Devotees

posted Aug 28, 2008, 9:44 PM by Amputirci ™   [ updated Apr 17, 2009, 8:54 PM ]
Piše: Ana Popović
 
Devotees su, prosto rečeno, muškarci koji se "pale" na amputirke.

Reč "devotee" u indijskoj mitologiji označava obožavaoca u religioznom smislu. U kontekstu amputiraca devotee (u množini: devotees) je žargonska reč za čoveka kome su žene bez noge ili bez ruke seksi.

Izučavala sam nekoliko meseci devotee scenu, jer me je kao amputirku ta tema zainteresovala. Uobičajeno je da o devotees postoje podeljena, samo pozitivna ili samo negativna mišljenja. Mislim da ni jedna od te dve krajnosti nije u potpunosti ispravna.

Neki devotees su, bez najmanje sumnje, čisti psihopati ili teški fetišisti. Ovo je potpuno očigledno ako posetite neka mesta koja služe za razmenu slika žena-amputirki i pročitate komentare. Često je tu reč o privatnim slikama uzetim iz raznih privatnih albuma na Internetu, zbog čega su amputirke sve češće prisiljene da uklanjaju ili skrivaju svoje slike sa Interneta. Slično važi i za e-mail adrese, na koje dobijaju hrpe poruka i poziva na seks od ovakvih psihopata.

Pa ipak, izgleda da postoje devotees koji su, iz nekog nerazumljivog razloga, zaista na jedan veoma nežan i empatičan način skloni amputirkama. Sa ovakvim devotees amputirke ponekad imaju neobično srećne, tople i stabilne veze, a ima i amputirki koje su odlučile da ulaze isključivo u veze sa ovakvom vrstom devotees. Ovo ne pišem napamet, nego na osnovu anketiranja većeg broja amputirki koje su u vezi, ili braku, sa nekim ko je devotee.

Amputirka mora biti sposobna da razlikuje ove dve, samo prividno slične, grupe ljudi. Oni devotees koji su psihopati ili fetišisti veoma se lako prepoznaju. Po pravilu su neobično uporni i agresivni, šalju na desetine mailova u kojima "u roku odmah" žele da zakažu sastanak. Vrlo upadljivo nameću teme vezane za patrljak i traže da im žena objasni detalje o izgledu svog patrljka, dužini, debljini, ožiljku... Često otvoreno traže da im žena pošalje fotografije svog patrljka, pričaju da bi voleli da ga miluju ili ližu. Vrlo često tvrde da ne samo da nisu devotee, nego da uopšte ne znaju šta to znači.

Oni devotees sa kojima amputirke mogu često da zasnuju vrlo toplu, empatičnu i srećnu vezu po pravilu o amputaciji i patrljku govore i pitaju veoma malo, otvoreno priznaju da su devotee i na diskretan način nastoje da objasne šta to za njih znači. Često su veoma inteligentni i obrazovani i iskreno su zainteresovani da upoznaju ličnost i interesovanja žene-amputirke. Vrlo su ne samo spremni, nego i sposobni, da amputirki pruže moralnu podršku i da je podstiču da razvija svoje talente i sposobnosti. Po pravilu su vrlo nenapadni i ako im amputirka stavi do znanja da nije zainteresovana za kontakt ljubazno i bez protesta se povlače.

Dakle, u najvećem broju slučajeva amputirka neće uopšte imati teškoće da razlikuje ove dve, veoma različite vrste ljudi. Od prvih treba bežati i zaobilaziti ih u širokom luku, ove druge svaka usamljena amputirka ima razloga da ozbiljno razmotri kao potencijalne seksualne i životne partnere.

O devotee fenomenu postoji nekoliko vrlo temeljno urađenih sajtova i na našem jeziku, a njihove adrese možete pronaći u našoj rubrici Linkovi.

Comments