°C
Temperatura Profil imbinare geam dublu QFort
-10°C
19°C
Temperatura Sticla (zona centrala) QFort
-9°C
16°C
Temperatura Sticla (zona laterala stanga/dreapta) QFort
-6°C
12°C
Temperatura Sticla (zona de jos) QFort
-12°C
21°C
Temperatura perete exterior
------
22°C
Temperatura perete despartitor
------
23°C
Temperatura tavan
------
20°C
Temperatura podea
* Umiditate 54% (pe interior), partea de jos a geamurilor erau ude!
In concluzie, specificatiile tehnice si promisiunile primite pentru produsul QFort reprezinta o gluma incepand cu caracteristicile si elementele produsului si terminand cu garantia oferita!
Mai multe imagini cu ferestrele QFort pot fi vazute aici!

Puteti comenta acest articol aici!