Erästäjät


Tervetuloa Alakylän Erästäjien kotisivuille.
 Alakylä sijaitsee Kittilän kunnassa, 35 km Kittilästä etelään Ounasjoen rannalla. Metsästysmaat ovat siten Ounasjoen länsi- ja itäpuolella. Metsästysseura Alakylän Erästäjät perustettiin v. 1978.  Metsästysmaiden vuokraajia on yli 100 yksityistä tilaa, yhteensä pinta-alaa 11500 ha.

Kamera kertoo


Alakylän kyläsivut


 
 
 Riistanhoito ympärivuotisena on seuran tukijalka, syksyisin on vuorossa hirven- ja pienriistan metsästys. Nuolukivet levitetään keväisin maastoon, samoin heinää ja viljaa. Riistapellon viljely ja pienpetojen pyynti seuran sisäisenä kilpailuna ovat esimerkkejä riistanhoitotyöstä.

Lintupöntöt ovat myös maastossa ja kaipaavat vuosittain huoltoa keväällä.Seuran tukikohta on Pahtajoen lehdossa oma maja “Kupu” ja Ylikerpuanjoen varrella oleva Pitkänlehdon ojan kota ja Heikinvaaran sarvessa “vanha” kota. Heikinvaaran kota korjattiin kesällä 2015.

 Heikinvaaran kota
 
Pitkänlehdonojan kota
 Kupu
Kupi


Ounasjoen itäpuolella  yhteisenä kokoontumispaikkana on Somero-ojan kota, jonne  myös hirvimiehet kokoontuvat syksyisin aloittamaan päivän jahdin. Kaikki kodat ja maja on rakennettu talkoovoimin ja kyläläisten puutavaralahjoitusten  avulla.Hirvipeijaiset ovat syksyn kohokohta. Hirvimiehet tarjoavat maanvuokraajille ja kyläläisille hirvikäristyksen kiitoksena maanvuokrasta. Peijaiset päättää hirvenlihan huutokauppa. Juhlan yhteydessä julkistetaan myös vuoden erästäjä. Peijaisten pitopaikkana on Palotievan Poikain urheilutalo. Peijaisiin osallistuu vuosittain n. 100 kyläläistä.

Kuvassa peijaiskattaus syksyn 2015 peijaisista.
Maijalehtoon rakennettiin kesällä 2016 uusi laavu. Laavu talkoiltiin valmiiksi kesä- elokuun aikana. Laavu toimii taukopaikkana niin metsästys- kuin marjastusretkilläkin. Talvisin laavulle voi hiihtää tai kelkkailla.
 
Alisivut (1): Yhteystiedot