Квантовата медицина – това е името на една нова епоха- „Всеки човек е една неповторима индивидуалност“

Квантовата медицина – това е името на една нова епоха-

    „Всеки човек е една неповторима индивидуалност“

 

        Може ли да се нарече лечение процесът за спасяване на човешки живот с цената на неговото инвалидизиране?

         Източната медицина вече в продължение на хилядолетия твърди – с всяко въздействие върху тъканната (соматическата) същност на организма предварително е известно, че е порочно, ако не предвижда задействането процеса на лечението на структури, отговарящи за информационно-енергийната взаимна обмяна между субекта (организма) и обекта (околната среда, Света, Вселената, Космоса). Именно поради съществуването и качеството на тази взаимна обмяна зависи, и то по-конкретно, състоянието на соматичните структури на организма, а, казано по-обобщено, и самото съществуване на организма като едно цяло.

         За най-голямо съжаление, до настоящия момент съвременната класическа медицина с поразяващо упорство, на практика игнорира най-интересните научни трудове и практически разработки на учени и лекари, които потвърждават справедливостта на гениалните догадки на древните за дуалистичната структура на света и за върховенството в тази структура на „фините“, „чуждоматериалните“, „вълновите“, „полевите“ слоеве, определящи неразривното единство на веществото и полето, частицата и вълната, човека и вселената!

          Без съмнение, лекарствените средства са голямо постижение на човешката цивилизация. През ХХ век са били изобретени огромен брой лекарствени препарати, благодарение на които са били победени множество заболявания. Същевременно постепенно са започнали да се разкриват негативните последствия от злоупотребата с лекарствени средства. Преди няколко хиляди години в древнокитайската медицина е било формулирано общото правило – „Лекарството е отрова“, затова още по онова време в Китай са развивали безлекарствените методи на лечение.

         Възниква въпросът: ако злоупотребата с лекарства води до многобройни отрицателни последици, защо да не се обърнем към другите начини за лекуване на болестите? Живият организъм представлява неразривно свързано триединство на вещество, енергия и информация, където информационно-енергийните структури неизменно по йерархия преобладават над соматичните структури. При това соматичните структури на принципа за обратната връзка несъмнено оказват влияние върху информационно-енергийната среда на организма.

        Най-новото направление в медицината – квантовата медицина – се занимава с целенасочения висококоректен процес на въздействие върху организма на сбора от фактори, които не са чужди за самия организъм.

         Квантовата медицина е единен целенасочен комплекс за лечебно-благотворно въздействие върху организма и върху неговата соматичната (телесната, материална) същност: активизира тонуса на имунната система, стимулира микроциркулаторните процеси и нормализира обмяната на веществата, понижава равнището на ендогенната интоксикация и реализира стресозащитния ефект.

 

Ю.Б.Хейфец,                                                                                                       

психотерапевт и физиотерапевт,                                                                        специалист по квантова психотерапия,                                                                                                                          главен лекар на асоциация „Квантова медицина“ – гр.Москва

МУРСАЛСКИЯТ ЧАЙ - ЗЛАТОТО НА БЪЛГАРИЯ

публикувано 1.09.2013 г., 10:51 ч. от Adelina Nikolova

Мурсалският чай (Sideritis scardica) е едно от чудесата на България. Това многогодишно растение, известно още и катоПланински, Пирински, Алиботушки и Шарпланински чай, е една от най-полезните билки, растящи в България.

През 70-те години на миналия век космонавтите го пиели при подготовката си за полет. Говори се още, че бил привилегия за членовете на Политбюро на ЦК на БКП през същия период.
Японски учени изследвали преди години мурсалския чайи установили благотворното му въздействие върху множество заболявания. 
Мурсалският чай е бяло, достигащо go 50 см височина, цялото космато растение. Обича варовитите терени по високите планински райони из южна България – Среден и Южен Пирин, Мурсалския дял наРодопите и планината Славянка (Алиботуш).Цъфти през лятото в жълто. Бере се надземната част по време на цъфтежа – юни-юли месец. 
Съдържа: флавоноидни, фенилпропаноидни гликозиди, танини, терпеноиди, дитерпени и етерични масла, феноли, иридоиди, урсолова и олеанова киселина, множество микроелементи като желязо, мед, цинк, кобалт и селен , както и макроелементите калций, магнезий, калий и натрий, които обясняват фармакологичното действие на вида. Като качествата на чая са най-добри при отглеждане в планински райони и надморска височина над 1100, 1200 метра, така че не се лъжете да купувате евтините, китайски подобия на мурсалски чай, които се продават във веригите, ТЕ НЯМАТ ТЕЗИ КАЧЕСТВА, още повече са отгледани по незнайни насилствени начини, т.к там няма условията за отглеждане на това растение. Н е купувайте чай в найлонови опаковки!
Мурсалският чай се отличава с фин, лек вкус и лек аромат на тамян.
Приложение на мурсалския чай:
- При кашлица и възпаление на сливиците
- Предпазва от ракови заболявания
- Бронхит, бронхиална астма
- Действа благотворно при грип
Чернодробни заболявания (6-8 стръка от билката се варят в 1л вода 3 мин; пие се по 1 винена чаша преди ядене)
- астма
депресия (едно научно изследване, проведено от немски учени установява благотворното му въздействие при депресии и Синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност)
- много силен антиоксидант
- намалява риска от сърдечно-съдови заболявания
- има антибактериално действие ( благодарение на голямото наличие на флавоноиди)
- подсилва имунната система
- помага при превенция на остеопорозата
В Института по ботаника проучват свойствата му и установяват благотворното му влияние на чернодробни и редица други заболявания, както и изумителното му качество, че забавя стареенето.
Може би това е най-добрата билка при кашлица.
Други наричат чудното растение „българската виагра”.
Как се приготвя?
Качественият мурсалски чай трябва да е на цели, светлозелени стръкове. В 1 литър вода се поставят 4-5 стръкчета чай. Ври на тих огън 5 минути. За три хубави чая са необходими само едно-две стръкчета.
Може да се комбинира с други билки – при комбинацията на мурсалски със зелен чай се получава чудесна напитка, пазеща от рак, засилваща имунитета и притежаваща силно антиоксидантно действие!

ПРОЧИСТВАНЕ ОТ ПАРАЗИТИ.

публикувано 4.12.2012 г., 1:50 ч. от Adelina Nikolova   [ актуализирано 12.12.2013 г., 0:26 ч. ]

Паразитите не са желани гости в нашето тяло. Те могат да си живеят в нас дълги години без да ги усетим, но могат и да ни причинят доста главоболия и сериозни здравословни проблеми. Едно е сигурно – по-добре да се избавим от тях. Съществуват редица начини и методи за борба с паразити. Всеки метод работи срещу определен вид или група паразити. Затова е добре да се направят няколко различни метода в последователен ред. Добре е всеки решен на това да прецени, коя от долните процедури ще му допадне.

*** Долните процедури са противопоказни при бременност и кърмене. ***

Противопаразитното лечение се състои в това, последователно да се изпълнят трите процедури, описани по-долу, с цел да бъдат унищожени всички възрастни паразити, техните личинки, яйца, а също и патогенни микроорганизми и гъбички. Ако не можете да изпълните и трите компонента, направете 1 или 2 от тях. Пак ще е много добре.

НАСТОЙКА ОТ ЗЕЛЕНИ ОРЕХЧЕТА

зелени орехчета

Как да си направим – набираме млади зелени орехчета в началото на юни месец (важно е да е първата седмица на юни – към 5-7 най-добре). Тези на снимката са по-големи от необходимите за това. Нарязваме ги на четвъртинки и ги заливаме с ракия или водка. Съотношението е: с 1 литър се заливат 40 орехчета. Оставяме да престои 40 дни на светло. След това прецеждаме получената настойка и съхраняваме на тъмно. “Ликьорчето” на вид е като соев сос, има вкус на спиртна напитка и не е неприятно. Любопитно: в Италия приготвят подобен ликьор (nocino), но в него добавят и още няколко съставки, като лимон, карамфил, канелени пръчки и захар.

Как се приема – на гладно се изпива 1 супена лъжица от настойката в продължение на 7 дни. Желателно е да не се храним до 30 мин. след това, за да може да се усвои добре от организма ни. Ако усетите някаква непоносимост, може да започнете с приемане на по-малка доза, като постепенно я увеличите до 1 с.л. Ако ви е трудно да я приемате в чист вид, може да я разредите в 1/2 чаша вода, но не гореща, защото това ще убие нейните противопаразитни способности. Ако и това ви е много, може да изберете да следвате следната схема:

1-ви ден: вземете 1 капка, разредена в 1/2 чаша вода, преди ядене на празен стомах
2-ри ден: 2 капки в 1/2 чаша вода
3-ти ден: 3 капки в 1/2 чаша вода
4-ти ден: 4 капки в 1/2 чаша вода
5-ти ден: 5 капки в 1/2 чаша вода
6-ти ден: вземете 2 чаени лъжички, разредени в 1 чаша вода.
Когато разтваряте капките във водата, изчакайте 15 мин. и тогава я изпийте. Това е много щадящ вариант.

Важно:
Тези, които имат заболяване на щитовидната жлеза, не трябва да приемат тази настойка или само след консултация с лекар. Причината е високото съдържание на йод.
Препоръчително е останалите членове на семейството, също да приемат по 1 лъжица от настойката, докато трае лечението ви и малко след това, за да не ви заразят повторно. Те могат да бъдат носители на паразити без да проявяват някакви симптоми за това.

ПЕЛИН

пелин

Отдавна са известни способностите на пелина да унищожава паразити. С неговата помощ може да се избавите от прости микроорганизми:
“едноклетъчни камшични
хемолитичен стафилокок
протеус
котешки лямблии
трихомонас
хламидии и други,
които нарушават обмяната на веществата в организма, водят до възпаление на тънкото черво, причиняват различни болести на черния дроб и жлъчните канали, кожни заболявания (диатеза, алергия, копривна треска, екзема, псориазис…), различни простудни заболявания с отделяне на слуз и гной.”
В повечето случаи, организмът се заразява с тази гноеродна инфекция поради неправилното хранене и начин на живот. Системното приемане на отвари от пелин и влагалищни промивки са много ефикасни. Горчивината на пелина стимулира дейността на организма ни и ни дарява с прекрасен тонус.

В случая се приема билката пелин във вид на прах най-ефективно под формата на капсули.

КАРАМФИЛ

карамфил

Приемане на карамфил във вид на прах: под формата на капсули, за да се разтвори в червата, т.к дразни стомаха.

Добре е 3-те компонента (орехова настойка – пелин – карамфил) да се направят в тази последователност един след друг, за да е цялостно прочистването от паразити. В случай на нужда лечението може да се повтори след 2 седмици. А през годините добре е да се прави с профилактична цел.

Капсулите пелин и карамфил, както и ореховата настойка, можете да намерите при нас. Цената на комплекта: пелин капсули 100бр. карамфил капс. 100бр. и 30мл орехова тинктура е 40лева.

ВНИМАНИЕ - ОПАСНИ ХРАНИ!!!

публикувано 1.08.2012 г., 23:40 ч. от Adelina Nikolova

10 ОТ НАЙ-ВРЕДНИТЕ ХРАНИ В БЪЛГАРИЯ

Кренвирши – ужасно вредни. Няма кремвирши от месо. Това е сбирток от най-гнусните остатъци, които не е ясно дали имат и 1% месо. Бавна отрова за организма.

Майонеза – френския специалитет е хубав, когато е домашно приготвен във френския прованс. И понеже у нас няма такъв по-добре не я яжтe. По същия начин по който мазно се маже отгоре на филията ви, се намазва и от вътрешната страна на тялото ви.

Безалкохолни напитки – особено вредни са всички газирани безалкохолни напитки. Най-много излишни килограми и различни гастрити, колити се причиняват от тяхната употреба. Изхвърлете ги от менюто си.

Бяла захар –  бялата захар е най-краткия път за качване на килограми. Най-дълголетния народ на света – японците почти не използват бяла захар. Използвайте заместители като мед  и плодове с естествена сладост.

Чипс – чипсът е калорийна бомба, която не носи на организма нищо друго освен вредности. Затлъстяване е неговото отроче.

Сланина/свинска мас – знаете с какво се храни свинята. Свинското по принцип е тежко месо и не носи нищо на организма. Правете си сметка какво е във вид на мас, сланина и тлъстини. Организмът на един млад човек,  до 20 години може да се бори със тлъстините, но след тази възраст това са тонове холестерол, запушени артерии и затлъстяване.

Маргарин – изкуствено масло, което е с оцветители. Нищо изкуствено не е добро.

Пастет – смляни остатъци от кланицата, сланини, кожи, кокали и т.н. Всичко това подобаващо оцветено. В момента в който влезе в организма започва да вреди.

Кетчуп и горчица – чиста проба химикали. Сто пъти по-добре си намажете филията с доматена салца от градината на баба ви. Останалото е химия.

Шпеков салам – прави се от сланина и месни остатъци. Много вреден

В следващата статия ще ви препоръчаме 10-те най полезни и достъпни храни в Бълагрия, чрез които ще пречистите организма  си и ще се почувставате подмладени.

Изтoчник: obshtestvo.нет

Share this:


ЛЕК ЗА ВСИЧКИ ВИДОВЕ РАК

публикувано 17.05.2012 г., 9:11 ч. от Adelina Nikolova

ЛЕКЪТ ЗА ВСИЧКИ ВИДОВЕ РАК 
(извадки от The Cure For All Cancers)  
 
Настоящето е подбрано от изданието,което Хулда Кларк /автор и на "Лечението на всички болести"/ беше така добра да предостави чрез интернет безплано и достъпно за всички желаещи да се излекуват и живеят здравословно.

(С) Copyright 1993 by Hulda Regehr Clark, Ph.D., N.D.
All rights reserved. 
Published in the United States by New Century Press   
www.newcenturypress.com                       
2232 Verus St. #D
San Diego, CA 91954
(800) 519-2465 or (619) 423-7500
                                                           ПРЕДГОВОР 
Ние не сме свикнали да мислим за лек за рака. Ние мислим само за смегчаване. Но тази  книга не е относно забавяне действието на рака. Тя е относно излекуване. Това е възможно, защото през 1990 аз открих истинската причина за рака. Причината е определен паразит, за който намерих доказателство във всеки случай на рак, независимо от типа. И така, белодробния рак не се причинява от пушене, рак на червата не се причинява от диета лишена от баласт, ракът на гърдата не се причинява от диета богата на мазнини, ракът на панкреаса не се причинява от употребата на алкохол. Въпреки, че всички тези са допринасящи фактори, те не са ПРИЧИНАТА. Веднъж, когато причината беше открита, излекуването стана възможно. Но дали работи? Аз си поставих за задача да достигна 100 случая на излекуване от рак преди да публикувам откритието си. Тази бариера беше премината през Декември 1992. Откритието за причината и лечението на всички ракови заболявания е ваше достояние!
  
                                               ВИЕ МОЖЕ БИ НЯМАТЕ ВРЕМЕ 
да четете цялата книга, ако сте насрочени за операция, химиотерапия или радиация. Може би ще е по-добре да прескочите първите страници за това как разтворител и паразит попаднали в тялото ви и причиняват рак. Отидете направо на инструкциите за премахване на паразити с билки и/или с електричество. Използването им заедно е най-резултатно. Нужни са само няколко дена за излекуване от рак, независимо от типа. Няма значение колко е напреднал – вие все още можете незабавно да го спрете.След като сте го спрели, вие ще обърнете внимание на оздравителния процес. Прочетете всички случаи за да се убедите колко е лесно да се спре дори и злокачествен рак. Научете се от тях как да избягвате грешки.Означава ли това, че можете да откажете операцията, радиацията или химиотерапията? Да, след излекуване на рака ви по тази рецепта, той няма как да се върне. Това не е борба с рака. Това е излекуване! Но ако не искате да разсърдите доктора си, следвайте желанията му също. Гледайте да не загубите ценни телесни части, защото те ще ви трябват, когато сте здрав! 
Не забравяйте, че онколозите са добри, чувствителни и състрадателни хора. Те искрено искат да ви помогнат. Те няма откъде да знаят за истинската причина на рака след като не са били научени на това. Аз избрах да публикувам това първо за вас, така че вие сами да станете носители на добрата вест.

                                                                            ИЗВЛЕЧЕНИЕ 
Човешките същества днес са пълни с паразити от семейството на метилите (fluke), по-конкретно с чревният метил Fasciolopsis buskii, но също и овчия чернодробен метилFasciola hepatica, панкреатичния говежди метил Eurytrema pancreatica и човешкия чернодробен Clonorchis sinensis. Увеличението е поради изграждането на нов “биологичен резервоар” от говеда, пернати и четирикраки домашни любимци. При наличието на разтворители тези метили могат да завършат целият си биологичен цикъл в човешкото тяло, без нуждата от охлюв като междинен носител, както обикновено става. Тези разтворители са изопропилов алкохол (isopropyl alcohol), бензол (benzene), ксилол (xylene), толуол (toluene) и други, които се явяват като остатъчни продукти в храните ни, замърсяват продукти като паста за зъби, лосиони и козметики. Различните разтворители се натрупват в предпочитани органи. Изопропиловия алкохол се натрупва в черния дроб, давайки възможност на Fasciolopsis да завърши жизнения си цикъл там. Това дава началото на раковия процес или както се казва, продукцията на митотичния стимулант орто-фосфо-тирозин. Орто-фосфо-тирозин и различни фактори на растежа биват изработвани от паразитите за техни си нужди във органите, където са загнездени, като оказват влияние на човешките тъкани. Наличието на възрастен метил (fluke) в черния дроб сигнализира за продукцията на Орто-фосфо-тирозин в друг орган. Този орган изглежда се избира на базата на наличие на мед и гъбички както и обикновени карцирогени. Разликата между хора натрупващи изопропилов алкохол и тези, които го метаболизират е наличието на афлатоксин В (aflatoxin B) в човека. Събирането на афлатоксин В и изопропилов алкохол в черния дроб става причина за формирането на човешки Хорионичен Гонадотропин (hСG)( human Chorionic Gonadotropin)  се пръсва из цялото тяло и е следван от формирането на Орто-фосфо-тирозин. Афлатоксините са замърсители в нашите храни. Витамин С помага за детоксификацията на афлатоксин В. Това обяснява и наблюденията на Линус Паулинг и други, че витамин С премахва някои ракове.
Премахването на изпропилов алкохол, микотоксини (плесени, гъбички) от живота на пациента и унищожаването на всички стадии на метилите придружено с премахването на недостатъчно сготвени меса и млечни продукти от диетата ще даде като резултат бързо възстановяване, общо взето за седмица-две от всички видове рак. Ракът може да бъде премахнат в много кратък срок чрез прочистване на домашните ни животни и строг контрол на храната за разтворители. Прекратяването на консумация на микотоксини и използването на медни тръби [използвани широко в Америка] също трябва да се извърши. След като чревния метил може да се открие в кръвта, майчиното мляко, слюнката, спермата и урината и могат да бъдат видяни с ниско енергиен микроскоп, то следва, че този паразит може да бъде пренесен сексуално, с целувка по устата или кърмене. При все това получателят ще развие рак само ако има натрупвания на изопропилов алкохол в тялото си в резултат на консумацията на афлатоксин.                                
                  
                                      ЧАСТ ПЪРВА: ПРИЧИНАТА 
  От много години ние вярвахме, че ракьт е различен от останалите заболявания. Вярвахме, че ракът се държи като всепоглъщащ огън и тръгнал веднъж не може да се спре. Затова трябва да се реже, облъчва до смърт и химически да се унищожи всяка ракова клетка в тялото, след като тя не може да стане отново нормална. НЯМА НИЩО ПО-ПОГРЕШНО ОТ ТОВА! И ние вярвахме, че има различни видове рак, като левкемия, рак на гърдата и че те имат различни причини. Отново погрешно! 
В тази  книга ти ще видиш, че всики видове рак си приличат. Те всички се причиняват от паразит. Един едничък паразит! И това е човешкият чревен метил. И ако убиеш този паразит, ракьт спира моментално. Тъканта става отново нормална. За да хванете рак трябва да имате този паразит. И така, как може чревния метил да причини рак? Този паразит нормално живее в червата, където причинява минимални проблеми, като колит, раздразнен стомах или въобще липса на симптоми. Но той напада друг орган, като матката, бъбреците или черния дроб причинявайки големи поражения. Ако се настани в черния дроб причинява рак! Той се настанява в черния дроб само на определени хора. Тези хора имат пропилов алкохол в телата си. Всички раково болни (100%) имат пропилов алкохол + чревен метил в черния си дроб. Разтворителят наречен пропилов алкохол е този, който “поканва” метила да се настани в черния дроб. За да получиш рак, трябва да имаш и паразита и пропиловия алкохол заедно в тялото ти. 
  
                                                           МЕТИЛИ (Flukes) 
За да разберем рака, трябва да разберем някои основни факти относно човешкият чревен метил. Научното му име е Fasciolopsis buskiи. Fluke означава “плосък” и наистина те са една от фамилиите на плоските чевеи. [тук следват фотографииПаразитьт не е неизвестен и е бил изследван поне от 1925 насам. Този паразит си има стадии през които трябва да премине за да може да продължи да се размножава. ПЪРВИЯТ стадии е яйцето. Един възрастен паразит снася милиони яйца. Те излизат навън заедно със съдържанието на червата ни. Възрастният паразит обаче остава плътно залепен за стените на червата (или черния дроб, матка, причинявайки ендометроза, или тимус, причинявайки СПИН, или бъбрек причинявайки Ходжкинова болест). 
Повечето от нас получават леки повреди (нараняване) на червата от време на време. Миниатюрни ранички дават възможност на яйцата, които са микроскопични по размер, да навлязат в кръвоносния поток (и други яйца на паразити влизат в кръвта по същия начин). Някои от тези яйца всъщност се излюпват в червата или в кръвта. Тези новоизлюпени мъничета се наричат miracidia и са ВТОРИЯ стадии на развитие на паразита. Те плуват с миниатюрните си плавателни косъмчета. И разбира се, с пристигането на кръвта от червата в черния дроб, чиято работа е да филтрира токсини, той ще ги хване и унищожи. Те нямат шанс да оцелеят при нормалните хора. 
                                                  МЕТИЛИ И ПРОПИЛОВ АЛКОХОЛ 
НЕЩО СПЕЦИАЛНО СЕ СЛУЧВА С ХОРАТА, КОИТО ИМАТ ПРОПИЛОВ АЛКОХОЛ В ТЕЛАТА СИ. Черния дроб не може да хване и унищожи тези малки паразити. И така тези зародишни стадии биват допуснати да се настанят в черния дроб или други тъкани. Сякаш имунната система няма сила да ги убие. Метилите започват да се размножават в хора с пропилов алкохол в телата си! Новоизлюпените започват да изработват малки топки вътре в себе си, наречени редия (redia). Ала всяка редия (топка) е жива! Тя излиза от новоизлюпените метили, пуква се и започва да се размножава. Всяка от тези 40 редии може да изработи още 40 редии. И това всичко от едно яйце! 
Този паразит снася яйца и произвежда милиони редии направо в тялото ти! В шийката на матката или бели дробове, там където рака нараства. Редиите се пръсват в кръвния поток, “пускайки котва” в тъканите, които ги поканят. Дробовете на пушача, гърдите с доброкачествени буци, простатната жлеза пълна с тежки метали (мед, никел) са примери за тъкани които дават входен билет на редиите. 
Размножаването продължава с бесен ритъм, генерация след генерация. Редиите се загнездват в черния дроб и други органи. Неочаквано те сменят формата си. Прорастват опашка и могат отново да плуват. Сега те се наричат церцария (cercaria). Церцарията само има нужда да намери място, където да се прикачи. След като се залепят за тъканта ти, опашката им изчезва и те започват да оформят “пашкул”. Сега те се наричат метацерцария. Нормално, това се случва на листо, растящо близо до езеро, така че метацерцарията развива невероятно дебела черупка около себе си за да издържи през зимата. А дали наличието на разтворителя пропилов алкохол в тялото ти разртваря тази черупка? Това би премахнало последната бариера пред метила за да звърши той пълният си биологичен цикъл някъде в тялото ти! 
След като черупката изчезва те израстват в напълно зрял метил в тъканта ти. НЕ В ЧЕРВАТА, А В ЧЕРНИЯ ТИ ДРОБ! Сега цикъльт е завършен. От едно яйце става на мирацидиа, после на редиа, после на церцария, после в метацерцариа и накрая в зрял паразит. Но това не е нормално за метилите. Нормалният им жизнен цикъл протича така:

1. ЯЙЦЕ

Изхвърлено от червата попада в почвата. Отмива се от дъждовете в езеро.

2. МИРАЦИДИЯ

Излюпва се от яйце във водата. Има опашка, може енергично да плува и в разстояние на два часа трябва да си намери охлюв за домакин иначе ще бъде твърде изтощена.

3. РЕДИЯ

Развива се вътре в мирацидията като малка топчица докато бъде изхвърлена. Тези са “майки” редии, всяка от които в продължение на макс. 8 месеца раждат “дъщери” редии, всичко това в охлюва, живеейки от течностите в лимфните кухини. Подобно, дъщерите редии развиват церция.

4. ЦЕРЦИЯ

Има опашка, използва я да излезе от охлюва и да отплава към растение. Ако охлюва е тревопасен, церцията може да се залепи за растението с устата-смукало и започва да формира “пашкул” само след няколко минути. Опашката се отделя и отплува за да се разложи.

5. МЕТАЦЕРЦИЯ

Двустенен мехур. Външната стена е много лепкава. Но ако ико изядеш растението, където е залепнал, най-малкото налягане го пуква оставяйки вътрешния мехур в устата. Почти непробиваемия вътрешен мехур я предпазва от сдъвкване, а кератиноподобната обвивка – от храносмилане от стомашните сокове. Но, когато достигне червата, контакта с чревните сокове разтваря кистата и освобождава метацерцията. Тя се прикрепва към стената на червата и започва да се развива в зрял индивид.

6. ЗРЯЛ ИНДИВИД

Живее в червата и може да снася 1000 яйца при всяко изпразване на червата, правейки това в продължение на много години. [Едно погълнато яйце, попаднало в устата от немити ръце и невнимателна хигиена, започва цикъла отново. Така той може да продължи десетки години!]

  
Както се вижда хората обикновено не служат за домакин на зрелия индивид, а ако това стане то е само в червата. Но можеш ли да си представиш опустошението в тялото ако си свършил и работата на охлюва
И сякаш тези паразити не ни стигат, ами в момента в който възрастният паразит се настани в черния дроб, НЕЩО СЕ СЛУЧВА. Появява се фактор на растежа, наречен орто-фосфо-тирозин. Родено е чудовище! Факторът на растежа кара склетките ти да се делят. Сега ТВОИТЕ клетки ще започнат също да се делят.  

                                                  СЕГА ТИ ИМАШ РАК 
Наличието на орто-фосфо-тирозин е началото на рака ти. И ако не реагираш бързо убивайки тази паразито-произвеждаща машина, тя ще превземе тялото ти. Но нека първо седнем за минута и помислим. Защо този паразит се размножава така доволно в органите ти, вместо да си живее тихо в червата? Понеже наличието на пропилов алкохол в тялото ти му позволява да се развие извън червата. Паразита прави както всички живи същества: оцелява и се размножава. И не е злият характер на паразите който ти причинява рак. Грешката е трагичното замърсяване на тялото ти с пропилов алкохол. И, разбира се, заразата на добитъка и домашните ни животни с паразити. Но на това ще се спрем по-късно. Твърде е възможно редията и церцарията да изработват орто-фосфо-тирозин за да спомогнат деленето си докато се размножават. Други фактори на растежа също се произвеждат. Те са фактор за разтеж на епидермиса, инсулиноподобен фактор и т.н. Тези също могат да бъдат произведени от бактерия. Но само Fasciolopsis произвежда орто-фосфо-тирозин. Тези стимуланти на растежа въобще не са предназначени да карат клетките ти да растат. Нормално стадиите на паразита се развиват в езеро пълно с охлюви! Този паразит не е бил създаден да извършва всичките си биологични стадии в телата ни. Но така или иначе, телата ни откликват на орто-фосфо-тирозин (и други фактори на растежа) по същия начин, клетките ни са заставени да се размножават и те се размножават редом с метилните стадии и бактерии. 
  
                                       ПРОЧИСТИ ПАРАЗИТА, ИЗЛЕКУВАЙ РАКА 
Добрите вести са, че когато метилът и всичките му стадии са унищожени, орто-фосфо-тирозинът изчезва. 
За 24 часа всичкия орто-фосфо-тирозин си е заминал! Ракът ти е спрял. Ти все още имаш важната задача да поправиш повредите. Но ракът ти не може да се върне. И ти си спечелил битката на живота ти. 
АМИ БИТКАТА ЗА ЗДРАВЕТО ТИ? Нека отново да се върнем назад  към кошмара на рака. Защо микроскопичните метилни стадии избират матката, простата или белите дробове за да се настанят и размножават? Вероятно защото раковият орган е загубил имунната си сила и не може повече да улавя и убива миниатюрните нашественици. В края на краищата в раковите тъкани има пропилов алкохол а също и много други токсини. Тежкият метал мед е там [да си спомняш да си пръскал със син камък вдишвайки с пълни гърди медният хлорид?] Други са живак и никел. Лантанидните метали, като иридий и хафний са също там. Често срещани токсини като аресн от пестициди също е там. РСВ /полихлорираните бифенили/ и Фреон са там. Там дори растат гъбички /гъбички/ произвеждащи патулин, смъртоноснен микотоксин. А сега, дали е просто случайност, че паразитът е оцелял и се размножава в най-нездравословните ти органи? 
  
                                  КАТЕГОРИЧНО, ТИ ТРЯБВА ДА ИЗВЪРШИШ ТРИ НЕЩА: 
     1.  Унищожи паразитите във всичките им стадии

 1. Не разрешавай повече на пропилов алкохол да влиза в тялото ти.

 2. Прочисти всички метали и често срещани токсини от тялото, така че да оздравееш.

                                         БИЛКОВИ ПРОТИВОПАРАЗИТНИ ЛЕКОВЕ 
Индианците са знаели, че хората имат паразити. Други туземци от Арктика до Антарктика знаят, че носим в себе си паразити, както останалите животни. Те са правели честопрочистване включвайки диария и повръщане за да разкарат от себе си лигавите нашественици. Много култури продължаваха подобни практики досами детството ми. Спомням си как бях принуждавана да погълна пълна лъжица със сяра, меласа и суров лук. Колко отвратително ми се струваше. Но това намаляше телесното бреме на червеите и други паразити, които всички ние имаме. Къде сгрешихме пътя? Защо изоставихме тези мъдри практики? Аз съм виждала екзема причинена от кръгли червеи. Припадъци се причиняват от един вид кръгъл червей Ascaris когато той се настани в мозъка. Шизофрения и депресия се причиняват от паразити в мозъка. Астма се причинява от Ascaris в белите дробове. Диабет се причинява от говеждия панкреатичен метил Eurytrema. Мигрените се причинява от детски глист Strongyloides. Акне се причинява от Leishmania.Много от човешките сърдечни болести са причинени от кучешкия сърдечен паразит Dirofilaria. А списъкът продължава... 
Да разкараме всички тези парази би било невъзможно използвайки клиничните методи, които убиват само един или два паразита наведнъж. Подобни лекове също имат свойството доста да ви разболяват. Flagyl™ използван за амеби и Giardia, при коректна дозировка може да причини прилошаване и повръщане. Хининът, използван за малария, е доста токсичен. Представи си поемането на такива 10 лека за да убиеш дозина от твоите паразити. Имам добри новини за теб (вероятно не толкова добри за производителите на лекарства) 
Три билки могат да те отърват от над 100 вида паразити. И всичко без много главоболие. Без прилошаване. Без да влизат в конфликт с лекарствата, които вече взимаш. Звучи ли това твърде невероятно? Твърде добре за да е истина? Те са подарък от природата за нас. Билките са:

 • Шлюпки от /черен или обикновен/ орех -Black walnut hulls -(Juglans Nigra - черен орех, Juglans regia - обикновен орех)  

 • Пелин (от храста Artemisia absynthium)

 • Карамфил (подправка)

  Тези три билки трябва да се използват заедно. Обвивката на ореха и пелина убиват възрастните и междинните стадии на поне 100 паразита. Карамфилът убива яйцата. Само ако ги използваш заедно можеш да разкараш от себе си паразитите. Ако убиеш само възрастните, малките стадии и яйцата скоро ще пораснат до зрели индивиди. Те трябва да се използват заедно като лечение. 
Зелената обвивка на ореха има чудотворно антипаразитно действие. След като почернее е безполезна. Големите зелени топки падат на земята през ранната есен. След седмица-две те ще са черни и разлагащи се. Затова всеки желащ да направи противопаразитния лек трябва да бъде внимателен да не премине критичното време за бране. Окуражавам всеки да си изработи свои паразитициди (притивопаразитен лек) и да поеме забравената отговорност за поддържане на себе си и свеоето семейство чисти от малките чудовища. 
Рецептата за Орехова тинктура е: 
Нужни продукти:

 1. Голям емайлиран или керамичен (не метален или алуминиев) съд за готвене, поне 10 кварта (9.47 литра)

 2. Орехи ( у нас - обикновен орех, Juglans regiaс шлюпките, всеки поне 50% зелен, достатъчно да се напълни тенджерата до горе

 3. Зърнен алкохол, около 50 градуса, достатъчно да покрие орехите

 4. Половин супена лъжица витамин С на прах  /Тъй като синтетичният  витамин  С  има  вредни  странични действия, ви съветвам да го слагате, само при липса на естествен/

 5. Пластмасово фолио за увиване на храна или целофан

 6. Стъклени буркани или бутилки

Ореховото дърво произвежда големи зелени топки през есента. Орехът е вътре, но ние ще използваме целия плод, ненапукан, тъй като активните съставки се намират във външната обвивка.

/наша добавка към преведения текст: по-добре е орехите да се наберат в края на юни и да се нарежат на резенчета - сокът им е ценен! В буркана се налива от 50 градусовия спирт и орехите се режат така, че да падат направо вътре. Течността да е 1 см над орехите. Бурканът трябва да е пълен догоре и да се затваря плътно. Приготвеното може да престои престои до 40 дни,  и може да се ползува след първата седмица. После да се прецеди и разлее в малки шишета, пълни догоре. Петдесет градусовия спирт се приготвя от вода и 96/95/ градусов спирт . 
Във всички ракии и водки  има  някакви  части от процента вредни  производни на алкохола. Затова е правилно да се ползува чист спирт. Чистспирт можете да намерите в аптеките и в магазини за реактиви.  http://www.valerus-bg.com/   http://chimspectar.dir.bg/     Жълтия магазин  - ул. Акад. Георги Бончев  № 2, тел. 73 77 94, 979 30 92   мерки  1 кварта = 0,946 литра  За консервиране при приготвянето се добавят две ампули вит. С от 5 мл на всеки 5 литра течност и още толкова след прецеждането и преди разливането в малки опаковки. Тинктурата може да се приготви и само от обвивките 
на орехите.    
 Извадка от книгата The cure for all disases - оригиналната рецепта на д-р Кларк  /

Изплакнете внимателно орехите, сложете ги в тенджерата и ги покрийте с алкохол. Поръсете с половината от витамин С. Запечатайте с пластмасовото покритие и го покрийте. Нека да преседи 3 дена. Налейте в буркани или бутилки премахвайки орехите /прецедете/ и разпределете остатъка от витамин С между бурканите. Ако използвате метални капачки първо поставете пластмасово фолио на гърлото преди да завиете. Силата се запазва за няколко години в неотворен буркан, дори и ако потъмнее. Тинктурата няма нужда от замразяване. Излагането й на въздух причинява потъмняване и загуба на силата й. За да намалите допира с въздух, допълвайте буркана догоре без да допира пластмасовото фолио. Ако трябва разпределете по-големите буркани в по-малки. Идеята е да се избегнат полупразни буркани пълни с въздух, които да стоят с месеци. За зърнен алкохол може да се използва водка, която е 100 proof. Това е готов 50  градусов  алкохол. Не забравяйте, никога да не се използва какъвто и да вид купешка вода за изработка на тинктурата. 

Забележи, че това е тинктура (извлечено с помоща на зърнен алкохол) а не обикновен екстракт (с вода). Екстрактът, който се предлага от билковите компании  не е потентенкато паразитицид. Той е черен, не бледо зелен, което показва, че критичното време за беритба е било пропуснато. За сега ще ти трябва само една бутилка от 30ml. 
Пелинът се състои от листата на храста Artemisia absynthium. Ако го отглеждаш или си го береш сам, суши ги, когато са още млади. Листата са зелено-сиви и са доста горчиви. Едва ли някой би изял много по погрешка. За възрастни може да се поставят в капсули. За деца натроши 1 супена лъжица и размеси с мед. 
Третата билка нужна за лекуване на рак е карамфил. Това е често срещана подправка използвана при готвене. Трябва да бъде смелена за да отдели паразито-убиващата си съставка. Може да купиш цял буркан с карамфил и да ги смелиш в блендер или мелничка. Закупен карамфил на прах не върши работа! Съставките, които убиват паразитие са изветрели отдавна. Те може да са били смелени преди години. Ако билковата компания ги смила и пълни капсулите веднага тогава потентността на билката би се запазила. Не пропускай този детайл. Питай въпроси относно източника и ако не получиш задоволителен отговор по-добре си ги смели сам. 
Ще са нужни около 100 капсули с карамфил. За да си направиш собствени, купи размер 00 капсули. Не се опитвайте да използвате карамфил смесен с вода. Сместа е твърде силна, може да се опита с мед. Капсули размер 0 също ще свършат работа. 
И така, вече имаме:
 1. Една бутилка със светло зелен екстракт от орех. Това е една унция (30ml) или 6 чаени  лъжици, достатъчно за 3 седмици ако не си твърде болен.

 2. Една бутилка с пелинови капсули (всяка съдържаща 200-300 mg пелин) или половин чаша листа от пелин (Artemisia) събрани от див храст.

 3. Една бутилка с прясно смелен карамфил (всяка капсула съдържаща 400-500 mg карамфил). Те ще са достатъчно за първите 18 дена от Анти Паразитната Програма.

Има и още една добавка, орнитин (ornithine). Паразитите произвеждат голямо количество амоняк като отпадъчен продукт. Амонякът е техният еквивалент на урина и се отделя от телата на паразитите в големи количества. Той е много токсичен, особено за мозъка. Аз вярвам, че това причинява безсъние и други проблеми със съня през ноща и нервност през деня. Взимайки орнитин преди лягане ще спиш по-добре. 
Не се опитвай да заместиш билките с лекарства. Анти паразитните лекарства могат да бъдат изключително токсични, дори и в употребяваните малки дози. Те дори не убиват междинните стадии. 
[следва сравнителна таблица на различни анти-паразитни лекарства и описание на многобройните токсични странични ефекти] 
  
                                     ПРОГРАМА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ПАРАЗИТИ 
Тинктура от орех 
Ден 1: Вземи една капка. Разтвори я в половин чаша вода. Сърбай я на празен стомах, например преди ядене. 
Ден 2: Приеми 2 капки в половин чаша вода както по-горе. 
Ден 3: Приеми 3 капки в половин чаша вода както по-горе. 
Ден 4: Приеми 4 капки в половин чаша вода както по-горе. 
Ден 5: Приеми 2 капки в половин чаша вода както по-горе. 
Ден 6: Приеми 2 ЧАЕНИ лъжици заедно с 1 чаша вода както по-горе. Сърбай, не я изгълтвай наведнъж. Поеми я в разстояние на 15 минути. (ако тежиш над 68 килограма вземи 2.5 чаени  лъжици. Ако си над 90 кг. Вземи 3 чаени лъжици)  /аз слагам 2-те чаени лъжички в чаша, добавям лъжица мед и малко вода, разтварям ги, изпивам ги на малки глътки, доливам малко вода и я изпивам за да изплакна устата/   
Тази доза ще убие остатъците из тялото, включително и съдържанието на червата, места недостигнати от по-малка доза или електрически заряд. Алкохолът от тинктурата може да те замае за няколко минути. Просто остани седнал докато се чувстваш отново добре. После вземи niacinamide 500 mg за неутрализиране токсичността на алкохола. Може и да почувстваш леко повдигане за няколко минути. Повърви на свеж въздух или просто поседи докато отмине. Може да добавиш повече вода, мед или подправки за да го направиш по-вкусен. 
В продължение на една година: вземай 2 чаени лъжици от тинктурата веднъж седмично. Това е за да се убият паразити, които може да прихванеш от семейството ти, приятели или животни. 
Членове на семейството и приятели също трябва да поемат 2 чаени  лъжици през седмица за да избягнат повторното ти заразяване. Те може да подслоняват няколко паразитни стадия в червата си без да имат каквито и да е симптоми. Но когато тези се пренесат на някой, който има рак, те моментално ще потърсят неизлекувания орган за да продължат да се размножават. 
  
Капсули с Пелин (трябва да съдържат 200-300 mg пелин) 
Ден 1: вземи 1 капсула преди вечеря, с вода. 
Ден 2: вземи 1 капсула преди вечеря 
Ден 3: вземи 2 капсули преди вечеря 
Ден 4: вземи 2 капсули преди вечеря 
Продължавай да увеличаваш по този начин до ден 14, където вече ще взимаш по седем капсули. Взимай капсулите като една доза (можеш да ги гълташ една след друга). После следват още 2 дена с по 7 капсули. След това вземаш 7 капсули веднъж седмично за неограничен период, както е указано в превантивната анти паразитна програма. Гледай да не прекъсваш преди шестия ден, за да си сигурен, че всички чревни метили са мъртви. След това можеш да забавиш, ако искаш. Някои хора с чувствителен стомах предпочитат да останат по-дълго на всяка доза вместо да увеличават според графика. Можеш да избереш да увеличиш ритъма след шестия ден. 
Капсули с карамфил  
Ден 1: вземи една капсула 3 пъти дневно преди ядене. 
Ден 2: вземи две капсули 3 пъти дневно 
Ден 3-10: вземи три капсули 3 пъти дневно 
След ден 10 взимай по 3 капсули заедно веднъж седмично като част от превантивната антипаразитна програма. 
Взимай орнитин преди лягане за безсъние. Дори и да нямаш безсъние сега, може да имаш след като убиеш паразитите.          [следват снимки на разни видове метилни паразити]

Таблица за удобно отбелязване на дозите и деня


Орехова тинктура

Пелинови капсули
(200
 300 mg в една к.) 

Карамфил  500 mg в 1 капсула (размер или 00)

  
  ДЕН

капки веднъж на ден, преди ядене

капсули 1 път на ден на празен стомах (преди ядене)

капсули три пъти дневно преди ядене

 

1

1

1

1, 1, 1

 

2

2

1

2, 2, 2

 

3

3

2

3, 3, 3

 

4

4

2

3, 3, 3

 

5

5

3

3, 3, 3

 

6

2 чаени .л.

3

3, 3, 3

 

7

Сега веднъж седмично

4

3, 3, 3

 

8

 

4

3, 3, 3

 

9

 

5

3, 3, 3

 

10

 

5

3, 3, 3

 

11

 

6

3

 

12

 

6

Сега веднъж седмично

 

13

2 чаени .л.

7

 

 

14

 

7

 

 

15

 

7

 

 

16

 

7

 

 

17

 

Сега веднъж седмично

 

 

18

 

 

3

От този момент вече няма нужда да спазваш стриктно графика. Вместо това избери си ден от седмицата в който да взимаш всичките съставки от анти паразитната програма. Продължавай по превантивната антипаразитна програма за неограничено време с цел избягване на по-нататъшно повторно заразяване.

 
                                    ПРЕВАНТИВНА АНТИ-ПАРАЗИТНА ПРОГРАМА 
ТИ ВИНАГИ ПРИХВАЩАШ ПАРАЗИТИ! ПАРАЗИТИТЕ СА НАВСЯКЪДЕ ОКОЛО ТЕБ! ТИ ГИ ХВАЩАШ ОТ ДРУГИ ХОРА, ТВОЕТО СЕМЕЙСТВО, КЪЩАТА, ЖИВОТНИТЕ, НЕДОБРЕ СГОТВЕНО МЕСО, НЕСВАРЕНИ МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ. 
Аз вярвам, че главния източник на чревния метил са недостатъчно сготвените месо и млечни продукти. Веднъж заразени ние може да ги разнасяме и “подаряваме” без да подозираме. Членовете на едно семейство почти винаги споделят еднакви паразити. Ако един човек развие рак, вероятно е и другите да имат същия чревен метил. Те трябва да обезпаразитят себе си също. 
Прави това веднъж седмично. Може да взимаш следните по различно време на деня или заедно: 
1.      Орехова тинктура: 2 чаени лъжици на празен стомах, например преди ядене или лягане. 
2.      Капсули с пелин: 7 капсули (200-300 mg пелин всяка) наведнъж на празен стомах 
3.      Карамфил: 3 капсули (около 500 mg всяка) веднъж на ден, на празен стомах. 
4.      Орнитин (ако има нужда) 
  
АНТИПАРАЗИТНА ПРОГРАМА ЗА ДЕЦА 
Децата следват същата програма както за възрастни до ден 5. На шестия ден вместо 2 чаени  лъжици, вземат:

ВЪЗРАСТ

КОЛИЧЕСТВО

Niacinamide

Под 6 месеца

¼ чаени.л.

50 mg

От 6 месеца до 5 години

½ чаени .л.

50 mg

От 6 до 10 години

чаени .л.

100 mg

От 11 до 16 години

1½ чаени .л.

500 mg

Niacinamide (не niacin) се използва за да помогне на детоксифицирането на алкохола в тинктурата. Може да го раздробиш и го сложиш в лъжичка с мед, ако е нужно. 
Дори и при факта, че антипаразитната програма е благотворна за деца, които имат тенденцията да прихващат паразити по-често от възрастните, тя не трябва да се продължава като превантивна заради съдържанието на алкохол. Обезпаразитявайте децата 2 пъти годишно или когато са болни. 
В случай на детски рак обаче много по-енергични мерки трябва да се вземат. Дозите трябва да се увеличат докато жизнеността се подобри, до 16 чаени .л. ако трябва. 
Пелин и Карамфил 
Увеличете дозата с един ден всяка година. Например 4 годишно ще следва програмата за възрастни до четвъртия ден и после спира. Отново, не се препоръчва за деца да бъдат на превантивни дози от пелин и карамфил. Взимайте ги когато правите годишното обезпаразитяване или когато са болни. 
[следва глава за обезпаразитяване на домашни животни, които са главен източник на паразити във вкъщи.] 
  
ТЕНИЯ 
Ако няма подобрение, въпреки че правиш всичко посочено в тази книга и въпреки поемането на 2 с.л. орехова тинктура два пъти дневно, въпреки zapp-ирането ти вероятно имаш тения. Тениите са доста по-трудни за убиване от останалите паразити. 
Няма време за губене ако имаш мозъчен тумор, рак на стомаха, рак на панкреаса или си на системи. За убиването на стадиите на тения са нужни големи количества орехова тинктура. Следвай процедурата: 
1.      Вземи 8 чаени .л. орехова тинктура 
2.      Вземи три 500 mg niacinamide таблетки (не niacin) за да помогне при детоксифицирането на алкохола в тинктурата. 
3.      Почини един час (не е задължително) 
4.      Вземи още 8 чаени .л. орехова тинктура 
5.      Вземи още три 500 mg niacinamide таблетки 
6.      Zap-ирай седем минути за убиване на патогените излизащи от умиращите паразити. Изчакай 20 минути и после zap-ирай отново за седем минути. После изчакай 20 минути и zap-ирай за още седем минути [zapper e електронно устройство за убиване на паразити с помоща на слаб електрически ток вибриращ със специфична честота при преминаването му през тялото. Схемата на апарата е предоставена в печатното издание на книгата и на страниците в началото на тази статия] 
Използвай толкова вода, колкото е нужна за да прокараш ореховата тинктура. Сърбай бавно за да избегнеш прилошаване. Тази забележителна билка е напълно безвредна, но алкохола не е, така че винаги взимай niacinamide след поемане. И никога не се опитвай да караш автомобил след това. 
Дори и дозата от 16 чаени .л. орехова тинктура не убива всичките латентни (спящи) стадии на тения. Тя само убива тези, които се излюпват. Избягвай разтворители като бензол, изопропилов алкохол и дървесен спирт. Рано или късно, вероятно след 2 седмици още една ще се излюпи. Ако подозираш това, повтори дозата от 16 чаени .л. 
  
ПАРАЗИТИТЕ СИ ЗАМИНАХА, ПРОПИЛОВИЯ АЛКОХОЛ Е СЛЕДВАЩ 
Сега, след като си убил чревния метил и излекувал рака си, какво следва? Остават две задачи: 
1.      Да престанеш да поемаш пропилов алкохол в тялото си 
2.      Да разкараш всички тежки метали и често срещани токсини в тялото си, диетата и дома ти. Това ще излекува повредените тъкани и ще спре тенденцията за възникване на тумори. 
[следва снимка на рафт в магазин с най-различни шампоани и препарати и надпис под снимката “Проверявай всички етикети за “пропилов алкохол”, “пропанол”, “изопропанол”. Изхвърли тези продукти!] 
Пропиловия алкохол е антисептик, често използван в козметиката. Провери всичките си козметики за думата “пропанол”, “изопропанол” на етикета. Това обикновено се слага там след като не се подозира като причина за рак. Не знам дали пропилови съставки като пропамид, пропацетамид, пропилов галат или калциев пропионат не се конвертират в тялото на пропилов алкохол, така че по-добре не поемай този риск. Хора без рак нямат пропилов алкохол в черните си дробове. Прегледай случаите в тази книга. Често един от брачните партньори има рак; забележи, че той или тя има пропилов алкохол в черния си дроб. Орто-фосфо-тирозинът се намира в орган, като белите дробове, където ракът се развива. Но другият партньор няма рак, въпреки че те споделят същия паразит. При него/нея той е само в червата. Няма яйца или стадии другаде. Няма наличие на разтворител! 
Ето списък на често срещани продукти, които имат пропилов алкохол в тях: козметики, шампоани, мус, лосиони за тяло, препарати за бръснене и, разбира се, дървесен алкохол.Ако се съмняваш, хвърляй го! 
Въпреки че продуктите за тяло ни дават най-висока концентрация, пропиловия алкохол се намира също и в храната ни! Един от главните източници са оцветители и аромати. За извличането им се използват разтворители! Концентрираният екстракт се нарича “spice oleoresin” [не ми е известен българският термин]. Нормално разтворителя трябва да се премахне преди употребата на крайния продукт, но нищо не може   да бъде премахнато напълно. 
[следва извадка от американските федерални разпоредби за количеството допустими проценти на замърсители в храните и препаратите. Изводът е, че ниски нива, които не показват явна вреда се смятат от закона за допустими и нормални, без да се отчитат техните дългосрочни поражения] 
Добрите новини е че пропанола напуска тялото ти пет дена след като си спрял да го поемаш. 
Пропиловият алкохол е замърсител в студените зърнени закуски. Престани да купуваш зърнени закуски, мюсли, такива, които само се заливат с мляко и се ядат без да се варят. Дори и най-натуралните зърнени закуски са замърсени. Не съм тествала всички зърнени закуски на пазара, но тествах толкова много, че ти не би трябвало да поемаш риска с нито един от тях. Виж Рецепти в края на книгата за да си направиш твои. 
Защо е толкова важно да премахнем пропиловия алкохол ако вече сме разкарали чревния метил и сме на антипаразитна превантивна програма? Защото повторно инфектиране може да стане много бързо! Млечни продукти и бърза закуска хамбургери, които не са нагорещени достатъчно за да се убият метацерцариите (стадиите увити в черупка издържат на много ниски и високи температури в езерата). Дори и когато поискаш да ти препекат добре хамбургера, то рискуваш с шпатулата, която се използва за суровите и сготвените хамбургери. В разстояние на 24 часа стадиите на метила са в кръвта ти, някои от тях се излюпват във зрял стадии и преди следваща ти превантивна доза от орехова тинктура те са вече в черния ти дроб и орто-фосфо-тирозинът се завръща. Но без пропилов алкохол това не може да се случи. С пропилов алкохол това е неизбежно. 
[следват снимки на популярни зърнени закуски за деца и възрастни. Отдолу пише “Всички зърнени закуски, включително тези от здравни магазини, бяха замърсени с разтворители като бензол, въглероден тетрахлорид и пропилов алкохол. НЕ ГИ ЯЖ”] 
Чети всички етикети на продуктите за тяло, които купуваш. Носи си лупа за тази цел когато пазаруваш.

             ПРОДУКТИ ЗАМЪРСЕНИ С ПРОПИЛОВ АЛКОХОЛ 
                                                   ИЗХВЪРЛИ СЛЕДНИТЕ ПРОДУКТИ
                                             
дори ако пропилов алкохол не е упоменат на етикета 
 

шампоан, дори тези от магазините “Здраве” 
шпрей за коса и мус 
зърнени закуски, дори и тези от магазините “Здраве” 
бяла захар (кафява е OK ако се детоксифицира
козметики (направи си свои. Виж рецептите в края на книгата
течност за изплакване на устата 
безкафеиново кафе

бутилирана вода, дистилирана вода или изворна вода от магазина. Бутилките, помпите и тръбите се “стерилизират” често с пропилов алкохол. 
алкохол за фрикции 
всички препарати за бръснене, включително и афтършейф 
безалкохолни напитки 
Плодов сок закупен от магазина, включително и “здравните” видове, на които се казва “100% натурален” 
Витамини, минерали и добавки (освен ако не ги тестваш)


aflatoxin B 
Всеки път, когато пропиловият алкохол е в черния дроб аз също намирам там aflatoxin B -- вторичен продукт на плесените. Аflatoxin B е познат като изключително канцерогенен. Интерпретацията ми на тази връзка е, че aflatoxin B задържа метаболизма на пропиловия алкохол. Разбира се и обратното може да бъде истина: пропиловия алкохол възпира детоксификацията на aflatoxin B. И в двата случая, ако престанеш да ядеш храни с плесени, нивото ти на aflatoxin B ще намалее. 
Някои храни съдържащи aflatoxin B са: бира, ядки, хляб, престоял над 3 дена, презрели плодове и много зърна, продаващи се на кило. За моя изненада, много плесенясващи храни, като сиренето не показаха наличие на aflatoxin B. Може би премахването на афлатоксин е причината че има документирани случаи 
на излекуване от рак след промяна начина на хранене. 

                                                                     ФОРМИРАНЕ НА ТУМОРИ 
Повечето ракове са туморообразуващи. Туморите обикновено започват като доброкачествени. Когато те са такива не ни плашат. Но всъщност те изискват повече внимание. В крайна сметка туморите се увеличават на размер и по брой, вярно не толкова бързо, както злокачествените. Без доброкачествен тумор не можем да имаме злокачествен. Така че не е ли най-добре как да се научим да нямаме никакви тумори? 
  
                                                 В ТУМОРИТЕ НАМИРАНЕ гъбички  
Някои женски гърди са пълни с тумори, наречени кисти. Състоянието се нарича фиброкисти на гърдата (fibrocystic breast disease). А какво има вътре в такава киста? Във всеки тумор има туфа от растящи фунгуси, наречени мицелиум (mycelium). гъбичките са почти винаги един от често срещаните хранителни плесени, като Aspergillus или Penicillium, които са пуснали корени право в тъканите на тялото ти! Също така те произвеждат микотоксини, обикновено патулин (patulin). Защо тялото ни допуска това? 
Научен доклад на тази тема е бил публикуван през 1982. Авторите показват, че един вид бели кръвни телца имат за задачата да ядат и унищожават спорите на гъбичките (семената), докато други спират растежа на мицелите. Дали тези два вида бели кръвни телца са “изключени” по някакъв начин, допускайки гъбичките да растат в тъканите ти? 
  
                                                        В ТУМОРИТЕ НАМИРАМЕ МЕД И ФРЕОН 
А дали пък не е заради медта, която винаги намирам на същото място, където са гъбичките? Медта се разтваря в мазнина, а гърдата е мазна тъкан. Или пък е фреона, който също намирам заедно с гъбичките? Вероятно медта е била привлечена в гърдите без фреон. И преди ерата на хладилниците трябва да е било така. Но с фреонов хладилник във всеки дом и медна водопроводна инсталация [в САЩ и Канада се използват медни тръби за водопроводна инсталация] рискът се удвоява. Фреонът е изтъкнат от учените като подпомагащ растенето на рака.  
Може би медта е само невинен гост, поканен в гърдата от гъбичките, които вече растат там. Или пък медта се настанява там първа и поканва гъбичките. Но един прост факт може да хвърли светлина върху  мистерията. Предварителните ми тестове показват, че жени, които не са изложени на високи дози мед, като “медна” вода, нямат туморни образувания в гърдите. “Медната” вода е такава, която тече през медни тръби. Медта се усвоява независимо дали водата се използва за плакнене на чинии, миене на ръце, дрехи или за пиене. 
От десетилетия се знае, че нивата на мед в кръвта са свързани с най-различни видове рак. Но това винаги беше интерпретирано, че ракът причинявал акумулацията на мед, вместо да се смята, че всъщност медта може да причинява рак! Медните тръбопроводни тръби не са били заподозряни. Въпреки това е много лесно да се докаже, като се махнете от мястото, където има медни тръби. Тогава нивото на медта пада мигновенно, последвано от спадане на растежа на гъбички. [действително през годините ми на престой в Канада, където цялата тръбопроводна система е изградена с медни тръби, имах периодично проблем със свръх-размножаване на гъбички в тялото, наречен кандида. След като се завърнах в България този проблем изчезна] 
Колко скоро медта ще напусне гърдите зависи от фреона там. След като фреона бива премахнат, нивата на мед могат да бъдат спаднат. Когато фреонът не е премахнат, медта “залепва” упорито за гърдите и дори изисква EDTA челация (chelation - венозно вкарване на химикали с абсорбиращо или друго действие) за да я премахне. 
Когато медта и фреонът си заминат, растежът на гъбичките може да бъде спрян. Той просто трябва да бъде елиминиран в червата за да изчезне от гърдите. Когато изчистим червата от гъбички, тъканите също се прочистват от тях. Тази тъкан може да е простатата, черен дроб, панкреас или мозъка. Туморите там растат по същия начин, както в гърдите. 
Една доза от 2 с.л. орехова тинктура ще унищожи всички растящи гъбички в червата (заедно  с паразитите)! Това от своя страна ще елиминира гъбичките за един ден. За даостанеш чист, тъканите трябва да са свободни от фреон и мед. 
  
В ТУМОРИТЕ НАМИРАМЕ СТАДИИ (фаза на растеж) НА ТЕНИЯ И БАКТЕРИИ 
Има още едно “съдружие” при растежа на доброкачествени тумори: бактерия и стадии на тения. Бактерията произвежда фактор на растежа, който стимулира растеж, или с други думи деленето на клетките. За съжаление същият този фактор стимулира и твоите клетки, карайки ги да се делят и оформят хаотична маса. Факторcj на растеж произвеждан от бактериите не е толкова потентен, колкото орто-фосфо-тирозина. Но заедно с патулина и афлатоксина, два мощни микотоксина, те могат да образуват доста големи кисти. А бактериите стимулиращи растежа на тумори са тези известни бактерии, които получаваме от ядене на млечни продукти, нашите собствени черва и от зъбни инфекции. Ето няколко фактора, които те произвеждат:

БАКТЕРИЯ

ИЗТОЧНИК

ФАКТОР/МАРКЕРИ

Staphylococcus aureus

Зъбен

Фактор на растеж на епидермиса

Escherichia coli (E. coli)

Черва

Раково свързан антиген GI

Salmonella typhimurium

Млечни продукти

Раков антиген CA 15-3 и CA-125

Shigella flexneri

Млечни продукти, стадии на Тения

Раков антиген CA 15-3, PDGF,
Инсулиноподобен фактор на растежа
 (ILGF)

Shigella sonnei

Млечни продукти, стадии на Тения

Alfa Feto protein (AFP)

Shigella dysenteriae

Млечни продукти, стадии на Тения

Раков антиген CA 72-4

  Изненадващо е, че стадии на тенията също могат да разпространяват тези бактерии. Особено вида Shigella, бичът на раково болните, се разпространява от стадий на тенията. Когато този стадий е цял, малък брой бактерии се отделят.  Но когато тенията започне да се разпада, цели стада от бактерии се разпръсват из тялото. 
И ако не можеш да се оттървеш от твоята Shigella въпреки стриктното спазване на правилата за млечни продукти, може да се предположи, че имаш разлагащи се стадии на тения. Докато стадиите на тенията не са напълно убити, миграцията на Shigella към тумора не може да бъде спряна. Нито пък растежа на тумора, подхранван от фактора на растежа на Shigella
Връзката между бактерия, стадии на тения и гъбички е голяма конспирация. Щом се съберат заедно започват растежа на тумор, пък бил той и доброкачествен. 
  
ЗАЩИТА СРЕЩУ ТУМОРИ В ТЯЛОТО 
Сега тялото има нужда да извика допълнитени подкрепления за да порази младият тумор. То използва фактор за смаляване на тумор, наречен Тумор Некрос Фактор (ТНФ), който изчезва редом с тумора. Всеки човек, който съм виждала без тумор има положителни резултати на теста за ТНФ. Всеки човек със тумор показва негативни резултати. Очевидно, изчезването на ТНФ позволява на тумора да расте. Какво ли предизвиква спиране производството на тази животоспасяваща субстанция? 
ТНФ се произвежда от паратироидните жлези и се изпраща до органите, когато има нужда. Той не се произвежда, когато имаме на лице патулин. Патулинът, микотоксин произведен от гъбичките от вида Penicillium, е бил изследван внимателно от учени и се смята за канцерогенен. Когато патулин се поема с плод с растящ Penicillium в него, резултата е същия. Тялото повече не може да произвежда важният туморо-свиващ фактор. Туморите сега могат да растат. 
Спирането на консумацията на плодове [презрелите плодове имат тендеция да са плесенясали, дори и гъбичките да не се виждат по тях] и прочистването на червата от гъбички с орехова тинктура изчиства паратироидната жлеза от патулин (само ако медта и фреона са се махнали). Само след един ден ТНФ отново започва да се произвежда. Туморите сега да му мислят. Те се свиват видимо само за една седмица. 
  
КАК ТУМОРИТЕ СТАВАТ ФАТАЛНИ 
В даден момент доброкачествената киста може да стане злокачествена. Това означава, че орто-фосфо-тирозина е налице. Има пропилов алкохол, humacn Chorionic Gonadotropin (hCG), и афлатоксини, а също така и размножаващи се стадии на Fasciolopsis (метил). Дали пък стадиите не Fasciolopsis не откриват неочаквано доброкачестваната киста така както ракът-отшелник открива неизползвана черупка? 
Откритието на фактора на растеж в доброкачествената киста а и наличието на няколко стадия на метил предполага че трябва повече да им обърнем внимание. Вероятно това е зарди заблуждаващото делене на доброкачествени и злокачествени тумори. Както и разликата между зареден и незареден пистолет. Има ли налични амуниции, пистолета не трябва да бъде игнориран. 
Ние наистина трябва да разглеждаме формацията на тумори, туморгенезис със същата осторожност както и формацията на рак, дори и ако те първоначално се развиват бавно. То може да започне да се ускорява, причинявайки повече и повече вреда. При това, тялото ни познава туморгенезиса от много дълго време, от началото на човечеството, което се доказва от способноста му да произвежда Т/уморо/ Н/екрозен/ Ф/актор/. [след като тялото има за целта специални жлези, паратироидните жлези, за производство на анти-туморни съставки, явно туморите не съществуват от вчера] 
Но вероятно злокачествеността е по-нов феномен. Тялото все още не е открило ефикасен метод да детоксифицира пропилов алкохол при наличието на афлатоксин. Тялото ни е доста уязвимо за микотоксини от всякакъв род и те причиняват всевъзможни ненормални състояния, които тялото ни не може да възпре. Разбира се, сега знаейки какво кара туморите да растат ни дава мощ да ги спрем. 
  
ПРЕДОТВРАТЯВАНЕТО НА ТУМОРИ ЩЕ ПРЕДОТВРАТИ РАК 
Туморите са сложна структа, която се оказва е свързана с гъбички, метали, бактерия, глисти и токсини. Бивайки толкова сложни ни изкушава да мислим, че са крехки като структура и с премахването на само един от градивните блокове ще ги срутим. Но истината е точно обратна:  заедно те оформят много траен компонент срещу имунната ти система. Най-добрият начин да победим туморите е да не им разрешаваме да започват. 
  
КАК ДА ПРЕДОТВРАТИМ ТУМОРИ 
1.      Стой настрана от мед (медни съдове, вода от чешмата, син камък и т.н.)  и никел -  съдовете от неръждаема стомана 
2.      Стой настрана от фреонови хладилници, климатични инсталации и т.н. 
3.      Поддържай превантивната анти-паразитна програма 
4.      Разкарай бактериалните инфекции, криещи се в кухините на извадени зъби, под коронки, протези и др. или в червата. 
5.      Не яж храна в която има плесен
6.     Отстрани всички източници на пропилов и метилов алкохол и други разтворители     
От всички тези спирането на бактериалните инфекции е най-трудно. Но с изчистване на зъбите, изчистване на  Червата (описано по-нататък в книгата) и избягване на нестерилни млечни продукти е път към успеха. 
Паразитизмът може да бъде намален ако избягваш разтворителя пропилов алкохол и бензол (за метили и стадии на тения). Фреонът може да бъде заменен с друг газ. Медните тръбопроводи могат да се заменят с пластмасови. 
Всяка злокачественост започва с тези рискови фактори, независимо дали имаме наличието на солидни формирани тумори или не. Трябва да е възможно да предотвратим всички видове рак с тези шест важни стъпки. 
  
                                                              ОБОБЩЕНИЕ 
Чревния метил може да репродуцира себе си от началния стадий до последния вътре в тебе, без нужда от охлюв, ако имаш разтворител в тялото ти. Около нас има най-различни разтворители (ацетон, метилов алкохол, метилен и т.н.). Ако разтворителя е пропилов алкохол, който се натрупва в черния дроб, нови зрели стадии на паразита се развиват в черния дроб и ракът започва. Факторът на растежа, орто-фосфо-тирозин, се произвежда и кара клетките да се делят. Зрелият стадии е в черния дроб, но факторът на растежа се разнася до всички органи, които съдържат пропилов алкохол и стадии на метили в тях. Те се размножават с хиляди и клетките на органа ти се принуждават да се делят заедно с тях. Това е рак. 
Пропиловия алкохол не се детоксифицира в черния дроб, но вместо това се акумулира, вероятно поради aflatoxin B, намерен в плесенясали храни. Черният дроб успява да премахне част от пропиловия алкохол изхвърляйки го чрез жлъчката в червата. Напуска тялото чрез изпражненията. Но в червата алкохолът се натъква на милиони метилни яйца [спомняш ли си, че един възрастен индивид може да снася по няколко хиляди на ден]. И след като метиловия алкохол е разтворител, аз смятам, че той разтваря черупките на яйцата, позволявайки им да се излюпят! Направо вътре в тебе. Повече проучване трябва да се направи по този въпрос. Но със сигурност миниатюрни стадии (мирацидии) се озовават в кръвта ти и пътуват навсякъде из тялото ти! Те пускат котва, стават редия и се размножават в още хиляди екземпляри! Накрая се превръщат в церцария, метацерцария и накрая в зрели индивиди. 
Зрял индивид в черния ти дроб, ако имаш пропилов алкохол в него, причинява рак! 
Зрял индивид в панкреаса, ако имаш дървесен /метилов/ алкохол в него, причинява диабет! 
Зрял индивид в тимуса ти, ако имаш бензол, причинява СПИН! 
Зрял индивид в мозъка ти, ако има толуол или ксилол, причинява болеста Alzheimer! 
Зрял индивид в бъбреците ти (болеста на Hodgkin), шийката на матката (ендометриоза) или простата (chronic prostatitis) ако имаш разтворители в тях. 
Зрял индивид в кожата причинява саркома на Kaposi. 
Не забравяй, ракът не би бил прихванат без помоща на рисковите фактори: мед, фреон, бактерия, глисти и микотоксини. 
Още един съвет: знае се, че витамин С помага срещу рак. Д-р. Линус Паулинг постигна много добри резултати, въпреки, че други не можаха. Аз имам доказателство, че витамин С помага на черния дроб да детоксифицира афлатоксини. Не забравяйте да взимате по един грам (1000 mg) витамин С със всяко хранене. Още едно свойство на витанин С е  действието му върху серума желязо, поддържайки го в химична форма, която по-добре се бори с медта. 
[Забележка: важна част от обезпаразитяващата програма е т.нар. уред ZAPPER, описанията за който не съм включил в превода защото го имам, а този материал е преведен за семейно ползване. Но на всеки, който иска да го изработи ще предоставя схемата и инструкции. Изработката не е сложна, струва около 10 лв. и един правоспособен електронен техник може да го изработи без проблем. За контакт използвайте е-маил: glamour@mailandnews.com или тел.             02 621538      
/ Това са адрес и телефон на преводача на тази страница от английски, но изглежда
 те вече не са актуални. Предлаганият от преводача уред е с недостатъчна ефективнаст. За допълнителна информация за метода и за купуване на  качествен запер у нас вижте 
тук./   

ПРОБЛЕМИ С ПРОСТАТАТА
(от книгата “The Cure for All Diseases” на Хулда Кларк) 
  Ако не уринираш докрай и се налага да отидеш отново, особено през нощта, се предполага, че има налягане върху уретрата от разширената простатна жлеза. Задържането по малко довежда до инфекции на мехура и бъбреците, понеже бактерията скоро открива тази “безплатна храна”. 
Простата събира токсини, сякаш е сметище, особено никел. Бактерията на уринарния тракт скоро намира “техния” метал – никела. Всяко наличие на никел ще привлече бактерия както трохи и сирене привличат мишка. Тези бактерии използват урината за тяхна храна. За да я усвоят те първо разпадат молекулата на урината на две в две амониеви молекули. Миризмата на амоняк в урината издава тяхното присъствие. Урината не трябва да мирише на амоняк. Нашето тяло не произвежда амоняк. Само бактерията може да прави това!  Храносмилателния им ензим наречен се нарича уреаза (urease). За да действа този ензим се нуждае от никел. 
Никелът се намира в изоболие в почвата /и металните съдове за готвене/, където без съмнение бактерията принадлежи, разграждайки урината и животинската тор. Те извършват важна работа за околната среда унищожавайки животински изпражнения почиствайки по този начин почвата около нас. Какво безумие е да напълним себе си с никел, така, че с един скок от земята и те се настаняват в нас! Бактериите около нас вършат полезна работа. Ние не можем да прекъснем връзката ни с бактериите. Но ние не сме предназначени да ги храним. Ако не ги снабдяваме с никел, сякаш сме буца земя те не биха се настанили в уринарния тракт и оттам в простатата. 
И така, как да разкараме никела от тялото ни? Това е предизвикателство. Случайно да ядем пръст? Малко количество попада в храната ни и това не може да се избегне. Но ние не преставаме да ближем никела, сякаш е детска близалка. Лъжиците, вилиците са направени от никел! Неръждаемата стомана съдържа 8% никел! Не смяташ ли че често се натъкваме на тази дума? Когато пъхнеш ножа в буркана с майонеза тя се се замърсява [с никел] само след няколко минути. Опитай я. Майонезата е влязла в реакция с метала, разтваряйки никела. Когато после мажеш хляба си с ножа, този слой [който е реагирал с храната, в случая майонеза] се отделя и ти го изяждаш. Даже, ако поставиш ножа в устата си ще вкусиш метала. Разбира се, по-късно ти ще измиеш ножа но не преди да си изял достатъчно никел, който да снабди всички бактерии в тялото с дневния им любим елемент – никел. Никелът не е съществен за нас. Дори растенията поддържат нивата си на никел много ниски. Но поради замърсяването на животинската храна с никел, сега дори кокошите яйца имат 3 mcg/100 gm никел
[1]За да снесе яйце замърсено с никел, кокошката трябва да е замърсена. 
Особено малки деца и юноши никога не трябва да бъдат сервирани с метални купи и прибори. Те имат нужда от цялата си имунна сила за да се борят с новите бактерии и вируси, които се появяват сега, в ерата на СПИНа. Никелът е част от почвата и принадлежи на нея, не трябва да бъде в посудата ни. 
Друг голям източник на никел са зъбните метали. Използва се за втвърдяване на злато! Ако имате проблеми с простатата премахнете метала от устата си. Никелът се използва за направа на мостове, златни коронки, амалгами и скоби. Разменете го за пластмаса и композитни материали. Престанете да ядете и готвите с метални съдове; използвайте старовремски дървени или направени от твърда пластмаса прибори за рязане. Винаги използвайте пластмасов нож за масло и майонеза. Никога не купувай масло опаковано във фолио. 
Никела се разтваря в мазнина и се съхранява в кожата временно, когато нахлуе в тялото. Мастната тъкан на кожата ти може да е препълнена с никел, причинявайки “алергия” на кожата. Мъжката плешивост е една такава алергия. Потта се мъчи да го изхвърли от теб. Винаги мийте скалпа за да подпомогнете тази секреция. Мазнините на кожата разтварят никела от бижута (оставяйки понякога по кожата зелено-черен цвят) и я транспортират в тялото ти. Не слагай на себе си метални бижута. Основите на обиците трябва да бъдат пластмасови. Верижките на часовниците и очила с метални рамки трябва да се заменят с пластмасови. Метални пръстени също трябва да бъдат заменени. След като намалиш нивото на никел в тялото и простатните проблеми са спомен, може да забележиш първите косъмчета прорастващи по голото ти теме. 
Бактерията не може да живее в простата без наличието на никел. Може да излекуваш простатните си проблеми с простата тактика на прекратяване замърсяването на тялото ти с никел. Мъдра стъпка ще е да взимаш хистидин (histidine) капсули (около 500 mg една дневно) когато се случи да получиш никелова атака от метална посуда в ресторант да речем. Хистидинът извлича никела. Взимането на цинк също помага (60 мг. Два пъти дневно за един месец). Вероятно, никелът е отравял цинковите ензими. Прочети и за ползата от лена. [тук следват многобройни случаи на хора излекувани от простата след премахване на никела от устата, убиване на паразити и т.н.]


[1] Food Values by Pennington and Church, 1985                                                             
                                                                                                                                               

КЕДРОВО МАСЛО

публикувано 7.12.2011 г., 2:47 ч. от Adelina Nikolova


Вече е установено, че кедъровото масло превъзхожда всички известни растителни масла със своите енергийна и биологична стойност, допринася увеличаване на продължителността на продуктивен живот, съхраняването на човешкото здраве за много години, подобрява кръвоснабдяването. 

Кедрово масло -  особено богато на полиненаситени киселини: олеинова, линолова, линоленова. Кедрово масло е много богато на аминокиселини, биологично активни вещества: ретинол (витамин А), токофероли (витамин Е), тиамин (витамин В1), белтъчини, микроелементи (магнезий, манган, желязо, мед, йод и др.) 

Кедрово масло е най-често се използва като допълнително средство при лечението на някои заболявания: 
- дава положителен ефект като допълнение при лечението на гастрит, панкреатит, холецистит,  заболявания на стомаха и дванадесетопръстника; 
- дава тонизиращо действие (възстановяване на сила от хората, които са претърпели коремна операция, тежки физически и психически стрес, нервен стрес); 
- подобрява кръвта, регулира липидния метаболизъм, тъй като намаляват нивата на холестерола в кръвта; 
- изключително важно за детския организъм; 
- благоприятно въздейства върху кожната тъкан, се използва в козметиката, за да овлажняват и подхранват кожата и възстановява нейната еластичност и забавя процеса на стареене; 
- действа като агент за тен, което защитават кожата от изсушаване, предпазва от вредните ултравиолетови лъчи; 
- може да се добавя към сладкиши и се използва за салати. 

Препоръчва се 
кедрово масло да се включва в дневния хранителен режим на хората, които работят при опасни производства и живеещи в екологично неблагоприятни райони. За сметка на линолова киселина, кедровото масло неутрализира отрови и токсини. 

Указания за употреба на маслото от кедър: възрастни и деца, една чаена лъжичка три пъти дневно преди хранене. 

Химичният състав на кедровото масло потвърждава негова висока ценност. По количествата си на фосфатиден фосфор (ценен хранителен продукт за човешкия организъм) това масло превъзхожда всички известни масла. Способства съхраняването на висока работоспособност, подобрява състава на кръвта. В състава на белтъчините на маслото влизат 19 аминокиселини, от тях 70% са незаменими. Кедровото масло се явява концентрат на витамин F. Основни компоненти - вит.В1 (0,39-0,66%), вит.В2 (0,14-1,17%), вит.В3 (1,05-1,40%), вит. Е (910,12%), мед (до 4%), магнезий (до 5,51%), ванадий (до 0,037%), силиций (до 3,2%), калий (до 0,659%), фосфор (до 0,84%), калций (до 0,11%), молибден (до 0,2%), никел (до 0,078%), йод (до 0,5%), калай (до 0,0029%), бор (0,0002%), цинк (0,13%), желязо (0,19%) и др.

Кедровото масло участва в синтеза на много белтъци, в процеса на размножаване на клетките, дишането на тъканите, подпомага за предотвратяване на развитието на дегенеративни (хронични) процеси в мускулите, капилярите, нервните клетки, паренхима на черния дроб.

Стимулира биосинтеза на елементите, които участват в липидния обмен, в регулиране на кръвното налягане, чернодробния кръвопоток, снижава куаголационните свойства на кръвта

КАМФОРОВО МАСЛО

публикувано 7.12.2011 г., 2:28 ч. от Adelina Nikolova


Камфоровото масло се получава от корените и дървесината на камфоровото дърво (Cinnamomum camphora L.), диворастящо в Япония, Тайван и Китай, а също отглеждано в Шри Ланка, Калифорния и Канада. Дестилацията с водна пара дава около 2% масло, което съдържа над 50% камфор ­ кристалнобял продукт, характеризиращ се с бърза сублимация. Оттук идва и определението “изпари се като камфор”. В търговската мрежа се среща или като отделен камфор, или като т. нар. бяло камфорово масло (съдържащо около 2,5% камфор), т. е. остатъкът след отделянето на камфора от суровото масло. Използваното във фармацията т. нар. ”камфорово масло” е разтвор на камфора в минерално масло. В ароматерапията намират приложения и бялото масло, и камфора, с превес на първото.

Свойства и употреба

И маслото, и камфорът присъстват във всички далекоизточни антисептични и загряващо-болкоуспокояващи смеси. Камфорът, разтворен в парафиново масло, е познат във

фармацията като т. нар. “камфорово масло”и се използва при ушни възпаления. Има облекчаващо успокотелно-тонизиращо действие при депресии, умствена умора, безсъние и шок. Пикочогонно средство е, антисептичните му качества определят широкото му приложение при проблеми на горните дихателни пътища (особено за инхалации, поради голямото изпарение) и кожни инфекциозни заболявания. Укрепва имунната система.
Употреба на маслото в ароматерапевтични смеси

: Масло със силно действие! Да не се употребява без консултация с ароматерапевт!

• За масаж: при депресия, умствена умора, безсъние, шок, хистерия, гастритни заболявания, хреми, различни видове грип, бронхит, кашлица, възпалени синуси, възпаление на ушите, ревматизъм, артрит, акне, счупвания и натъртвания, изгаряния, циреи, рани, възпалителни кожни процеси.

• За бани: при депресия, умствена умора, безсъние, шок, хистерия, гастритни заболявания, хреми, различни видове грип, бронхит, кашлица, възпалени синуси, възпаление на ушите, ревматизъм, артрит, акне, счупвания и натъртвания, изгаряния, циреи, рани, възпалителни кожни процеси.

• За компреси: при ревматизъм, артрит, акне, счупвания и натъртвания, изгаряния, циреи, рани, възпалителни кожни процеси.

• За инхалации (ароматерапевтична лампа): при умствена умора, безсъние, страхови състояния, менструални нарушения и високо кръвно налягане.

: Масло със силно действие! Да не се употребява без консултация с ароматерапевт!

ЕВКАЛИПТЪТ ИЛИ ДЪРВОТО СЪС СИНЯ СМОЛА

публикувано 21.11.2011 г., 3:50 ч. от Adelina Nikolova

ЕВКАЛИПТЪТ, ИЛИ ДЪРВОТО СЪС СИНЯ СМОЛА

Още от дълбока древност евкалиптът се е смятал за универсално лекарство в родината му Австралия. Използвал се при простуда, треска, ревматизъм,  змийски ухапвания, дизинтерия, хрема, невралгии, мускулни болки и други. Днес употребата на евкалипта и неговите производни, масла и екстракти е повсеместна. Дава се при трескави гнилостни състояния, в дози от 5 капки дава добри резултати при родилна треска и отравяне на кръвта.
Сваля температурата и е целебен при треска, при секреция на бронхиалната лигавица и реналния тракт, евкалиптът е дезинфекциращо и отхрачващо средство при бронхит, пиелонефрит, цистит и гонорея. Много медици лекуват сипаница, обрив и дефтерит, като се поставя пациента в евкалиптова пара. При грип това е популярна практика, както и установените удивителни резултати от метода за лечение на скарлатина. Локално парата се използва като ихналация при белодробни заболяванияи дифтерит, а разтвор на евкалиптово масло се прилага за промивки на кухини на замърсени рани.
Приготвянето на песарии се използват за лечение на рак на матката и дебелото черво, а върху марля се използва като антисептична, хирургична превръзка. Приложено локално намалява чувствителността, стимулира сърдечната дейност. При круп, спзми, проблеми, свързани с гърлото, може да се прилага външно, както и при паразити и кожни заболявания, като инхалант и гръден балсам. Отлично действие при всички видове треска, като антипиретик при холера, малария, тиф, скарлатина, дребна шарка, грип. Евкалиптът има охлаждащ ефект върху тялото и осигурява ефикасно сваляне на температурата. разпръскването на емулсия, съдържаща 2% евкалиптово масло, убива 70% от локално предаваните по въздуха стафилококи. То е излключително добро средство при трудно зарастващи рани, язви и може да се приема като кръвопречистващо средство при всички състояния на токсемия и сепсис. Външно може да се използва при херпес и кожни обриви, добро обезболяващо при невралгия, ускорява заздравяването при изгаряния. Като ревулзивно средство при ставни, мускулни, ревматични болки и е системно лекарство при ревматоиден артрит. Отличен антивирусен агент.

Ето обобщени някои от свойствата на евкалиптовото масло:
обезболяващо
антисептично
антиспазматично
цикатризиращо
дезодориращо
диуретично
отхрачващо
антипиретично
понижава кръвната захар
ревулзивно
стимулиращо
противоглистно
при астма, бронхит, катар, кашлица, грип, емфизем, диабет, холера, простуда и много други.

В кабинета се приготвят масла, емулсии, капки за нос с евкалиптово масло, кремове за мазане на гръб и гърди при кашлица, унгвенти за рани, язви и изгаряния, както и мехлеми с обезболяващ ефект при мускулни, ревматични болки и артрит. Всичко се изготвя само след предварителна заявка 


КРЕМ ЗА ЛИЦЕ ЕСЕН!!!

публикувано 4.11.2011 г., 3:33 ч. от Adelina Nikolova

Алтернативмеда, представя на вашето внимание нещо актуално за есенния и зимен сезон, крем за лице Есен: 


Когато лятото е към своя край,остават не само спомените от лятната почивка, но за съжаление и следи върху кожата-отпусната, изсъхнала, по-малко жизнена, дехидратирана, състарена и т.н. Комбинацията от естествени суровини, растителни етерични и есенциални масла, кокосово кайсиево масло, масло от бадем и ший, ягода, грозде и пачули, както и A,C,E и F витамини, осигуряват естественото хранене на кожата от вътре,насищат я хидратират я и така се подобрява оросяването,избистря се тена, кожата изглежда плътна, гладка и мека на допир..

КЛЕЕВА ТИНКТУРА - ЗДРАВЕ НА КАПКИ ЗА ВАС!!

публикувано 4.11.2011 г., 3:15 ч. от Adelina Nikolova

Прополис (клеева тинктура)


Клеевата тинктура представлява 30%-ов прополис във водно алкохолен разтвор. Пие се се профилактично, на капки, смесени с мляко, вода или сок, 30 минути преди хранене.Увеличава многократно устойчивостта на организма спрямо различни причинители на инфекции и вирусни заболявания. Прополисът е природен антибиотик, тинктурата може да се използва като се капе върху бучки захар, при възпаления на гърлото и горни дихателни пътища, кашлица, заболявания на лигавиците и устната кухина, язви, афти, възпалени венци и други. Благодарение на регенеративния, обезболяващ и нормализиращ стомашната секреция ефект прополисовия разтвор може да се използва и за профилактика и лечение на дуоденални язви и гастрити.
Приема се профилактично против чревни инфекции. Прополисовият разтвор може да се използва и при бебета и малки деца, като се приема в много малки дози на капки, смесени със сребърна вода, подобен разтвор може да се използва и при хрема, както и за промивка на носната лигавица на деца или възрастни. 

ЗА ИМУННАТА СИСТЕМА И ОЩЕ НЕЩО...

публикувано 27.09.2011 г., 5:49 ч. от Adelina NikolovaКраят на лятото и началото на есента, малко тъжно време, но и време да помислим за себе си. Как да си осигурим по-добра защита за студените зимни дни? Сега е времето за профилактика, времето в което да се подсигурим и да обърнем внимание, в забързаното ежедневие, и на най-верния си гард -  имунната система.
В днешно време има варианти много и всеки може да си избере в зависимост от  начина си на живот, най-удобния имуномодулатор на вкус, честота на прием, лекарствена форма и др.
Като начало ви представям пчелните продукти мед, прополис, пчелно млечице, пчелен прашец - хем сладко хем полезно, като някои от тези продукти може да се ползват и при бебета и малки деца, като повишават многократно устойчивостта към инфекции на горни дихателни пътища, което обикновено е най-честият проблем особено при посещения на ясли и детски градини.
Други високо ефективни продукти са кордицепсът, китайските гъби, котешкия нокът, нони, спирулината, корен от жен-шен, коластрата, мурсалският чай, жълт кантарион, цвят от бъз, сиропа от черен бъз, екстракт или капсули ехинацея, цинк, витамин С под форма на чай от шипки например. Винаги е за предпочитане да се ползва продукт например витамин С или цинк, добит от природен източник, отколкото да си купите синтетично витамин С, което ще се усвои от организма в съмнително количество или комбинирани витамини, които само ще направят урината ви "по-скъпа".
Затова е по-добре да изберете шипковия чай или екстракт, био добавките, които съдържат витамини, минерали от природни източници или обикновени билки, които можете и сами да си приготвяте чай, отвара или извлек.
Както и с всичко останало, щом става въпрос за имунна система, не очаквайте чудеса, нужно е търпение , постоянство и време. Въпреки че съвременната медицина и модерната фармация се вместват чудесно в нашето безумно ежедневие, обещавайки ни мигновено, по схема, еднакво за всички лечение, но все пак реалността е съвсем друга. Невъзможно е да се изтощаваш до краен предел психиката си, да се "раздвижваш" във фитнес, да дишаш отровата на града, да пиеш хлор, да ядеш пластмасови зеленчуци, нещо приличащо на хляб, месо с хормони и антибиотици и да бъдеш здрав изпивайки по схема някакви таблетки, без особено усилие от страна на човека. Затова е нужно всеки да обмисли на къде е тръгнал и къде ще стигне, здравето и имунитета зависят и от това с какво се храним, какво дишаме, какво пием, и как живеем. И все пак доколкото ви е възможно използвайте природата и нейните ресурси за да подобрите здравето си и това на вашите деца.

За справки и подробности относно алтернативни методи за усилване на имунитета, на контактите в сайта.

1-10 of 67