Associació de mares i pares de l'Institut Josep Pla

Tornar a l'inici

Enllaços de tot tipus a la vostra disposició:AMPA
 • Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya FAPAC:
           -  Setmanari de la FAPAC (13 de juliol) • Web de Som Escola: agrupació d'entitats cíviques, culturals i de tot l’àmbit educatiu que s'han organitzat per refermar el suport a l’escola catalana i el model de cohesió social que aquesta representa. Somescola.cat neix amb l’objectiu de coordinar totes aquelles persones, entitats i institucions que es comprometen a actuar de manera activa en suport d’una escola catalana en llengua i en continguts, que no separi els infants i joves per la seva llengua d’origen i que ajudi a construir una societat més cohesionada, democràtica i lliure.


ADOLECENTS I FAMÍLIES

 • L'ABEAM (Associació de Barcelona per a l'Estudi i l'Aprenentatge de les Matemàtiques) és una associació sense ànim de lucre que té per objectiu, entre d'altres, afavorir l’ensenyament, l’aprenentatge i l’estudi de les Matemàtiques. Periòdicament editen uns butlletins: Butlletí ABEAM


ADMINISTRACIÓ
 • Generalitat de catalunyaFamilia i escola junts x l'educació  
 •  Pàgina de l'Institut Català de la Salut sobre sexe adreçada als joves

 • www.jove.cat  La Secretaria de Joventut del Departament d’Acció Social i Ciutadania, amb la Direcció General d’Atenció Ciutadana de la Generalitat de Catalunya han elaborat un portal web que centralitza i unifica tota la informació i els recursos d’interès per al desenvolupament personal dels joves catalans.    

FAMÍLIES

. Ús de les noves tecnologies 

 • A rel de la Xerrada que ens va fer la Noemí Badenas sobre el control parental a Internet us adjuntem un document amb un seguit d'adreces relacionades amb el control parental que ella ens va facilitar.

. Famílies amb veu

 • Projecte de la Fundació Jaume Bofill dirigit a e les famílies per potenciar la seva veu al sistema educatiu. Al seu web hi ha l'apartat El més nou on podeu llegir les últimes notícies i altres informacions d’interès sobre la implicació i la veu dels pares i mares al sistema educatiu. Durant el curs 2012-2013 l'AMPA de l'institut va participar en uns grups de treball dins d'aquest projecte, podeu consultar aquí el resum del  procés participatiu.

. Guia d'educació digital per a famílies editada per l'IMEB

 • L'objectiu principal d'aquesta guia és orientar les famílies en l'educació digital dels seus fills i filles sense perdre de vista que l'aplicació de la lògica i del sentit comú és imprescindible a l'hora d'inculcar hàbits saludables i segurs a Internet. Enllaç amb la Guia d'educació digital.


ENLLAÇOS RELACIONATS

 • Material audiovisual educatiu a la xarxa www.edu3.cat El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió han creat aquest Portal educatiu per posar a l’abast de tota la comunitat educativa i de la resta de ciutadans el material de producció audiovisual de Televisió de Catalunya, SA , de Catalunya Ràdio i del Departament d'Educació que pugui servir de suport a les tasques d’ensenyament, així com a l’aprenentatge de les diverses matèries que integren el currículum escolar dels alumnes.

. Audiovisuals

 • Material audiovisual educatiu a la xarxa www.edu3.cat El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió han creat aquest Portal educatiu per posar a l’abast de tota la comunitat educativa i de la resta de ciutadans el material de producció audiovisual de Televisió de Catalunya, SA , de Catalunya Ràdio i del Departament d'Educació que pugui servir de suport a les tasques d’ensenyament, així com a l’aprenentatge de les diverses matèries que integren el currículum escolar dels alumnes.

 • Galeries multimèdia de Catalunya http://www.gencat.cat/clicat/

. De llengua

 • Diccionari de la llengüa catalana de l'Institut d'Estudis Catalans: DIEC2
. Traductors:

. Per estudiar llengües:


ALTRES

 • Hem elaborat un document on hi trobaràs més de mil pàgines interessants agrupades per temes.

11_links_interessants.doc

 • DIXIT ha publicat al seu portal un recull de monografies, articles, institucions, recursos web i normativa per aprofundir en l’educació dels fills i les filles. Els recursos web són de caire divulgatiu i pretenen arribar a totes les persones que intervenen en l’educació d’infants i adolescents. També inclou una sèrie d’institucions vinculades a l’educació, tant des de l’àmbit familiar com de l’escolar. Totes les publicacions que s’hi recomanen es poden consultar als centres DIXIT.