Fauna política

"La política és, tal vegada, l'única professió per a la qual no es considera necessària cap preparació"

                                                                                                   Robert Louis STEVENSON

És un mal que no ve d'ara...

 

>>> = Darreres incorporacions

 

"Cada nació té el govern que es mereix"                                         J. MAISTRE

"Cap home just s'ha fet ric de sobte"                             MENANDRE (342-291 aC) d'Atenes. Comediògraf.

 "Convé votar pel candidat que menys promet; ens defraudarà menys"                                    Bernard BARUCH

"Democràcia és el nom que donam al poble cada vegada que tenim necessitat d'ell"                G.A. de CAILLAVET i Robert de FLERS

"El càstig més gran per aquells que no s'interessen per la política, és que seran governats per persones que sí hi estan interessades"              Arnold Joseph TOYNBEE (Londres, 1889 - York, 1975)

"El polític ha d'ésser capaç de predir allò que passarà demà, el proper mes i l'any que ve i d'explicar després perquè no ha succeït" Winston CHURCHILL

"El primer art que han d'aprendre aquells que aspiren al poder és el d'ésser capaços de suportar l'odi" Luci A. SENECA

"Els cecs condueixen els cecs. És el sistema democràtic"         Henry MILLER

"Els contrasts i les contradiccions que poden allotjar-se simultàniament en una crosta cerebral tiren per terra qualsevol sistema polític, optimista o pessimista"                              Albert EINSTEIN (1789-1955) Físic i músic jueu-alemany nacionalitzat USA

"Els polítics pensen en les properes eleccions; els estadistes, en les properes generacions"              James F. CLARKE

"És un exemple més de la ironia humana que sembli més fàcil morir en la batalla que dir la veritat en política"                                   Gilbert K. CHESTERTON

"Governar no és comandar, per molta majoria que hom tengui"             Juan Luis CEBRIAN

"La democràcia no és el règim de la veritat, sinó el de les opinions relatives"                                Octavio PAZ

"La democràcia supera el despotisme"                           PLATÓ

"La història de la democràcia ens ofereix una curiosíssima combinació d'utopia i de mites"                  Georges SOREL

"La monarquia és la més costosa de les formes de govern"         FENIMORE COOPER

>>> "La política és una fina tela d'aranya en la qual s'atrapen moltes pobres mosques"                  MUSSET

>>> "La política no és una ciència sinó un art"                         BISMARCK

"La política no té entranyes"    Napoleó III

"Les butxaques dels governants han de ser de vidre"                     TIERNO GALVAN

"Molts polítics i polítiques només trepigen el carrer durant la campanya electoral"   BMM.-

"Tota democràcia és un desert d'arena"                                   Alfred de VIGNY

"Tots els sistemes polítics que coneixem són com els xiclés, els mastegam però no ens els enviam" Fran J. MARTIN

"Un partit polític és la bogeria de molts en benefici d'uns pocs"   POPE

"Únicament sabem de l'existència d'alguns partits cada quatre anys"   BMM.-

"Vota l'home que promet manco. Serà el que manco et decepcioni"   Michel RAMSAY

 

(recopilació, BMM  ... contacta...)

tornar a plana inicial


 

 >>> Masclisme de jutjat de guàrdia

 El batle d'Alcorcón, David Pérez, ha estat objectiu de Twitter després que aparegués un vídeo on parlava de feminisme com d'una cosa "rància, radical i totalitària". Un video en el qual qualifica a les feministes de "dones frustrades, amargades, rabioses i fracassades com a persones". 

Perez ha hagut de sortir al pas de la polèmica amb un tuit i un comunicat que diu "Noto a las hienas intentando morderme pero es que no me llega ni a los talones. Da pena su odio y su cobardía, uno a uno no son NADIE".

A darrera hora de l'horabaixa, l'única persona del PP, partit al qual pertany, que ha desautoritzat les paraules de Pérez i li ha demanat explicacions , ha estat la presidenta de la comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes.. (28 XI '16)------------------ a n t e r i o r ------------------------------

 

 •  López Crespí versus Carbonero. Una altra repassada important de l'escriptor contra l'arquitecte degenerat en polític, al qual qualifica de 'mal planificador' i 'autor de bogeries sense sentit'. (18 XI)

 

 

 

 

 

 

 

 • Entre ells mateixos es posen a parir pels vergonyosos sous que s'adjudiquen...                                               Ho conta Pep Lluís Veny en relació al ple extraordinari de presa de possessió del nou regidor de Manacor, Rafel Nicolau, en substitució de la diputada Maria Antònia Mercant. El darrer punt era la modificació dels règims de dedicació parcial i exclusiva i fou aprovat amb el vots a favor de l'equip de govern i en contra de l'oposició. Hi hagué debat pel cost que suposarà tenir 5 delegats amb dedicació exclusiva.                                              Catalina Julve (ALM-UM) fou una de les veus més crítiques assenyalant que "s'ha realitzat un canvi brutal de delegacions per d'aquesta manera augmentar el sou d'alguns regidors, i per aquest motiu aquests canvis costaran anualment 51 milions de pessetes més (306.000 euros) a les arques públiques" (...) "és increïble que no tenguin doblers pel manteniment d'escoles, per fer una fira, ni per disposar de més policies, però sí per augmentar el sou d'alguns regidors".                                          Per la seva part, Llorenç Bosch, delegat d'Hisenda (PP), va voler contestar a Catalina Julve afirmant que "parla d'aquest augment de sous i vostè cobra més de 12 milions de pessetes (més de 72 mil euros) entre el seu càrrec de consellera insular i de regidora", contraatacant seguidament Julve tot dient que "també el batle Pastor té dues pagues, una com a diputat del Parlament i una altra de l'Ajuntament".                                                Antoni Pastor, batle de Manacor, va demanar a l'oposició "un poc de coherència, ja que vostès mateixos a l'inici de la legislatura es queixaven que eren pocs els membres que tenien dedicació exclusiva; i quant als sous, hauríeu de saber que estam molt per davall d'un terç dels ajuntaments que no estan governats pel Partit Popular".   (Manacor Comarcal, núm 1133, 3 de maig '08)   (3 IX)        (il·lustració, www.sicopop.com)

* * * * *

 • Frases de jutjat de guàrdia                            Francisco Barrasa signa a l'Ultima Hora d'avui l'article "Frases amb eco popular", en el qual diu entre d'altres coses que "els darrers escàndols polítics i judicials han deixat un reguerall de frases que perduraran en el temps". Com a exemples inclou les següents perles, utilitzades per excusar-se en lloc de dimitir o amagar-se dins un pou per vergonya aliena. Suposen una clara demostració de la qualitat -minsa i penosa- d'aquest tipus de fauna política que ens envolta:

             "El meu problema és que tenc una malaltia que m'impedeix dir que no" (Damià Vidal, ex gerent de Bitel, al jutge instructor)

                "Estic perplex perquè em pensava que tot estava liquidat" (Damià Vidal, ex gerent de Bitel)

             "Estoy enfermo"  (Javier Rodrigo de Santos, ex responsable d'Urbanisme de Ciutat)

                "Jo era la batlessa de Palma, però no era la mare de Javier Rodrigo de Santos" (Catalina Cirer als periodistes)

                  "Le dije que era lunes, las ocho de la mañana y que estaba en mi despacho" (José María Rodriguez als periodistes, Cas Andratx)

                 "No he sido yo, ha sido la droga" (SMS de Javier Rodrigo de Santos, ex responsable d'Urbanisme de Ciutat)

                 "No pens dimitir perquè no he fet res, no me sent responsable del que ha passat" (Rosa Puig, ex consellera i actual component del Consell de Mallorca, sobre el Cas Turisme Jove)

                  "No podemos dar apoyo a gente que confunde el interés público con el interés privado" (José María Rodríguez, aleshores secretari general del PP)

                 "No record on vaig posar els diners ni a què es varen dedicar després" (Vicenç Grande al fiscal sobre la venda de Es Crevers per 42 milions d'euros)

                 "Quería hacer un almacén y, sin yo saberlo, se convirtió en una casa" (Eugenio Hidalgo, al fiscal, durant el judici pel Cas Andratx)

(17 VIII)

 

 

 •  La casta política... cobra. Aquí teniu la relació dels càrrecs millor remunerats. A l'enllaç amb l'article encara podreu trobar alguns altres detalls  sucosos.                       Presidència del Govern (F. Antich): 72.0000 € (bruts a l'any en 14 mensualitats)                             Vicepresidents del Parlament (Aina Rado, Pere Rotger): 72.627 €                                                          Secretaris del Parlament (Eduard Riudavets, Pere Palau): 72.627 €                                                         Portaveus dels grups a la Cambra (Rosa Estaràs, Antonio Diéguez, Biel Barceló, Bartomeu Vicens, Marian Suárez): 72.627 €                                                           Secretari general de la Sindicatura de Comptes: 75.472 € Presidència del Parlament (M.A. Munar): 87.729 €        Cap del Departament d'Estudis Jurídics: 88.131 €
  Cap del Departament de l'àrea Contenciosa i Constitucional: 88.131 €
  Cap del Departament d'assessoria del president: 88.131 €
  Cap del Departament de coordinació dels Serveis Jurídics de les conselleries i dels Ens Instrumentals: 88.131 €   Batlia de Calvià (C. Delgado): 90.000 €                   Director de l'abogacia de la Comunitat: 91.618 €           Cap del Departament de l'àrea Consultiva: 91. 696     Síndic de comptes: 97.096 €                  (12 VIII)

 

 •  Ni Nájera ni Diéguez no s'integren. Dos exemples de polítics que no tenen clar on viuen ni d'on es fan les sopes. Un mal exemple per a la ciutadania que l'escriptor Jean Serra convida a rectificar. (7 VIII)

 

 

 • Els sous dels polítics. Recuperant la notícia d'un augment de remuneracions, d'ètica inexplicable, al Consell de Mallorca, que tant afavoreix govern com oposició... i diuen que és temps de crisi i que serveixen els interessos generals!!! (1 VIII)

 


 

tornar a plana inicial