Wie zijn wij?

Vanuit verschillende hoeken van het Gentse komen elke week een dertigtal muziekminnende mensen samen om te zingen. We zijn dus een koor of zangkoor zo je dat wil.  
We doen dat omdat zingen ontspant, de gedachten afleidt van de dagelijkse zorg en omdat bij het tot stand komen van harmonieën een heerlijk samenhorigheidsgevoel ontstaat.
Bij het zingen wordt bewust geademd en wordt gefocust op juistheid en intonatie van melodieën. Zingen is zoemen en zoemen is zen! Na een avondje repeteren voel je je opgeruimd net als een loper na een partijtje joggen. Gezellig wordt dan nog nagepraat bij een biertje of een wijntje en maak je deel uit van een warme vriendenkring. Daarom heet ons koor “AMICANTE” !
Het koor-weekend, het Sint-Caeciliafeest en een kooruitstap maken het muzikale jaar compleet. We zingen vrijwel alle genres van klassiek tot minder klassiek, ja zelfs tot musical toe.
Vrijwel jaarlijks geven we een concert, soms in samenwerking met een ander koor of een orkest. Wie zingt wil immers ook wel eens gehoord worden!  Op ons palmares staan o.a.de Carmina Burana van Orff, de Zigeunerlieder van Brahms, Litaniae Lauretaniae van Mozart, Meine Seele erhebt den Herrn van Schütz, het Stabat Mater van Rheinberger, l 'Homme Armé van Jenkins, Songs from the Bavarian Highlands van Elgar en delen uit de musicals Fiddler on the roof, West Side Story, The Lion King e.a.. En jawel, af en toe een koorbewerking van hits zoals "Laat ons bloem" van Louis Neefs of Super Trooper van Abba...
 
Wil ook jij deel uit maken van ons koor Amicante? 
We zijn vooral op zoek naar gemotiveerde tenoren en bassen.

Wij repeteren op maandagavond van 20u00 tot 21u45 in de Kring van Christus Koning aan het Rerum Novarumplein te Gent. Kom gerust een kijkje nemen of contacteer onze voorzitter Boudewijn De Leeuw 09/329.70.52

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments