Aina Valpas B-pennut
Melkein zoo - elämäntapana eläimet
Uusimmat kuulumiset: http://ainavalpas.blogspot.com/

 

Etusivu

 

Aina Valpas

 

Paimensukuinen

lapinkoira

 

Kääpiöpinseri

 

Omat koirat

 

Pentuja

 

Kasvatit

 

Kissat

 

Siamilainen kissa

 

Kaiken takana...

 

Lapinlehmä

 

Lypsykarja

  

Ponileirillä 2006

 

Lampaat ja vuohet

 

Lasten  4H-eläinkerho

 

Tarinat

 

Kuvat

 

 Jäähyväiset

 

Polkuja muualle

 

Uutiset

 

Myytävänä

 

Tassunjälkiä ja kavionkopsetta =vieraskirja

Aina Valpas B-pentue... synt. 14.09.2009

8 vuoden "tauon" jälkeen kääpiöpinseripentue syntyi helposti ja luontevasti ensikertalaiselle Rialle ( Mamacomama's Red Rose Ria ) ja kokeneelle Källille ( Ruska-Ahon Kätyri ), joka tosin tyytyi vinkumaan oven takana urhean ja rauhallisen emon ponnistellessa maailmaan 5 kaunista ja reipasta kääpiöpinserin alkua.

 

Yhdistelmä koiranetissä.

 

Pennut ja emo webbikamerassa :) <-- Linkki kameraan.

 

Kamera on päällä ainakin päivisin - välillä tietokoneen käyttö estää kameran käytön, sillä kamera sijaitsee läppärin näytön päällä, kiinteästi koneessa ja jos käytän konetta, joutuisitte tuijottamaan minua naamaan :D Mieluummin laitan silloin kameran kiinni.

 

Saanko esitellä pennut vastasyntyneinä:

 

Aina Valpas Brella, klo 14.13 n. 160g, narttu, musta merkein

 

 Brella on islantia ja tarkoittaa "juoni, jekku". Brella syntyi takajalat edellä, ja sillä oli kiire sanoa sanansa emon määrätietoiseen nuolemiseen ja pikajuoksijan tyyli lähteä liikkeelle mönkimään :)

 

Aina Valpas Bolli, klo 14.46 n. 200g, uros, punainen

 Bolli tarkoittaa "iso ja vahva mies". Bollin tärkein ajatus heti synnyttyä oli ruoka, ja sitä herkkua lie riittänyt jo kohdussa. Kaikista paksuin pentu :)

 

Aina Valpas Bryja, klo 14.49 n. 180g, narttu, musta merkein

Bryja ( "Briija" ) on noidan nimi. Synnyttyään heti Bolli-veljen perään Bryja ei pitänyt suurta melua itsestään. Kaikki hyvin ja noituuksia haudotaan hiljaisuudessa?

 

Aina Valpas Brellir, klo 15.33 n. 180g, uros, punainen

Brellir tarkoittaa "kujeilija". Brellir on ilmeisesti se pentu, joka jo Rian masussa veti hirmuista potkujumppaa. Ainakin vaikutti heti synnyttyään vilkkaalta ja määrätietoiselta pojalta :)

 

Aina Valpas Barmi, klo 15.47 n. 200g, uros, punainen

Barmi tarkoittaa "veli". Barmi syntyi ja oli kuin olisi aina ollut ja pyrkinyt tissille muiden mukana. Saa nähdä, mitä näistä vesseleistä kehkeytyy...

 

Muutama urospentu ja toinen narttu vielä vapaana. Pentujen alustavia varauksia otetaan vastaan, mutta varmoja varauksia jutellaan vain silmätysten. Pennut yksilöidään ( kuka menee minnekin kotiin ) noin viisiviikkoisina, sitten kun niiden luonteet ja ulkomuoto alkaa käydä selville. Pentuja käsitellään paljon, ja ne elävät normaalissa lapsiperheen hulinassa alusta asti mukana. Jo synnytyksessä aputukihenkilöinä olivat Jori 3v. ja Ossi 1v.

 

Emme halua näistä eroon helposti ja nopeasti, vaan pyrimme etsimään jokaiselle pennulle juuri sille sopivan kodin. Varaudu siis myös kysymyksiin, joita kasvattaja esittää sinulle, jos olet kiinnostunut pennusta.

 

Meillä tapaat sekä pentujen emän että niiden isän. Pentueen isä osallistuu pentujen hoitoon ja leikitykseen sitten kun emä niin sallii. Pennut ruokitaan pääosin Hillsin penturuualla, mutta ne saavat tutustua myös oikeisiin luihin, raakaan lihaan ja kasvismössöihin jo pienenä. Pennut madotetaan vähintään 3 kertaa ennen uuteen kotiin siirtymistä.

 

Uuteen kotiin pennut luovutetaan aikaisintaan 8-viikkoisina, rekisteröityinä Suomen Kennelliittoon, eläinlääkärin tarkastamina ja runsaan pentupaketin kera. ( Oma peti, kasvattajan kokoama pentukansio, tuttua ruokaa, leluja, valokuvia alkutaipaleelta, uudelle omistajalle vuoden jäsenyys Suomen Kääpiöpinserit ry:ssä ja kasvattajan tuki koko koiran eliniän ajan. )

 

Kuvia ja tarinoita pennuista myös blogissa: http://ainavalpas.blogspot.com

 

Asialliset aikuisten yhteydenotot puh: 050-3610574/ Johanna tai e-mail: ainavalpas(at)gmail.com

 

Lämmin kiitos erittäin ihanalle sijoituskodille, jossa Riasta on kasvanut tasapainoinen ja hyvä koira!