Stadsregio Uithoornlijn


logo
Dit is een reservekopie op 1 november 2015 van:                   inpassing tramlijn in omgeving >>

Informatie Uithoornlijn

Uithoornlijn


Door de komst van de Noord/Zuidlijn verandert het lijnennet van het openbaar vervoer in en rond Amsterdam. Het streekvervoer zal zich meer op de OV-knooppunten rond de stad concentreren. Daarom zijn goede knooppunten belangrijk: hier kunnen reizigers straks makkelijk, snel en comfortabel overstappen op metro's, trams, treinen en bussen. Station Amsterdam-Zuid wordt een belangrijk knooppunt voor reizigers uit de regio ten zuiden van Amsterdam, mede door de komst van Noord/Zuidlijn.

Er zijn vergevorderde plannen om de huidige metrolijn 51 van Amstelveen-Westwijk naar Amsterdam om te bouwen tot een betrouwbare, veilige, snelle tramlijn met minder haltes en nieuwe, moderne trams. Voor deze trams zijn geen hoge perrons nodig. De eindhalte voor de Amstelveenlijn in Amsterdam wordt dan Station Amsterdam-Zuid. Meer informatie over de Amstelveenlijn vindt u opwww.amstelveenlijn.nl

Tramlijnen zijn minder gevoelig voor files dan een bus, ze zijn voordeliger én toekomstvaster: ze worden minder snel opgeheven of aangepast. Op dit moment loopt een onderzoek naar de mogelijke verlenging van de vernieuwde Amstelveenlijn naar Uithoorn. Uit eerdere studies bleek dat dit voor reizigers uit dit deel van de regio voordelen biedt. Het onderzoek richt zich op twee onderdelen: inpassing van de tramlijn in de omgeving en de kwaliteit van openbaar vervoerverbindingen.

In het onderzoek naar de zogeheten Uithoornlijn werken de Stadsregio Amsterdam, provincie Noord-Holland en de gemeenten Uithoorn en Amstelveen nauw samen. Begin 2016 nemen zij een besluit over het al of niet aanleggen van de Uithoornlijn.

Voor vragen over de Uithoornlijn kunt u contact opnemen met het projectsecretariaat: per mail uithoornlijn@stadsregioamsterdam.nl of telefonisch op 06-23997145.

Partners Uithoornlijn

kleur 3cm jpeg
logo provincie noordholland
logo gemeente Amstelveen
Logo gemeente Uithoorn