Waarom standaardtijd?

Nieuws:

Waarschuwing: let op de verschillende polls, zoals die van NOS. Er wordt een keuze geboden tussen zomertijd en wintertijd. Dit geeft een bevooroordeelde uitkomst vanwege de associaties met de seizoenen. Wat bedoeld wordt is een keuze tussen Oost-Europese tijd en Midden-Europese tijd! Wij leven in de Midden-Europese tijd in Nederland. Onze geografische tijdzone is echter West-Europese tijd. Deze laatste optie (UTC) wordt in de polls niet meegenomen. Mensen zijn geneigd te kiezen voor 'altijd zomertijd', maar dit levert juist slaaptekort op, ondanks de link tussen zomer en zon en uitgeruste mensen is dat dus onterecht. Wil je uitgeruste mensen, die fit opstaan en productief en gezond zijn, dan kies je het beste voor UTC+1. Helaas wordt dat in de polls (van NOS en ook in de poll van Europese Commissie van een aantal maanden geleden) 'altijd wintertijd' genoemd. Eigenlijk moeten we praten over de gezondste optie van deze twee: standaardtijd, UTC+1 ofwel Midden-Europese tijd, ook wel Berlijnse tijd. De keuze voor Nederland (en ook voor België, Luxemburg, Frankrijk, Spanje en Andorra) zou zelfs moeten zijn tussen UTC en UTC+1, dus tussen West-Europese tijd (Britse/ Portugese tijd) en Midden-Europese tijd.
Ga je kiezen in de polls? Wil je meestemmen? Kies dan voor UTC+1, dus voor de optie 'altijd wintertijd'. Vragen? Mail ons gerust op info@standaardtijd.nl of op standaardtijd@gmail.com

We gaan eindelijk stoppen met het verzetten van de klok! Laten we gaan voor UTC+1 beste regering om duidelijke redenen. Zie ook: Eenvandaag 15/9/2018 18.15u item zomertijd-wintertijd-regeling afschaffen. 
Kijk alle relevante filmpjes via bovenvermelde link/ site. Lees daar ook zeker de achtergrondinformatie en uitleg die Eenvandaag erbij heeft staan.

Op woensdag 7 februari 2018 om 11.30u vindt bij het Europarlement in Straatsburg wederom een persconferentie plaats over de zomertijd-wintertijdregeling, met o.a. Europarlementariërs Pavel Svoboda (CZ) en Annie Schreijer-Pierik (NL).

Op donderdag 8 februari 2018 start om 9.00u het debat over dit onderwerp en om 12.00u vindt een stemming plaats over de resolutie tegen zomertijd. Zie ook: Agenda Annie Schreijer-Pierik Europarlement Straatsburg

Op woensdag 25 oktober 2017 vond bij het Europarlement in Straatsburg een persconferentie plaats over de zomertijd-wintertijd-regeling. Zie: Annie Schreijer-Pierik EU

Wordt de zomertijd-wintertijd-regeling binnenkort afgeschaft in de EU? We hopen dat dit binnenkort een feit is en we volgens één kloktijd het hele jaar rond gaan leven.


Het twee keer per jaar verzetten van de klok is ooit ingevoerd om op energiekosten te besparen. Er zou efficiënter gebruik gemaakt kunnen worden van het daglicht door in de zomer de klok een uur voor te laten lopen op de standaardtijd.

Tegenwoordig is de oorspronkelijke reden om de klok te verzetten achterhaald. We leven immers energiezuiniger met spaarlampen en ledlampen. Bovendien maken we ook bij daglicht volop gebruik van computers en andere technische apparaten, waardoor de vermeende energiebesparing nihil is.

De gezondheidsklachten en het ongemak wat het verzetten van de klok met zich meebrengt, maakt het een ongewenst fenomeen om dit twee keer per jaar te blijven doen. Denk aan slapeloosheid, bioritmestoornissen, grotere kans op beroertes, hartfalen, overgewicht als gevolg van oververmoeidheid. En dan hebben we het nog niet eens over de kosten en levens die de verkeersongevallen en de minder productieve medewerkers met zich meebrengen.

Kortom, deze website is een pleidooi één tijd: altijd wintertijd => standaardtijd!
Lees de volgende pagina's van onze website en kijk ook zeker naar onze Blog.

Subpagina''s (1): Presentatie: hoe zit het?