Enkele ervaringen van onze cliënten allergie112  allergie112.nl


Waarvoor niet allergisch?

He Marcel,
 
Ik heb ongeveer vanaf mijn 20 e last van Hooikoorts en ben allergisch voor boom, graspollen, huisstofmijt, geparfumeerde creme ‘s, make up,noten, appels, eiwit, tarwe enz.
Ben 4 jaar gedesensibiliseerd bij de Allergoloog in het ziekenhuis, de klachten namen niet af dus de Allergoloog adviseerde mijn de behandelingen stop te zetten.
 
Via Ellen kwam ik met jou in contact en wist eigenlijk niet wat me te wachten stond, maar met verbazing kan ik nu elke dag mascara op doen zonder dat het irriteert en tranende jeukerige ogen krijg.
Het niesen is er nog wel maar in mindere mate gelukkig, maar ik ben tot nu toe zeer tevreden met het resultaat.
Het is ongelovig dat je met 1 zo’ n sessie al verbetering merkt en na 4 jaar lang medicatie toegediend te hebben gekregen geen enkele vooruitgang boekte.
Ik hoop er met een vervolgsessie helemaal vanaf te zijn.   Glimlach 
 
Groetjes van Chantal
(op het moment dat Chantal dit scrhijft is ze 32 jaar)


Allergisch voor katten

Rotterdam, juni 2012

Vanaf ongeveer mijn 20e, zo'n 30 jaar had ik een allergie voor katten.

Dat hield in, dat als ik ergens op bezoek was en er woonde een kat in huis, dan duurde het niet lang of mijn luchtwegen gingen dicht, mijn ogen begonnen te jeuken en ik begon te niezen. Normaal liet ik het zover niet komen en vluchte bij de eerste verschijnselen het huis uit. 

Zo heb ik jarenlang familie, vrienden en bekenden met katten gemeden.

Nadat ik bij Marcel geweest was heb ik het direkt uitgetest en tot mijn verbazing heb ik het zomaar 2 uur heel goed uitgehouden, terwijl de kat rond liep en de haren duidelijk zichtbaar waren. Ik had een hele lichte reactie, maar geen fractie meer van wat het was. Marcel had me al verteld dat het kan gebeuren je er veel me bezig bent in je hoofd als je in zo'n situatie bent. Om dit te veranderen had ik oefeningen gekregen en die heb ik toegepast en dat werkte goed.

Ook ben ik weer bij familie met een kat  geweest en daar ging het ook goed.

Bedankt en groeten,


MichelAppelzuur allergie en hooikoorts

Al meer dan 10 jaar heb ik last van appelzuur allergie en hooikoorts. Als ik een appel at dan kreeg ik binnen enkele minuten een allergische reactie, zoals jeuk en uitslag. Volgens mijn huisarts was er niets aan te doen en moest er maar mee leren leven. Ieder voorjaar kwam de hooikoorts weer opzetten. Met pillen, neusspray en oogdruppels probeerde ik keer op keer de jeukende ogen en gesnotter onder controle te houden.

Begin mei, toen Marcel in Nederland was, hoorde ik van iemand dat hij ook een appelzuur allergie had en er door Marcel van afgeholpen was. Ik was direct erg nieuwsgierig en heb hem gebeld om meer informatie te krijgen, mede omdat hij pas begin mei hiermee gestart is.  Hieruit bleek dat hij al jaren angsten, fobieën, enz behandeld en zich gespecialiseerd heeft in allergische reacties.

Ik heb een afspraak gemaakt met de gedachte, “baat het niet dan schaadt het niet”.

Marcel had mij gevraagd een appel mee te nemen, want dan konden we het resultaat direct na afloop testen. Hij vertelde mij dat ik zelf de allergie oplos. Ik hoefde alleen te volgen wat hij vertelt en te antwoorden op zijn vragen. Ik moest aan het eten van een appel denken om zo de appelzuur allergie op te roepen.  Toen dat niet lukte vroeg hij me een hap van de appel te nemen. Binnen een minuut kwam een duidelijke reactie. Marcel had deze reactie snel geneutraliseerd. Toen heeft hij allerlei oefeningen gedaan en mocht ik weer een hap nemen. Verbazingwekkend en ongelooflijk dat ik geen reactie meer kreeg.

Zo ging het ook met de hooikoorts. Het echte testen moest ik daar doen waar ik altijd last kreeg en dat is waar ik de honden uitlaat.

Na 2 weken kreeg ik, tijdens het eten van een appel, opeens uit het niets weer een heftige reactie. Marcel was in Capelle en daar kon ik gelijk de volgende dag terecht. ’s Morgens na het opstaan heb ik ondanks de reactie van de dag ervoor, toch alvast weer een appel gegeten. Dit keer helemaal geen allergische reactie.

Marcel wist binnen 5 minuten, alleen door het stellen van een paar vragen, de vinger op de zere plek te leggen. Daarna heb ik er geen last meer van gehad.

Inmiddels zo’n 4 weken verder en nergens last van. Af en toe een beetje jeuk in mijn ogen maar als je zo op een mogelijke reactie let als ik telkens gedaan heb is dat ook niet zo raar volgens Marcel. Hij heeft een mp3 gestuurd die ik ook gelijk op andere niet allergische situaties toe kan passen en dat werkt perfect.

Ongelooflijk, na jaren weer appels eten en geen last meer van hooikoorts.

Ron
Rotterdam, 25 mei (appelzuur en pollen)

Hoi Marcel,

Het gaat goed met mij. Gisteren had ik dag vrij en ben hele dag buiten geweest en in de omgeving 
waar ik was waren de boeren zelfs aan het gras omgooien ofzo zodat het kan drogen.

Ook elke dag eet ik een appeltje. Maar ik durf het nog niet echt te geloven dat ik er echt vanaf ben. 
Vandaag was ik afwachtend of ik toch nog ergens last van zou krijgen maar nee hoor. 

Tot nu toe dus alleen maar positief.  

groeten Marina


Capelle aan den IJssel, mei 2012 (appelallergie)

Beste lezer,

Een maand geleden heeft Marcel van Nieuwenburg mij op de hoogte gebracht van het feit dat hij mensen kon helpen met het wegnemen van allergieën. Ik weet ondertussen wat Marcel allemaal doet, maar hier had ik nog niet eerder van gehoord. Zelf heb ik al +/- 14 jaar last van een appelallergie, dus ik was gelijk geïnteresseerd in wat Marcel te vertellen had.

 


Marcel vertelde mij dat allergieën een reden hebben en dus ergens ontstaan zijn in een bepaald deel van je leven. Ik kon vroeger wel appels eten, maar van de een op de andere dag is deze allergie ontstaan. Wat ik voelde was een opkomend jeukend gevoel in de mond, keel, oren en op de bovenrug wat echt ondraaglijk werd. Appelsap, appelmoes, appeltaart kon ik gewoon eten, maar kwam ik een stukje appel tegen in een fruitsalade dan was het klaar. Ik vond dit natuurlijk jammer omdat ik weet hoe het was om vroeger wel van een appel te genieten. Ik was dus om en ik wilde graag proberen of Marcel mij kon helpen bij het wegnemen van mijn appelallergie.

Enigszins sceptisch over hetgeen mij te wachten stond ging ik naar Marcel. Bij de supermarkt heb ik nog snel een paar appels gekocht die ik mee moest nemen zodat Marcel het gelijk kon testen. 


We begonnen aan de sessie. Marcel stelde mij zeer op mijn gemak en we begonnen te praten. Over appels, over het ontstaan van de allergie, over wat er met mij gebeurde als ik appels at. Dit duurde ongeveer een half uur. Daarna mocht ik een hapje van de appel proberen. Natuurlijk dacht ik bij mezelf dat het jeukende gevoel meteen zou opkomen. Maar dat viel mee. Ik nam een paar happen en de eerste paar minuten was er niks aan de hand. Na een paar minuten begon het toch een beetje het jeukende gevoel op te komen.

Hoewel het een stuk minder was geworden was het gevoel nog niet helemaal weg. Dan gaan we verder zei Marcel. De sessie vervolgde zich. Na een half uur zei Marcel; Probeer nog maar eens een hap te nemen. Dit deed ik en het jeukende gevoel was zo goed als weg. Ik voelde nog wel iets, maar kon dit niet als vervelend ervaren. Dat was apart!

Natuurlijk wilde ik weten of het aan het eind van de dag en de volgende dag nog weg zou zijn, dus ik naar de supermarkt voor een zak appels. Nu een tweetal weken verder heb ik elke dag een appel gegeten. Ik geniet er weer van dit stukje fruit te kunnen eten. De allergie is weg. Heel af en toe jeukt er nog wel eens iets, maar in mijn ogen komt dat omdat ik er dan nog teveel mee bezig ben en wacht tot het begint te jeuken. Dan voel je altijd wel wat.

Ik ben heel blij dat ik bij Marcel geweest ben. Ik had van tevoren nooit verwacht dat dit zou kunnen, maar het tegendeel is bewezen. Ook als ik nu tegen vrienden vertel over deze sessie wordt er met een sceptisch oog naar me gekeken. Maar ze wisten dat ik allergisch was en zien mij nu wel een appel eten. Ik kan het iedereen met een allergie aanraden!!

Pluk de dag eet een appel!!

Marcel bedankt!

Met vriendelijke groet,

Ron (een andere Ron!)