About

Albanian J. Math.


Albanian Journal of Mathematics: ISNN: 1930-1235

Albanian Journal of Mathematics was founded by Tony Shaska in 2007 with the idea to support Albanian mathematicians in Albania and abroad. 
  
The journal is not associated with any government institutions in Albania or any public or private universities in Albania or abroad. Throughout its existence the journal has not charged any fees to the authors and has always been an open access journal. The journal supports itself with private donations and voluntary work from its staff. Contact

Mailing Address

In North America
          T. Shaska
          2200 N. Squirrel Road
          546 Science and Engineering Building
          Department of Mathematics and Statistics
          Oakland University
          Rochester, MI, 48309

In Albania
          Albanian Journal of Mathematics          
101 Ruga Sazani
Lagja Pavarsia
Skele, Vlorë, Albania


  Revista Shqiptare e Matematikës

  Albanian Journal of Mathematics: ISNN: 1930-1235

  Revista Shqiptare e Matematikës u themelua nga T. Shaska në 2007 me idenë për të ndihmuar shkencëtarët e rinj shqiptarë në Shqipëri dhe mbarë botës. 

  Revista nuk sponsorizohet dhe nuk është e mbështetur nga asnjë institucion qeveritar në Shqipëri apo ndonjë universitet qoftë ky privat apo zyrtar. Gjatë gjithë ekzistencës së saj revista gjithmonë ka qenë falas dhe asnjëherë nuk ka pasur pagesa qoftë për autorët, qoftë për lexuesit. Revista mbahet me donacione të vogla private dhe me punën vullnetare të stafit të saj. 

  Revista ka sponsorizuar dhe organizuar disa konferenca shkencore në trevat shqiptare. Roli kryesor i revistës është mbështetja e matematikanëve të rinj shqiptarë në mbarë botën. 

  Revista publikon artikuj shkencorë origjinalë të cilësisë së lartë.  Në raste të veçanta ne konsiderojmë edhe publikimin e artikujve të një rëndësie të veçantë në Shqip. 

  Outreach

  Webpage

  Albanian J. Math. maintains also the following pages, which have solely the goal of outreach