Kapcsolat‎ > ‎

Bemutatkozás

Idegrendszer érését, újrastrukturálását elősegítő terápia mozgásügyetlen, megkésett beszédfejlődésű, figyelemzavaros, hiperaktív, autisztikus óvodások és kisiskolások számára.

     

"Nekünk nevelőknek az a feladatunk, hogy elhárítsuk az akadályokat. Minden gyermek minden életkorban hoz valamit a világba az isteni birodalomból. Nekünk nevelőknek az a célunk, hogy útjukból elhárítsuk a testi, fizikai akadályokat, elgördítsük a nehézségeket, hogy a szellem teljes szabadságban léphessen életbe." (Rudolf Steiner)
  Zsdánszki Csilla vagyok.

    Magyar-orosz szakos általános iskolai tanárként végeztem. Néhány éves általános iskolai tanítás után Egerben hallássérültekkel kezdtem foglalkozni, és elvégeztem a Gyógypedagógiai Főiskola szurdopedagógiai szakát.

    Munkám során sokféle fejlesztő eljárással,terápiával megismerkedtem, de nem találtam olyat, amivel igazi mélyreható változást tudtam volna elérni a különböző problémák körében. Ismeretségi körökben egyre inkább azt tapasztaltam, hogy szükség lenne Eger városában valami igazán hatékony, az idegrendszer fejlődését újraindító eljárásra.

    Ekkor akadtam az alapozó terápiára. Meggyőződésem, hogy ez egyike azoknak a terápiáknak, amivel valódi segítséget tudunk nyújtani az egyre nagyobb számú problémás gyereknek, megelőzve ezzel a későbbi mélyebb rárakódó tüneteket, segítve beilleszkedésüket az ép közösségekbe. Ez az idegrendszer fejlődését elősegítő terápia alkalmas mozgásügyetlen, diszlexiás, diszgráfiás, hiperaktív, figyelemzavaros óvodások és iskolások fejlesztésére.

    2003 óta használom az alapozó terápiát. Egerben. Ez idő alatt sok súlyos állapotú kisgyermek fejlődését volt szerencsém segíteni.

    Szép eredményeket értem el az alapozó terápia segítségével autista, diszlexiás, súlyos mozgásproblémás, megkésett beszédfejlesztésű, figyelemzavaros, hiperaktív gyerekekkel.

    Az alapozó terápia mellett dr. Schneider Júlia és dr. Simon Ferenc tanfolyamán megismerkedtem a beszédészlelés és beszédértés terápiájával is, amely szintén nagyon jó lehetőség az iskolai problémák kezelésében. Immár ehhez a fejlesztéshez sem kell Eger városából órákat utazni Győrbe, hogy a gyermek megkaphassa a szükséges vezetéses terápiát.


A mai, rohanó világ iskolarendszere sajnos egyre több és több ál-diszlexiás gyermeket termel. Jó képességű, értelmes gyerekek már az első osztályban olvasási problémákkal küzdenek, ami gyakorlással csak súlyosbodik. Ez a "szerzett diszlexia" 3 hónap alatt maradéktalanul kezelhető Jeneiné Fenyvesi Erzsébet módszerével, melynek használatára jogosultságom van.
Az időben felismert problémák jól kezelhetők, ne várjunk, amíg sokkal nagyobb lesz a baj. Ezt megerősítendő egy 16 éves, korát meghaladóan értelmes, de tanulási kudarcokkal, rárakodó problémákkal teli gyermek édesanyjának leveléből idéznék: 

"16 éves kedves,nyugodt,békés természetű kamaszfiam miatt fordulok Önhöz. Beszédészlelési zavarát korrigálandó óvoda alatt járt logopédushoz kb.2-3- évig.,eleve megkésett beszédfejlődésű volt és más nehézségei is adódtak (jobb-bal megkülönböztetése,cipőkötés és lassabb tempó). Kisiskolás korában viszonylag kevés gond volt vele,főleg mivel félve a gyors tempótól, mindennap sokat foglalkoztam vele (olvasás,matek,leckeellenőrzés és kikérdezések,nagyon jól is tanult). Gondjaink főként a felső tagozatban kezdődtek,folyamatos figyelmetlenségi ,úgynevezett" bosszantó apróságok" miatt kezdett teljesítménye romlani,mire én válaszul egyre többet ültem mellette és segítettem (akkor még így gondoltam) németben,matekgyakorlásban leginkább a magyarral küzdöttünk.Kitűnő közeli lett,felvették az egyik nagy múltú erős egyházi gimnáziumba. Ez az egy év itt maga volt a pokol,hatalmas követelmények,rohanó tempó, nagyon jó (4,5)-ös teljesítménye mögött azonban vér és verejték mind szülő,mind gyerek oldaláról,megromló kapcsolat,teljes önállótlanság,nem értettem!!.........Nagyon el vagyok keseredve,mert sok évet pazaroltam (tunk) el rengeteg munkával,miközben teljesen másképp kellett volna vele foglalkozni. Mentségemre szolgáljon: senki sem szólt nekem,hogy az óvodáskori tünetek jelentkezhetnek később,hogy a „baj” nem múlt el,és 9 év alatt szinte csak a családnak és főleg nekem tűnt fel,hogy itt komoly gond van!!! Persze mivel okos,jól kompenzál,de most az időbeni lemaradásunk miatt minden lehetőséget meg szeretnék próbálni a hiányosságok kezelésére."

 


 
Comments