De HOV in de (locale) pers

NRC
'Sneltram brengt ons schorem'

AMSTERDAM, 30 JULI. 'Door moordenaarshand gevallen. Rust zacht.' Tegen de pui van sigarenwinkel Primera rusten bloemen en hartekreten. Winkeliers en vaste klanten van winkelcentrum Bankrashof in Amstelveen zijn geschokt door de moord, vorige week zaterdag, op de 52-jarige winkelier Van Loon. 'Waarom? Waarom was dit nodig? Waarom doet iemand jou dit aan? Waarom?' Een ander kaartje eist gerechtigheid.

30 juli 1996

Zaanstad en Purmerend hoeven geen metro

RUUD VAN HAASTRECHT −  Trouw 19/10/95, 00:00

AMSTERDAM - Een snelle railverbinding tussen Schiphol en de Amsterdamse forensengemeenten boven het IJ moet de Noord-Zuidlijn worden. Maar de geplande eindhaltes Zaanstad en Purmerend zitten niet te wachten op de nieuwe Amsterdamse metroverbinding.

GVB selecteert fabrikant nieuwe trams
20-9-2016 13:03
De Amsterdamse stadsvervoerder GVB heeft na een aanbesteding het Spaanse bedrijf CAF aangewezen als voorkeursaanbieder voor de levering van een grote serie van nieuwe trams. Het gaat om 63 trams, met daarbij een optie op 60 stuks extra. De aanbesteding is in opdracht van de Stadsregio Amsterdam en in samenwerking met de gemeente Amsterdam.

Tramlijn heeft (nog) geen prioriteit bij de politiek <klik: lees verder

Uithoorn - Vanzelfsprekend kwam bij de behandeling van de Kadernota 2017 op 30 juni ook het doortrekken van de tramlijn van Amstelveen naar Uithoorn, de zgn. Uithoornlijn, aan de orde, zij het kort.24 augustus 2016

Consultatieronde Uithoornlijn leverde (te) weinig reacties op

Uithoorn. Sinds vorig jaar is het plan om de Amstelveenlijn door te trekken naar Uithoorn (de ‘Uithoornlijn’) regelmatig in het nieuws en onderwerp van discussie.

Reizen in de tramtoekomst

REGIO  |  16 juni 2016 Door OVUithoorn Dichtbijmeeschrijver

UITHOORN - Wil je weten hoe je straks kan reizen?

Kijk hier dan eens rond op Blad1 (de tabs met bladen zitten onderaan, even wacthen tot het geladen is)

Opinie: (H)OV, (Hoogwaardig) Openbaar Vervoer in Uithoorn (13)

REGIO  |  28 juli 2015   |   reageer   Door In vervoering, Dichtbijmeeschrijver
Tramlijn 1 (Foto: Google zoeken "Tramlijn" afbeeldingen)

UITHOORN - Het huidige openbaar vervoer. Verleden, heden en toekomst. Wat er mis kan gaan

Hoe hoogwaardig is de politiek en de stadsregio? 

Hoogwaardig openbaar vervoer is een mooi streven. Overheden, Gemeentelijke overheden, Provinciale overheden, en wat er ergens tussen zit, zoals een Stadsregio, hebben te maken met grote budgetten, grote begrotingen en grote belangen. Die grote belangen hebben zij niet alleen zelf, maar ook de bedrijven die d.m.v. een openbare inschrijving worden ingeschakeld om hun vervoersdiensten ten uitvoer te brengen.28 september inspraakavond

Start besluitvorming Uithoornlijn.

Uithoorn - De Stuurgroep Uithoornlijn heeft de plannen voor de Uithoornlijn (Voorkeursvariant) vastgesteld en vrijgegeven voor besluitvorming. In het uitgewerkte voorstel zijn de aanpassingen verwerkt die zijn gedaan naar aanleiding van de Consultatieronde


0297.nl

Geplaatst op: 15 september 2016

Het college van B en W van de gemeente Uithoorn stelt de gemeenteraad voor om de voorliggende voorkeursvariant voor de Uithoornlijn vast te stellen. De voorkeursvariant is op een aantal punten aangepast ten opzichte van de variant die in juni jongstleden in consultatie werd gebracht. Vanuit de gemeente is steeds aangegeven dat ook de directe verbinding met Amstelveen en Amsterdam voor Uithoorn belangrijk is.


Verwachte aantal reizigers Noord/Zuidlijn naar beneden bijgesteld

De prognose over het aantal reizigers dat gebruik gaat maken van de Noord/Zuidlijn is verder naar beneden bijgesteld.

DOOR: BAS SOETENHORST 18 DECEMBER 2015, 15:40 - BRON: HET PAROOL

De gemeente verwacht dat 121.000 mensen dagelijks met de nieuwe metrolijn zullen reizen, blijkt uit een vrijdag verschenen artikel op de website van het project. Dat zijn er 16.000 minder dan het laatst gemelde cijfer.
De nieuwe verlaging hangt samen met de ingebruikname van een nieuw rekenmodel, de economische crisis en het groeiend aantal fietsers. In juni van dit jaar plaatste vervoersdeskundige Guido Bruggeman in Het Parool al vraagtekens bij de toen nog geldende prognose van 137.000 reizigers. 'Ik denk dat het er maximaal 100.000 zullen zijn.'

De verrassing van de stadsregio

REGIO  |  16 juni 2016 Door OVUithoorn, Dichtbijmeeschrijver
tramkop (Foto: Internet)

UITHOORN - De stadsregio heeft haar keuze bepaald, het wordt variant 3.

De kenners weten al wat dat is, maar voor de nog niet zo ingewijden staat hier een kort overzicht van de 3 varianten die de stadsregio eerder het licht deed zien. 

Uithoorn kwam pas na de Amstelveenlijn aan bod.Niet omdat het vervoer per tram het beste is,wel om mee te helpen de kunstjes van de Stadsregio en Amstelveen te helpen betalen.