Nieuws en wedstrijdverslagen 2018
Aanmelden voor seizoen 2018-2019, klik hier
De veranderingen in de ACC in 2018 (30 september)

Voor de  2018 competitie zijn er binnen de ACC een aantal veranderingen doorgevoerd.

Hieronder staat een overzicht.

(Voor de duidelijkheid: de reglementen zijn leidend. En het niet-kennen van de reglementen betekent niet dat ze niet worden toegepast)


Clublid

Deze verandering geldt NIET voor de jeugd.

Het werd de laatste jaren steeds drukker bij de ACC, volgens velen té druk. Om weer ruimte te creëren is besloten dat we ons met ingang van dit seizoen weer gaan richten op (eigen) clubleden:

Men alleen mag deelnemen als men óf lid is van een KNWU-wielerclub óf lid is van een vereniging die een ACC-wedstrijd organiseert.

De ACC heeft geen tijd en mogelijkheden om uitgebreid onderzoek te gaan doen of jij lid bent. Daarom geldt het volgende:

  • als je inderdaad lid bent van een KNWU-wielerclub, dan staat dit op je licentie en/of basislidmaatschap. Je kunt gewoon inschrijven en deelnemen;
  • ben je lid van een vereniging die een ACC-wedstrijd organiseert (FC Trappist), dan zal de ACC proberen bij je vereniging een ledenlijst op te vragen, ter controle. Neem echter voor de zekerheid een bewijs mee dat je lid bent van die vereniging;
  • ben je wel lid van een KNWU-vereniging en er staat toch geen clubnaam op je basislidmaatschap of licentie, dan is het JOUW verantwoordelijkheid om aan te tonen dat je wel  lid van bent. Zorg dan voor bewijsstukken dat je inderdaad lid bent. Bij twijfel kan je niet deelnemen;
  • ben je geen lid, dan kan je niet meedoen.Aanmelden
Deze verandering geldt NIET voor de jeugd.
Met ingang van dit seizoen moet je je van tevoren via internet aan te melden voor de competitie. Dit kan telkens in ieder geval tot donderdagavond 20 uur voor de wedstrijd van de zondag erna.
Je hoeft je slechts één keer aan te melden! Zodra je bij ons in de database staat, is dát klaar. Je kunt vervolgens gaan deelnemen. We vragen dus NIET om je per wedstrijd in te schrijven, maar of je je slechts eenmaal aanmeldt. Dit kan via een formulier op internet. (Op email wordt niet gereageerd.)
Daarna wordt bij je eerste deelname je basislidmaatschap of licentie nog wel gecontroleerd. Mocht er in de loop van het seizoen nog iets wijzigen in je gegevens, dan dient dit ook met dit internet-formulier te worden doorgegeven.
Als je je niet van tevoren via internet aanmeldt (of je gegevens wijzigt) en dit ter plekke wilt regelen met pen en papier kost dit € 5,00.
Als je je pas bij een wedstrijd aanmeldt, houdt dat ook in dat je NIET in de uitslag komt. Je mag wel gewoon deelnemen. Als je je daarna via het internetformulier aanmeldt, kom je daarna in de uitslag van de daarop volgende wedstrijden.
Doe jezelf en ons een plezier en meldt je van tevoren aan. Zelfs als je heel misschien pas in december gaat deelnemen, meldt je dan nu alvast aan. Dan is dat alvast geregeld.

Jeugd
Zoals hierboven al gezegd, die beide regels gelden niet voor de jeugd. Toch bij de jeugd 2 kleine wijzigingen.
Bij de oudste jeugd (Jeugd B) wordt dit jaar de uitslag opgemaakt aan de hand van de bekende MyLaps Chip.
Monteer deze chip dus op je fiets of enkel. Heb je geen chip, dan zullen we proberen je er op de juiste plaats tussen te zetten. Wees clement, mocht dat een keer mis gaan.

Om de herkenbaarheid van de beide categorieën.te bevorderen gaat de jongste jeugd (A) dit jaar met stuurbordjes rijden (ipv rugnummer). Op deze wijze hopen we dat het afbellen beter gaat, omdat de jury kan zien welke categorie er aankomt.

Verdere regels

Parcours volgen
Renners dienen het beoogde parcours te volgen, ook al zijn de linten toevallig kapot gereden of “doen anderen het ook”. Er wordt niet gewaarschuwd, bij constatering volgt meteen diskwalificatie.

Rugnummer dragen
Renners die hun rugnummer niet duidelijk zichtbaar dragen, worden uit de uitslag gehaald.

Niet vooraf betalen
Renners die niet hebben betaald voordat ze van start gaan, dienen een boete van € 20 euro plus het niet betaalde inschrijfgeld te voldoen voordat ze weer mogen deelnemen. Dit geldt bij eerste overtreding. Bij tweede overtreding volgt een boete en uitsluiting voor een jaar.

Naming and shaming
In het verleden waren we coulant met het publiekelijk maken van wat er zoal voorviel. Er werd dan ook regelmatig geopperd dat “we niet op zouden treden”. Om duidelijk te maken dat er wel degelijk op de regels wordt gelet, zullen mensen “waar wat mee is” met naam en toenaam op de site worden genoemd.

Inschrijven
Als je wilt meedoen aan de ACC kun je je tot de donderdag voor een wedstrijd aanmelden via de website. Dit hoef je slechts eenmaal per seizoen te doen.
Aanmelden via internet is gratis. Deelnemen aan een wedstrijd zonder aanmelding via internet vooraf, kan via het standaard inschrijfformulier , en kost 5 Euro (naast deelname en evt rugnummer kosten).
Bij de eerste deelname wordt nog wel je licentie gecontroleerd, kom de eerste keer dus op tijd.
Als je wijzigingen wilt doorgeven (rugnummer, chipnummer, e.d.) dan kan dit ook tot donderdag voor een wedstrijd via het wijzigingsformulier op de website, NIET via mail naar dit adres.
Wijzigingen doorgeven bij een wedstrijd kost eveneens 5 Euro.


Voorbereidingen seizoen 2018/2019 in volle gang  (12 september 2018)

Afgelopen maandag is de zogenaamde 'kalendervergadering' geweest.

Hier waren alle organiserende clubs aanwezig en is de kalender voor komend seizoen vastgesteld. (Klik hier alvast voor de nieuwe kalender)

Daarnaast zijn nog een aantal andere afspraken gemaakt, waarover zeer binnenkort meer op de site.

1 belangrijke verandering betreft het lid zijn van een KNWU of organiserende wielervereniging om mee te kunnen doen. Meer hierover onder de tab: Geen club of licentie  

Vanaf vandaag zullen wij de site gaan aanpassen aan komend seizoen. Er zal dus af en toe wat onderhoud zijn.