Lasten 4H-eläinkerho

Melkein zoo - elämäntapana eläimet

Tammikuussa 2007 alkoi meillä Lapinlahden 4H-yhdistyksen ja Savon Eläinsuojelu ry:n yhteistyönä pidettävä lasten eläinkerho. Tarkoituksena on koota eläimistä kiinnostuneet ala-asteikäiset lapset joka toinen lauantai oppimaan ja kokemaan asioita eläinten kanssa ja yhdessä mukavassa ryhmässä.

 

 

 

Kerhossa tutustumme eri lemmikkeihin ja tuotantoeläimiin käytännön ja kirjallisten töiden avulla.

 

 

 

 

 Haluamme opettaa lapsille eläinystävällistä lähestymistapaa, eläinten erityisvaatimuksia ja luoda elämyksiä, joihin perustuen lapsilla on mahdollisuus oppia käsittelemään ja hoitamaan eläimiä oikein. Käytössämme on 4H-liiton TOP-tehtävät, jotka on vapaasti kopioitavissa 4H-liiton sivuilta.

 

Kerhossa teemme kaikkea, mitä eläinten hyvinvoinnin varmistamiseksi pitää oppia tekemään. Opettelemme eri eläinten käyttäytymisestä, ruokinnasta, pitopaikoista ja käsittelystä. Harjaamme poneja, siivoamme karsinoita, ajamme kärryillä, talutusratsastamme.

Tutkimme lampaita ja vuohia, tutustumme villaan ja sen eri käyttötarkoitukseen, ruokimme lampaita ja vuohia niille sopivilla rehuilla, kesytämme karitsoita.

Kurkistelemme kanalaan, tutustumme kananmunaan, leivommekin joskus! Ruokimme kanoja ja opimme, mitä kana tarvitsee elääkseen kunnon elämän.

Entäs ne lehmät?

 

 

Haemme lypsykarjan laitumelta, tutustumme vasikkaan.

 

 Tutkimme lehmälle sopivia rehuja, juotamme vasikalle ternimaidon.

 

Luomme läheisiä suhteita niin toisiin kerholaisiin kuin myös maatilan eläimiin. Opimme elämää varten, eläimiä varten, itseämme varten!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lapset ja eläimet ovat aina olleet sydäntäni lähellä. Onni syntyy yhdessä tekemisestä, elämysten ja mahdollisuuksien tarjoamisesta, siitä, mitä itse olin lapsena vailla - ja sain!

 

4H tarjosi minulle jo lapsena mahdollisuuden päästä kirkonkylältä eläinten pariin, tekemisen pariin ja nyt tahdon omalta osaltani antaa samaa nykyisille lapsille. Rakastan yhdessä puuhailua, eläimistä kertomista, tekemistä.

 

Pidän tärkeänä, että lapsilla on mahdollisuus kokea, tehdä ja oppia käytännössä, mitä eläintenhoito on. Hevoset ovat hauskoja katsella, kiva on käydä ratsastamassakin, mutta vasta yhdessä hoitamalla ja tekemällä huomaa, miten paljon hevosesta on työtä! Sama koskee tietysti kaikkia eläimiä - kaunis pörröinen kanikaan ei elä sillä, että sitä silitetään!!

 

Kerhossa tehdään paljon tehtäviä. Jokaisella kerhokäynnillä meillä on käytännön tehtäviä, tietotehtäviä joita tehdään kirjallisesti ja yhdessä keskustellen, hauskoja askartelutehtäviä jotka liittyvät eläimiin, pelejä ja leikkejä ja tietysti eväiden syöntiä :)

 

Kerhoon on jokainen ala-asteikäinen tervetullut. Lisätietoja saa Lapinlahden 4H-yhdistykseltä, Päiviltä tai Eijalta.