Chr. Redmeijer


Beluister de geluidsopname

Bekijk de beelden


Laten we het niet doen.
Die tram is niet nodig!!!

Tussen legmeer en legmeer-west ligt een prachtig parkachtig gebied met zelfs een stuk wilde natuur waar veel mensen gebruik van maken en wat ze geweldig vinden. Het is toch verschrikkelijk zonde als we dat gaan opofferen!!!
Die tram is niet nodig!!!

Er is vele jaren gevochten om de N201 uit het dorp te krijgen en nu wil men ons dwingen om een ongeveer gelijke onherroepelijke barrière midden door het dorp aan te leggen. Waarom zouden we!
Die tram is niet nodig!!!

Uithoorn is een prachtig min of meer landelijk dorp waar het op dit moment heerlijk wonen is. Waarom zouden we dat nu laten veranderen naar een stadse uitstraling. Dan boeten we in op ons woongenot.
Die tram is niet nodig!!!

Als de tram net na station westwijk kapot gaat kan geen enkele uithoornaar meer het het dorp uit. Niemand komt meer op tijd op zijn bestemming. Bij een busverbinding rijdt de volgende bus er gewoon omheen en neemt eventuele gestrande reizigers mee.
Die tram is niet nodig!!!

En nu we het toch over de bus hebben,  bussen kunnen op dit moment gewoon op waterstof rijden. Er is nu geen enkele belemmering meer,  behalve structuur aanleggen maar die kost waarschijnlijk de helft  van de aanleg van een tram. En de benodigde elektriciteit is ook veel  minder dan wat nodig is om een tram te laten rijden. Bovendien  nul, nul schadelijke uitstoot en bovendien erg stil.
Die tram is niet nodig!!!

In de reactienota deel 2 beantwoording staat letterlijk dat de mensen zéér tevreden zijn met het huidige aanbod van het openbaar vervoer.
Die tram is niet nodig!!!

En dan de veiligheid! Een passage van ca 1000 kinderen  2 of 3 keer per dag. Waarvan een groot gedeelte tussen 6 en 16 jaar die een sterk verminderd normbesef hebben. Er komt 2x een overgang met spoorbomen en 2 x een overgang met waarschuwingslichten De stadsregio doet wel beloften maar ze zeggen niet wat. Er wordt een veiligheidsmanager aangesteld en Een onafhankelijke commissie (safety board).  Maar hoe kunnen wij of u nu vooraf beoordelen of de te nemen maatregelen goed zijn, als we niet weten wat ze gaan doen, ik vind het uw plicht om dat te onderzoeken. Ik persoonlijk denk dat het onmogelijk is om veiligheids installaties te installeren die 100 procent garanderen dat dat er geen ongelukken gebeuren met onze kinderen. Die verantwoordelijkheid is zeer groot!
Die tram is niet nodig!!!

Ik ben de mist in gegaan, en ik denk vele met mij, aangaande de consultatieronde. Ik had niet verwacht dat de regioraad onze argumenten zou misbruiken om ze te weerleggen en om wat toezeggingen te doen zodat we ons tevreden moeten voelen. Dat is niet de bedoeling, ik wil gewoon die tram niet en geen zoete broodjes voorgeschoteld krijgen. Zo heb ik een naar gevoel overgehouden aan de consultatieronde. Dat er een spelletje met ons gespeelt wordt van kijk we hebben iedereen erbij betrokken en naar meningen gevraagd. Dat willen we niet, we willen die tram niet!
Die tram is niet nodig!!!

De Regioraad klopt zich op de borst, wij geven extra bovenwettelijke voorzieningen en dat doen we voor u. Wat nou bovenwettelijk; u dames en heren u zou ervoor moeten zorgen dat er goed voor ons ‘Burgers”  gezorgd wordt. Bovenwettelijk of niet. Zie voorgaande punten.
Die tram is niet nodig!!!

Alleen u geachte raadsleden bent in staat om tegen de grote buur in het noorden te zeggen dat u die tram niet wilt. Alleen u! Niet ik of die 1108 petitie ondertekenaars of de 363 reactanten op de consultatieronde. Dat is een grote verantwoordelijkheid! U zou de moed moeten hebben om tegen de verdrukking in deze slechte ontwikkeling een halt toe te roepen. U bent de enige die dat kan doen. En ik hoop van ganser harte dat wij u voldoende gereedschap kunnen geven om de enige juiste beslissing te nemen.
Die tram is niet nodig!!!

Voor de onderbouwing van hetgeen ik nu met u heb mogen delen, verwijs ik u naar het informatie/feiten bulletin dat ik u heb doen toekomen.

Laat ons, de bezorgde groep waarvan u óók de vertegenwoordigers bent niet in de steek!

Dank u.