home

              
Een Lentedag met Cantabile

Op 31 mei 2015 organiseert Cantabile haar voorjaarsconcert. Op twee sfeervolle locaties zal een afwisselend repertoire ten gehore worden gebracht, zowel capella als met pianobegeleiding. Beginnend bij Edward Elgar via het bekende Greensleeves en het ontroerende Seal Lullaby van Eric Whitacre op een tekst van Rudeyard Kipling tot aan de nocturnes van Morten Lauridsen, wordt de luisteraar meegenomen in een veelheid aan sferen. Het concert bevat alles wat je van een lentedag mag verwacht; melancholie, passie, ontroering en hoop. Onder de bezielende leiding van dirigent Simon Stelling en virtuoos begeleid door Jaco Kruiswijk op de vleugel, beloofd het een ervaring te worden die je bijblijft.Open repetitie een groot succes 

Op woensdag 18 februari  j.l. organiseerde Cantabile open repetitie avond in de Adventskerk. Cantabile wilde met deze avond twee doelen be

reiken. Het kamerkoor dat uit maximaal 16 zangers (m/v) bestaat is momenteel op zoek naar geoefende zangstemmen in alle stemgroepen. Een prima gelegenheid dus om als zanger eens kennis te maken met het koor en het repertoire. Daarnaast was er ook de uitnodiging  voor andere belangstellenden om deze open repetitie te bezoeken en zelf eens mee te zingen met Cantabile. Meer dan 15 mensen voelden zich aangesproken door de uitnodiging in de weekbladen. Onder de bezielende en enthousiaste leiding van dirigent Simon Stelling werd het een leerzame avond. Alle aanwezige belangstellenden en aspirant zangers zongen mee met het koor alsof ze al jaren lid zijn. Van inzingoefeningen tot een aantal stukken uit het huidige programma dat Cantabile aan het inoefenen is voor de korendag en de concerten op 30 en 31 mei a.s. Zo kon ieder ervaren hoe het er op een repetitieavond van het koor aan toe gaat. Tijdens de repetities worden in principe geen noten gestudeerd maar inspireert  Simon de koorleden om samen te musiceren. Maar dit vraagt van de koorleden wel thuisstudie en inzet op de repetities. Deze benadering geeft zowel de zangers als de dirigent veel voldoening en resultaat. Op deze open repetitie gaf de dirigent ook extra uitleg over de muziek en de componisten uit het huidige programma. Op het komende concert wordt muziek gezongen van o.a. Sir Edward Elgar (1857-1934), verrassende stukken van de hedendaags Amerikaanse componist Morten Lauridsen en de prachtige muziek van de nog jonge componist Eric Whitacre.

Onder het genot van een drankje is nog veel nagepraat over deze succesvolle open repetitie. De belangstellenden voelden zich betrokken bij  Cantabile en de muziek doordat ze zelf mee hebben gezongen. Het koor was blij met de opkomst en vooral met het feit dat er ook aspirant zangers bij waren. Met een voldaan gevoel en de muziek nog in het hoofd keerde ieder weer huiswaarts.
Erelid

Cantabile heeft sinds december 2014 een erelid. Toen Corry van der Kruk afscheid nam, na ruim 27 jaar bij Cantabile te hebben gezongen, is haar het erelidmaatschap van Cantabile aangeboden. Dit heeft zij met genoegen aanvaard. Corry was de laatste die al vanaf de oprichting van Cantabile in 1987 lid was. Zij zal Cantabile blijven ondersteunen in de functie van bibliothecaris.
Bij haar afscheid kreeg zij een collage met foto's van 27 jaar Cantabile.


Plannen voor 2015

30 mei: korendag Alphen a/d Rijn

31 mei: voorjaarsconcerten

november: najaarsconcert

december: kerstconcert

Comments