Αναγνωστήριον " ΑΙ ΜΟΥΣΑΙ " 


ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 1904 

Αναγνωστήριο «Αι Μούσαι» :

Από τα παλαιότερα πνευματικά ιδρύματα αυτού του είδους στην Ελλάδα, στεγάζεται σε σύγχρονο κτίσμα με ιωνική πρόσταση, και σήμερα φιλοξενεί τη Δημοτική Βιβλιοθήκη με πολλά σπάνια βιβλία.

ΙΣΤ΄ Πολιτιστικό Συμπόσιο  Δωδεκανήσου


*
*

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟΥ 

Το Αναγνωστήριο Καλύμνου Αι Μούσαι, στις 21.1.10, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του και παρουσίασε τον ΙΗ´ τόμο των Καλυμνιακών Χρονικών.

Ο πρόεδρος του δ.σ. κ. Γιάννης Πατέλλης άνοιξε την εκδήλωση με αναφορά στο πολυετές και παραγωγικό εκδοτικό έργο του Αναγνωστηρίου. Ακολούθως ο μητροπολίτης κ. Παΐσιος, πλαισιούμενος από τον επίσκοπο κ. Εμμανουήλ, ιερείς και το δ.σ. του Αναγνωστηρίου, έκοψε την πίτα του σωματείου. Στη συνέχεια ο αντ/δρος κ. Κ. Μηνέττος παρουσίασε το νέο τόμο των Καλυμνιακών Χρονικών, που είναι 18ος και η 36η έκδοση τουΑναγνωστηρίου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης επένδυσε με μουσικές μελωδίες η μουσικός και τραγουδίστρια κα Ιωάννα Μελά (πιάνο και τραγούδι) μαζί με τους νέους συνεργάτες της κ.κ. Νίκο Δημανάκη (πιάνο, φλάουτο, σαξόφωνο) και Παναγιώτη Πολύζο (κρουστά) οι οποίοι παρεπιδημούν στην Κάλυμνο ως καθηγητές μουσικής ο πρώτος και Αγγλικής ο δεύτερος.

Την εκδήλωση του Αναγνωστηρίου τίμησαν με την παρουσία τους οι τοπικές αρχές και πλήθος κόσμου.

Σ.Ν.Τ. (Εφημερίδα ΑΡΓΩ της Καλύμνου)


 ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

KALYMNOS INFO

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

ΡΑΔΙΟ ΑΛΗΘΕΙΑ FM

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΡΟΔΟΥ

ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Ιστορικό Αρχείο Πανεπιστημίου Αθηνών

Ελληνικό Λογογτεχνικό & Ιστορικό Αρχείο

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ

DODECANESIAN DREAM
Hit Counter
HTML Counter