XIV Jornades de didàctica de la dramatitzacio al CEFIRE de Sagunt
DRAMATÚRGIA PER A JOVES EN CENTRES EDUCATIUS

INSCRIPCIONS ACÍ>>>

HORARI: dissabte 30 de maig de les 9:30 a les 20:30 h.

LLOC: Auditori de Canet d'En Berenguer 

COORDINADORS: Antoni Navarro i Tomás Motos

PONÈNCIES, SORPRESES  I MICROCONFERÈNCIES: Tomás Motos, Valentí Piñot, Ignacio ArangurenMarius Asensi, Domingo ChinchillaErica CameranJesús Marco.

 

MATERIALS TEATRE-JOVE:

L'amor també és això. Obra de teatre-jove de L.D. Lavigne (traducció, introducció i notes d'A. Navarro i J.C. Simó)

Rap  de Romeu i Julieta  grup de teatre IES L'Eliana.

 

ORGANITZA:

CEFIRE de Sagunt

COL·LABOREN:

 

“Todo ser humano es teatro, aunque no todos hacen teatro. El ser humano puede verse en el acto de ver, de obrar, de sentir, de pensar. Puede sentirse sintiendo, verse viendo, y puede pensarse pensando. ¡Ser humano es ser teatro!”

Teatro del oprimido.  Augusto Boal 

Després d'analitzar la situació del teatre i l'educació a primària com fèrem a les XIII Jornades de Dramatització enguany ens centrarem en secundària per analitzar les seues possibilitats.

 • OBJECTIUS:  - Desenvolupament de les competències bàsiques a partir de les tècniques dramàtiques.
  - Descobrir les potencialitats didàctiques de la dramatització com a recurs d´aprenentatge experiencial.

CONTINGUTS: - Temes, idees i estratègies per a la cració de dramatúrgies amb joves. - Els llenguatges del cos, el gest i el moviment com a instrument escènic. - Els multimèdia com a vehicle d'expressió i comunicació.

 •  9:30 h. Recepció 
   Conferència-espectacle a càrrec de Tomás Motos i de Valentí Piñot. (President i membre de l'associació de professors AVECTEATRE)

11:30  h. TALLERS:

 1. DRAMATÚRGIA I DIRECCIÓ PER JOVES
   Presentació de recursos i estratègies didàctiques per a muntar obres de teatre amb joves. Per Domingo Chinchilla
 2. L'ART DE L'ESGRIMA I LA NARRACIÓ ORAL   Intoducció al teatre com a diàleg corporal i textual per mitjà de l'art de l'esgrima.  Per Màrius Asensi
 3. NASCUTS PER A BALLAR. Africa-dansa-art. La improvisació  en l'expressió corporal a partir de la dansa africana. Per Richard Kobena 
 4. APRENDRE AMB EL TEATRE A PRIMÀRIA. Tècniques dramàtiques com a eina didàctica transversal per a la incorporació de l'art a l'escola. Per Jose Miguel Lázaro
 5. COMUNICA-ACCIÓ. Les diferents formes d'expressar ritmes, melodies i armonies amb la veu o amb el cos ens pot portar a trobar la bellesa del desig humà de compartir. Per Jesús Marco
 6. SHAKESPEARE PER A JOVES. Proposta de quadern de direcció. Per Rosa Gavara i l'equip del Grup de Teatre de l'IES de L'Eliana.
 7. IMAGINATION AND PLAY. Using Improvisation and Creative Drama as a tool for language learning. Give teachers practical tools and activities that they can use with students and ability sets in the realm of improvisation and creative drama. Per Kris Dueck/Ana Arjona

14:30 h. DINAR al Casino de Canet

16:30 h. Homenatge a Boal. Conferència del director de l'obra Ignacio Aranguren i microconferències dels creadors sobre Teatre en l'Educació.

18:30 h. Espectacle-cloenda LA PRIMERA VEZ pel Grup de Teatre de l'IES Navarro Villoslada de Pamplona (entrada lliure per a tots els públics)

* GUIA DIDÀCTICA de l'espectacle "La primera vez" 

* Encara no has descobert la força de les xarxes socials en educació? Apunta't XARXA SOCIAL de Teatre en l'Educació