Amsterdamse Cross Competitie
Welkom op de website van de Amsterdamse Cross Competitie. 
De ACC wordt ook in seizoen 2016/'17 weer georganiseerd door de gezamenlijke clubs in de regio "Groot Amsterdam".  Net als vorige jaren zijn er wedstrijden op clubparcoursen, maar ook in gebieden waar je normaal gesproken niet met je fiets mag komen!  De gezamenlijke organisaties streven er naar om deze 7e editie verder te professionaliseren en uit te bouwen. Wij hopen dat jullie ook komend seizoen weer allemaal op de veldrijfiets of MTB klimmen om mee te doen

Finale en Prijsuitreiking op oudjaarsdag  (1 januari 2016)

Helaas zit de ACC er al weer op voor dit seizoen. Op Oudjaarsdag werd de finale, annex "Oliebollencross" gereden bij WV Amsterdam. Dat het de Oliebollencross betrof kon niemand ontgaan, gezien de rijkelijk aanwezige met poedersuiker bestrooide oliebollen.

De jeugd reed eerst op een verkorte ronde. Bij de jongste jeugd stonden de erkende kleppers op het podium. Bij de oudere jeugd een kleine verrassing: de jonge Michiel Mouris vierde zijn eerste overwinning in een ACC-wedstrijd.

Nadat buiten de renners op het podium waren gehuldigd, was er in de kantine van WVA de jaarlijkse prijsuitreiking voor de competitie door Marc Krook. Voor alle jeugdige renners en rensters die de vereiste 6 keer hadden deelgenomen was er een mooie beker.

Voor de oudere categorieën had Olympia aan "hun kant" een traject uitgezet waardoor er een lange ronde ontstond die afwisselend was, soms technisch, soms snel.

Terwijl binnen de jeugd hun prijsuitreiking had, reed ondertussen buiten de "alleroudste jeugd", zoals omroeper van dienst Ed Bosse het plastisch uitdrukte. Brian Burggraaf sloeg in de eerste ronde een gaatje, maar werd gedurende de wedstrijd toch weer ingelopen door twee man: Patrick Molenaars en Casper Hermans. In het laatste stuk bleek Brian toch te sterk en kwamen ze in de al genoemde volgorde binnen.

Na de bloemenceremonie buiten, was er daarna binnen ook voor hun de prijsuitreiking voor de competitie. De organisatie had dit jaar gekozen voor prijzen in natura, in de hoop dat men later dit jaar nog eens met een goed gevoel terugkijkt op deze ACC-cyclus.

Ondertussen reed de A en C buiten hun wedstrijd.

Bij de C werd het podium uiteindelijk bevolkt door de erkende veldrijders. Bij de Dames bracht een spannende milimetersprint een winnares voort, die daardoor ook de competitie bij de dames veilig stelde.

De A reed ondertussen hun finale van de finale. Hier ook geen hele grote verrassingen in de uitslag.

Nadat de Nieuwelingen, Dames en 40-minners hun bloemen voor de eerste 3 plekken buiten hadden gekregen, was aansluitend binnen de prijsuitreiking voor de competitie.

Nadat ook deze achter de rug was kon de organisatie het parcours afbreken en opruimen voor de komende maanden. Daarna repte iedereen snel naar huis, waar nieuwe oliebollen wachtten.


De organisatie van de ACC wenst iedereen een gezond en gelukkig 2017 en hoopt iedereen in oktober terug te zien in het veld.

(De eerste wedstrijddata liggen al weer vast en vergunningen zijn al aangevraagd.)


Foto's van de wedstrijd en prijsuitreiking zijn gemaakt door Leah, klik hier

Voor een sneak preview van "ACC - The Movie" door Klaas Fopma (B), klik hier en door MTB-Twiske (C), klik hier.