Mina Föredrag

      

        ( Klicka på rubrikerna för att läsa mer)
  1. Författarskap med kniven på strupen
  2. Månskensligisten
  3. Djingis Khan
  4. Att strukturera mål och finna ett mått av lycka
  5. Klimatförändringar i ett historiskt perspektiv
  6. Skrivkurser
  7. Samspel - En förutsättning


Arvode: Jag följer Författarförbundets prislista.

Se även Författarcentrums prislista

(Vid tillfällen, då arrangören bedriver ideell verksamhet kommer vi givetvis överens på annat sätt. Då handlar det om att jag har tid och möjlighet)


Kontakt, mejla: hoppanders - kanelbulle - gmail.com


Referenser: Naturvårdsverket, Vårdförbundet, Malmö Kommun, Teknikinformation, Biblioteken i Västernorrland, Folkhögskolor, Universitetet i Umeå, Officershögskolan, vanliga skolor och bibliotek.


Röster från dem som hört mina föredag:

Beathe Legind, lärare Hållands FHS, som anlitat mig flera år i rad säger:

"Anders Widén bjuder på sig själv genom sin öppenhet och entusiasm. Föredragets budskap är tydligt och ger stoff till egen reflektion. Passar lika bra för ungdomar som för vuxna. Kan bara rekomanderas".Senaste åren har jag jobbat mycket tillsammans med Bibklioteken i Västernorrland i olika projekt. 

Här skriver de om mina besök i Ramsele och Timrå 

  


Jag på turné

Klicka på bild i bildspelet så kommer du till bildalbum med större bilder bildtexterLänkar till inlägg i min blogg om några av föredragen:


Kastalskolan i Brunflo

Treälvskolan i LitFöredrag om Djingis Khan, Östersund

(c) Östersundsposten


Så här skrev ÖP
“Anders Widén är författaren som under en resa i Uzbekistan föll handlöst för Djingis Khan. Genom fönstret från ett sovjetiskt flygplan såg han dalen där den mongoliska erövraren fört sina trupper på jakt efter nya, ännu orörda, områden att annektera. På väg mot det mytomspunna Samarkand. Där och då föddes tanken om att han skulle kunna skriva en romansvit kring Djingis Khans liv. 14 år senare har två böcker av de från början planerade åtta, kommit ut.

Anders säger själv att han är en tvättäkta Djingis Khan-nörd. Att han läst allt som går att läsa om den gamle mongolen. Och det finns något i Anders fascination för Djingis Khan som är avväpnande självklar…

- Jag hade redan sedan tidigare haft tankar om att bli författare och i Djingis Khan hittade jag den historia jag ville berätta. Min allra första bok Månskensligisten som kom 1994 var egentligen bara en sorts förberedelse före den här romanserien, förklarar han.

Anders guidar skickligt publiken genom Djingis Khans liv samtidigt som han visar utomjordiskt vackra bilder från Mongoliet. Ett Mongoliet av i dag som fortfarande minner om Djingis 1200-tal. Samma utsatthet och svåra livsförhållanden.”Äldre information finns här på en blogg som inte längre uppdateras.