Kissat

Melkein zoo - elämäntapana eläimet

 Uusimmat kuulumiset: http://ainavalpas.vuodatus.net/

 

Etusivu

 

Aina Valpas

 

Paimensukuinen

lapinkoira

 

Kääpiöpinseri

 

Omat koirat

 

Pentuja

 

Kasvatit

 

Kissat

 

Siamilainen kissa

 

Kaiken takana...

 

Lapinlehmä

 

Lypsykarja

  

Ponileirillä 2006

 

Lampaat ja vuohet

 

Lasten  4H-eläinkerho

 

Tarinat

 

Kuvat

 

 Jäähyväiset

 

Polkuja muualle

 

Uutiset

 

Myytävänä

 

Tassunjälkiä ja kavionkopsetta =vieraskirja

 

 

 punanaamio siamilainen, kolli

Highland-Cats Bolo "Bolo"

 

 

 

Yhteisomistuksessa Saila Matilaisen, FIN*Yrttitarhan, kanssa.

 

Bolo-Boo-Loikkanen on Siamilainen isolla ässälä, Kissa isolla koolla ( vaikkei olekaan suurensuuri ). Bolo on osallistuvainen, rohkea, kehrääväinen, kaunis, juttelevainen ( ei rääkyväinen ), leikkiväinen - ja se on aina siellä, missä tapahtuu.

 

Meille tulevat lapsivieraat ilahtuvat jo ulkona, kun Bolon pää näkyy joko yläkerran ikkunasta tai oven viereisestä lasista. Meille vierailemaan tulleille koirille Bolo on ollut suuri ihmetys, kun se ei käyttäydy lainkaan niinkuin kissa tuntematonta koiraa kohtaan - vaan niinkuin talon Isäntä tarkastaessaan tulijat :) Eilenkin iso monirotuinen pystykorva ihmetteli suuresti ( totuttuaan ennen vähän niinkuin jahtailemaan kissoja ), kun Bolo tuli tervehtimään ja tarkasteli välittömästi niin etu- kuin takapäänkin, ja todettuaan tulijan kelvolliseksi jatkoi kuin esitellen kotiaan. Koirakin päätti todeta Bolon "todella ihanaksi" ja päätyi lopulta nuoleskelemaan tuota sydäntenmurskaajaa :)

 

Bololla kävi kaunis tyttöystävä kylässä - toivotaan tulosta ja odotellaan tietoja odotuksesta.

 

 

*****************************************

 

 lilanaamio siamilainen, leikattu kolli

FIN*Yrttitarhan Billabong "Pingu/Pinx"

 

 

Pingu taikka Pinx, niinkuin sitä usein kutsutaan, on pikkukisun käytöksellä varustettu komea ja suuri kolli. Pinxin lempipuuhaa on olla hoidettavana ja silitettävänä ja sopivat hetket löytyvät aina. Iltasuukkoja ja halauksia sen kanssa ei voi jättää väliin. Kyllä jokaisella pitäisi olla tällainen kehruukone :)

 

 Pingu ja "Sissi" heilastelivat keväällä 2006 ja tuloksena olikin laatikollinen pieniä siamilaiskissoja Aamuhalin kissalaan Helsinkiin. Onnittelemme!

 

Pingu kastroitiin 5.1.2007. Syynä ei ollut merkkailu tai muutkaan meille ihmisille epämukavat kollitavat, vaan päädyimme leikkaamiseen Pingun itsensä ja sisko-Annikin rauhallisemman yhteiselon ja stressin vähentämisen vuoksi.

 

 *****************************************

 

sinikilpikonnanaamio siamilainen, leikattu naaras

FIN*Yrttitarhan Aniba "Annikki"

 

 

 

Annikki on Pingun isosiskopuoli, varaemo ja paras kaveri. Annikki ja Pingu muuttivat meille yhdessä FIN*Yrttitarhan kissalasta kesäkuussa 2005. Annikki on jokapaikan höylä, osallistuja ja keskustelija, joka pitää Pingusta hyvän huolen, hyppii halutessaan ihmisten olkapäälle ja tekee liitolaskeutumisia kahvipöytään. Koti olisi tyhjä ilman Annikkia :)

 

*****************************************

Kuva: Annaelina Kotilainen

punatabbyvalkoinen maatiaiskissa, leikattu kolli

Kasperi "Kassu"

synt. 1995

 

 

Kassu tuli meille 1-vuotiaana, kun sen alunperin ottaneessa perheessä puhkesi allergia. Se löytyi pentuna, puolivillinä emonsa ja sisarustensa kanssa, ja alkuvuosina se oli hyvin epäluuloinen vieraita ihmisiä kohtaan. Nyt 11-vuotiaana se on ilmeisesti saanut ihmisistä riittävästi hyviä kokemuksia, sillä se tunkee meillä vierailevien ihmisten syliin ja katsastaa kaiken ensimmäisenä. Nuorena ( vaikka se kastroitiin meille tullessaan ) se oli kova tappelemaan meille tulleiden kissojen kanssa, mutta vanhemmiten sille kelpaa kaveriksi kissa kuin kissa. Se on myös koirien kaveri ja kaikkien pikkujyrsijöiden kauhu. Se on äärimmäisen sisäsiisti, vaikka rakastaakin asua navetalla ja pihapiirissä. Onneksemme asumme "kaukana kaikesta", ja kissoillamme on suhteellisen turvallinen olo ulkoilla kaukana autoteistä ja naapureista. Kaikki kissamme asustavat tiiviisti kotona - muutama kutsu - ja koko lauma pörrää jaloissamme :)

 

*****************************************

 

ruskeatabby maatiaiskissa, leikattu naaras

Vissy

synt. toukokuussa 1999                               

 

Vissy on oman tiensä kulkija, ruokaa rakastava peruskissa, joka tahtoo rauhaa ja rakkautta omien sääntöjensä mukaan. Vissy on pohjoissuomalaista kissakantaa: joku oli hylännyt Vissyn emon Rovaniemellä, ja sieltä huolestunut opiskelija toi tiineen ja kevätpakkasessa palelevan emon kotiseudulleen eläinkotiin. Eläinkodissa Vissyn emo synnytti pentueen, jonka yksi jäsen muutti meille. Vissy eleli ensin sisäkissana totutellen uuteen paikkaan, rikkoi kaikki sisäkukkani ja pääsi toteuttamaan lopulta maatilan hiirestäjän virkaa pihapiiriin ja navetalle.

 

*****************************************

                                                    Kuva: Annaelina Kotilainen

valkokirjokilpikonna maatiaiskissa, leikattu naaras

Nala

synt. 2003

 

Nala on aivan uskomaton tyyppi kissaksi. Tosin kuvasta poiketen sillä on kyllä häntäkin :) Nala on hyvin rento ihmisen seurassa, ottaa matolääkkeet ym. vastaanpyristelemättä ja on kaikille olennoille hyvin lempeä - hiiriä tms. lukuunottamatta. Se on väritykseltään yksi kauneimpia kissoja, joita olen nähnyt - luonteeltaan täysi kymppi!

 

*****************************************

Kuva: Annaelina Kotilainen

 Punatabbyvalkoinen maatiaiskissa, leikattu kolli x 2

Pilli ja Pulla

synt. 2004

 

<- Kassu (vas.) ja Pulla, alla Pilli         Kuva: Annaelina Kotilainen

Pilliä ja Pullaa ei voi erottaa varsinaisesti kahdeksi eri kissaksi - harva vieras niitä ainakaan yhdellä silmäyksellä eri yksilöiksi tunnistaakaan - sillä ne ovat niin samanlaiset. Pilli ja Pulla syntyivät pentuesisaruksiksi hylätyn emokissan synnytettyä pennut eläinkodissa huostaanottonsa jälkeen. Kun menin hakemaan meille uutta kisua, tarkoituksena oli ottaa Nalalle kaveriksi vain yksi kissa... mutta koska en voinut päättää, kumman veljeksistä ottaisin, otin molemmat. Pilli ja Pulla pistivät verhojen ripustuksen uusiksi ja riehuivat itsensä sisälle meidän elämään. Nyt ne osallistuvat pihanvartijoina kaikkeen uuteen: vuohet ja lampaat tutkittiin tarkkaan.

 

 

 

 

<- Pulla tutkii, onko vuohista saaliiksi

 

 

 

 

 

 

 Kuva: Annaelina Kotilainen