Siamilainen kissa

Melkein zoo - elämäntapana eläimet

 Uusimmat kuulumiset: http://ainavalpas.vuodatus.net/

 

Etusivu

 

Aina Valpas

 

Paimensukuinen

lapinkoira

 

Kääpiöpinseri

 

Omat koirat

 

Pentuja

 

Kasvatit

 

Kissat

 

Siamilainen kissa

 

Kaiken takana...

 

Lapinlehmä

 

Lypsykarja

  

Ponileirillä 2006

 

Lampaat ja vuohet

 

Lasten  4H-eläinkerho

 

Tarinat

 

Kuvat

 

 Jäähyväiset

 

Polkuja muualle

 

Uutiset

 

Myytävänä

 

Tassunjälkiä ja kavionkopsetta =vieraskirja

 Siamilainen kissa on jotain, mitä ei voi tietää ennalta. Sitä ei voi tuntea kuulopuheiden tai huhujen perusteella, eikä sen olemusta voi luotettavasti kuvailla sanoin. Valokuvat eivät useinkaan vangitse sen olemuksesta niitä asioita, joita haluaisin ihmisille kertoa.

Ennen kuin hankin ensimmäisen siamilaiseni, suloisen kehruukoneen Allun, olin saanut kuulla niistä kaikenlaista: vaikeita, rasittavia, äänekkäitä, vihaisia :o

Kuitenkaan mikään noista ei pitänyt paikkaansa. Allu valitettavasti ehti olla meillä vain vähän aikaa ennen tapaturmaista kuolemaansa :( mutta jätti sydämeeni ison kolon nimenomaan siamilaiselle ja itämaiselle kissalle.

Sitten meille muuttivatkin Annikki ja Pingu - kaksikko, joka täyttää kodin osallistumisellaan, kehräämisellään, juttelullaan ja touhuamisellaan. Tylsiä hetkiä ei ole - eikä käsitettä "tyhjä syli". Syli on hetkessä täynnä jalkoja, päätä ja häntää - ja kehräystä. Iltahetket silittelyineen ja sylittelyineen ovat asioita, joita ei voi jättää väliin - tai siamilainen kertoo sen. Sitten kun olet mennyt nukkumaan ;)

 

Siamilaiset ja itämaiset kissat kuuluvat samaan kategoriaan ( IV ) ja ovat ns. sisarrotuja. Niitä voidaan kasvattaa yhdessä, eli itämainen voidaan astuttaa siamilaisella, ja tällöin pentueeseen syntyy sekä itämaisia että siamilaisia kissoja. IV-kategoriaan kuuluu myös itämainen pitkäkarva ja balineesi, joka on käytännössä pitkäkarvainen siamilainen.

 

Tutustu tarkemmin rotuihin Siam-Orient kissayhdistys ry:n sivuilla . Parhaan tuloksen saat, kun tutustut kunnolliseen kasvattajaan ja pyydät saada vierailla tutustumassa kissoihin paikan päällä.

 

Voin suositella mm.

 

FIN*Yrttitarhan ( siamilaiset ja itämaiset ), Taavetti

FIN*Orifame  ( siamilaiset ja itämaiset ), Tikkakoski

 

Minulla ei ole kasvattajanimeä kissoille - eikä tosin siitosnaarastakaan, mutta Pingulla on yhdet pennut FIN*Aamuhalin kissalassa Zambian Yavannan kanssa.

 

FIN*Aamuhalin

Turvallisissa käsissä voi ottaa rennosti! Aamuhalin poika n.3vkon ikäisenä

emo: "Sissi" Zambian Yavanna, SIA n, ruskeanaamio siamilainen

FeLV- ja FIV-negatiivinen

 

isä: "Pingu" Yrttitarhan Billabong, SIA c, lilanaamio siamilainen

FeLV- ja FIV-negatiivinen

 

 

Kuvassa Pingu (vas. ) ja Sissi "lemmenlomalla" maaliskuussa 2006

 

Kuvassa Sissi ja pennut 9.6.06

 

Pingu Keski-Suomen Rotukissayhdistyksen näyttelyssä Jyväskylässä 11.2.2006, kuvaaja Heikki Siltala