Bensakiekko

Bensakiekko on polttoaineastian kahvaan kiinnitettävä lätkä, ja osoittimen asennosta näkee astian sisällön.

 

Kaikilla omakotitalon omistajilla, kesämökkiläisillä, veneilijöillä jne. on kotona useita polttoaineastioita. Ruohonleikkuri tarvitsee puhdasta bensaa, moottorisaha 2 tai 3 prosenttista, vene 1 prosenttista jne. Astioiden merkkaukseen näkee monia erilaisia versioita: joku merkkaa suoraan astiaan, joku kiinnittää jonkinlaisen lätkän, ja kirjoittaa siihen sisällön jne. 

Eri vuodenaikoina samassa astiassa voi olla erilaista bensiiniä, esimerkiksi samaa astiaa voi käyttää kesällä ruohonleikkurin puhtaaseen bensiiniin, ja talvella moottorikelkan 3 prosenttiseen. Astiaan voi myös ostaa puhdasta bensiiniä, ja sitten tarvittaessa sekoittaa siihen kaksitahtiöljyä. Näissä tapauksissa nuo edellä mainitut systeemit eivät ole hyviä, ja siksi on keksitty Bensakiekko.

Bensakiekko on yksinkertainen: Pohjalevy on 0,5mm muovia, ja siihen on painettu seripainossa tekstit. Osoitin 1mm muovia, ja se on kiinnitetty esimerkiksi pop-niitillä. Toinen popniitti on kiinnitetty pelkästään osoittimeen, ja sen kärki osuu pohjalevyssä olevaan reikään estäen osoittimen kääntymisen vahingossa. Osoitinta voi kääntää, kun taivuttaa ensin pohjalevyä. 

Bensakiekolla on hyödyllisyysmallisuoja Nro 7202. Vastaavaa tuotetta ei tietääkseni ole olemassa.

Laitteen jälleenmyyjinä voisivat olla osapuilleen samat tahot kuin esimerkiksi pysäköintikiekolla, eli huoltoasemat, autotarvikeliikkeet, marketit jne. Se soveltuu myös liikelahjaksi, ja siihen voi painaa yrityksen logon yms. 

Itse en pysty markkinoimaan tätä, ja siksi tämä hyödyllisyysmallin valmistusoikeus on myynnissä. Olisiko yrityksellänne halua valmistaa ja markkinoida tätä tuotetta? 

Tarvittaessa voin lähettää mallikappaleen.