Pentuja

Melkein zoo - elämäntapana eläimet

 

Pentuja syntynyt syyskuussa 2009

ja lapinkoiran pentuja tulossa marraskuussa 2009

 Syyskuussa kääpiöpinseri:

 Punaisia uros- ja mustia narttupentuja merkein

 

Mamacomama's Red Rose Ria

 

x

 

Ruska-Ahon Kätyri

 

Pennut ovat syntyneet meillä 14.09. ja ne kasvavat lapsiperheessä maalla. Pentueen molemmat vanhemmat tavattavissa, koska isä "Källi" asustaa meillä vakituiseen. Ria on kuopiolaisessa lapsiperheessä sijoituksessa ja on avoin ja sosiaalinen, hyvin miellyttävä narttu.

Källillä on näyttelyistä kaksi sertiä ja se on jättänyt aikaisemmin lupaavia pentuja. Ria on tuontinartun jälkeläinen, eikä se ole esiintynyt näyttelyissä. Pentueen molemmat vanhemmat on terveystarkastettu silmien ja polvien osalta terveiksi.

 

 Aina Valpas B-pennut - omalle sivulle tästä!

 

Tiedustelut puh: 050-3610574/ Aina Valpas-kennel

tai sähköpostilla ainavalpas@gmail.com

 Ylh. Ria heinäkuussa 2009

 Pentua ei myydä pelkän puhelinkeskustelun tai sähköpostin perusteella, vaan vasta tavattuamme henkilökohtaisesti.

 Pentu madotetaan kasvattajan luona vähintään kolmesti, se eläinlääkärintarkastetaan ennen luovutusta ja luovutetaan aikaisintaan 7-8-viikon ikäisenä runsaan pentupaketin kera ( sisältää mm. tuttua ruokaa, oman pedin, hoito-ohjeet, "pentukirjan" ja valokuvia alkutaipaleelta ). Kasvattajana maksan pennunostajat myös Suomen Kääpiöpinserit ry:n jäseniksi yhdeksi vuodeksi.

Tutustu kääpiöpinseriin rotuna Suomen Kääpiöpinserit ry:n sivuilla!

 Pentuja tulossa marraskuussa 2009

 

 Ilo on astutettu 18.-21.9.
Kukkipuun Pajulla - ja Kukkipuun Baktilla

 

Yhteissijoitusnarttumme Eidalun Ilo ( Terveet silmät, lonkat A, kyynärät ja polvet 0-0, PRA-prcd A =terve ) juoksu alkoi 09.09.09 

Ilolle käytettiin tällä kertaa kaksoisastutusta, eli se astutettiin samaan kiimaan kahdella eri uroksella - molemmat tietysti saman rotuisia ja terveystarkastettuja. Syntyvät pennut DNA-testataan polveutumisen varmistumiseksi. Samassa pentueessa voi siis olla joko jomman kumman tai molempien urosten pentuja. 

Ensimmäinen valintamme on Kukkipuun Paju eli Roni, joka elelee monitoimikoirana pohjois-karjalaisella maatilalla. Roni on rauhallinen, ystävällinen ja vahvaluustoinen koira, jolta toivomme Ilon kanssa hyvärakenteisia, hyvin liikkuvia mukavia perhe- ja harrastuskoiria.

 Kukkipuun Paju eli Roni - kuvattu joulukuussa 2008

Yhdistelmä KoiraNetissä

 

Toinen valintamme on myöskin Kukkipuun kennelistä, Kukkipuun Bakti eli Julle, joka on myös pohjois-karjalaista alkuperää vaikuttaen edelleenkin siellä suunnalla, Liperissä. Julle on omistajansa mukaan 100% pihassa pysyvä, ystävällinen ja vilkas. Ja livenä tavattuna todella kaunis :) ja kiltti, mukava koira. Mielenkiintoinen yhdistelmä siis tämäkin... Jullen täysveli, tosin eri pentueesta on Kukkipuun Tshokka, joka on kunnostautunut myös paimennuksessa.

 Kukkipuun Bakti eli Julle - kuva lainattu Kukkipuun sivuilta!!

 Yhdistelmä KoiraNetissä

Ilo on nimensä mukaisesti iloinen perhekoira, jonka kanssa on helppo olla ja elää, sekä kulkea missä mieli tekee ja millä kulkuneuvolla tahansa. Ilo on nöyrä ja ystävällinen, tottelevainen koira, joka on tottunut lapsiin ja kissoihin. Uudetkaan maisemat eivät säikäytä, vaan Ilo selvästi nauttii elämästä ja touhuista ystävien kanssa. Myös hyppäys taajamasta täysin maalle sujuu hienosti: paimennettavat eläimet kiinnostavat kovasti.  

Pentusia voi kysellä joko meiltä Aina Valppailta tai Eidalun-kennelin Anulta. Nämä yhteistyöpennut kasvavat maalaistalossa Pohjois-Savossa lapsiperheessä toisten koirien ja kissojen kanssa ja tapaavat erilaisia ihmisiä ja muita eläimiä jo pentukodissaan. 

Jos haaveilet paimensukuisesta lapinkoirasta, lue Anun kirjoittama FAQ, soita ja kysy, meilaa ja tiedustele ja tule paikanpäälle katsomaan. 

Varauksia otetaan vastaan kunhan pennut ovat syntyneet ja kun on tavattu kasvotusten. Toivomme pentua perheeseen toivovan kertovan myös itsestään ja perheestään, sillä tärkeintä ei ole päästä näistä kultamussukoista äkkiä eroon, vaan löytää jokaiselle koiranpennulle sen arvoinen, sopiva koti sen loppuelämäksi. Meiltä ei voi varata tietynväristä pentua, vaan pentujen muut ominaisuudet määrittävät uuden kodin valinnan. Pennun mukana tulee kasvattajan tuki ja apu niin koiran iloissa kuin suruissakin, mutta suuria näyttely- tai kilpailuvaatimuksia en kasvateilleni aseta. 

Meillä tapaat pentujen ja emon lisäksi - tai jo ennen niiden syntymistä - neljä eri ikäistä paimensukuista lapinkoiranarttua, pääset tutustumaan rotuun ja minuun kasvattajana. Jotain ensimaistiaisia ehkä löydät jo näiltä sivuilta?! 

Jos haaveilet sijoituskoirasta - ehkä sellainenkin yhteistyö on mahdollista - ota yhteyttä!

 

* *