Aina Valpas-kennel

Melkein zoo - elämäntapana eläimet

 Uusimmat kuulumiset: http://ainavalpas.vuodatus.net/

 

Etusivu

 

Aina Valpas

 

Paimensukuinen

lapinkoira

 

Kääpiöpinseri

 

Omat koirat

 

Pentuja

 

Kasvatit

 

Kissat

 

Siamilainen kissa

 

Kaiken takana...

 

Lapinlehmä

 

Lypsykarja

  

Ponileirillä 2006

 

Lampaat ja vuohet

 

Lasten  4H-eläinkerho

 

Tarinat

 

Kuvat

 

 Jäähyväiset

 

Polkuja muualle

 

Uutiset

 

Myytävänä

 

Tassunjälkiä ja kavionkopsetta =vieraskirja

 


"Kylmä nenä.
Pari kosteita, pyöreitä silmiä.
Lämmin katse.
Kohoava tassu ja kallistunut pää.
Korvat, jotka yrittävät käsittää ja ymmärtää…
Sinun koirasi

Hän ei pyytänyt päästä luoksesi.
Hän tuli vain, koska sinä halusit hänet.
Hän tuli luoksesi antaakseen sinulle ystävyyttä, kun muut pettävät, sympatiaa, kun muut ovat sinua vastaan, uskollisuutta, kun muut puhuvat sinusta pahaa.
Hän tuli antaakseen rakkautta sinulle, kun tunnet itsesi hylätyksi, seuraa, kun olet yksin.

Hän saa sinut hyvälle tuulelle, kun olet surullinen, hän ottaa sinut riemuiten vastaan, kun vihdoin saavut kotiin.

Hän on joku, joka tarvitsee sinua, joku, jota hyväillä, jonka kanssa leikkiä ja pitää hauskaa.

Hän on riippuvainen sinun huolenpidostasi ja sinun rakkaudestasi.
Hän ei protestoi, kun sinä ymmärrät häntä väärin.
Hän on riippuvainen sinusta hyvässä ja pahassa.

Hän antaa sinulle ihania, rentouttavia kävelyretkiä.
Hän antaa sinulle seuraa.
Hän antaa sinulle rakkautta ja iloa.
Hän vahtii ja suojelee sinua.
Hän varoittaa, jos vieraita tulee.
Hän ei hylkää sinua, niin kauan kuin elää.
Hän antaa sinulle turvallisuutta.

Mitä sinä annat?"
- Anders Hallgren

 

***************

 

Paimensukuinen lapinkoira

on koira, jonka valitsin silloin, kun lista koiralle toivomistani ominaisuuksista oli niin pitkä ja vaativa, etten uskonut sellaista koiraa koskaan mistään löytäväni.

Paimensukuinen lapinkoira on koira, joka valitsi minut, hurmasi minut ja kietoi perheeni tassunsa ympäri varmuuden vuoksi moneen kertaan. Se ei koskaan anna minun unohtaa sitä listaa, jonka koirarotuja miettiessäni väsäsin. Muistan hämärästi, että kirjoitin listaani ihmisen ystävä, säänkestävä ja väsymätön, ja se totisesti tahtoo päästä ulos kanssani silloinkin, kun räntää sataa vaakasuoraan ja tiet muistuttavat vastajäädytettyä luistinrataa. Toisaalta kirjoitin listaani rauhallinen ja helppohoitoinen, ja se loikoilee rapsuteltavanani katsomassa kanssani jännittävää televisioelokuvaa, ja kun muistelen tahtoneeni älykkään koiran, se yllättää minut lukemalla ajatukseni milloin mistäkin asiasta.

Paimensukuinen lapinkoira on mukana silloin kun kukaan muu ei viitsi. Yöllisellä tarkastuksella navetassa, hevosille heiniä viemässä. Kaikkialla minne menen. Siinä se kulkee, lähellä. Ei se kysy, saanko tulla, se tulee vaan ja tietää, että olemme toisemme valinneet.

 

 

Kennelnimen Aina Valpas sain 23.5.2001 ja ensimmäiset Aina Valpas -mäyräkoirapennut syntyivätkin jo 9.6.2001. Olen käynyt Kasvattajan peruskurssin 6.-7.4.2002 ja allekirjoittanut Kasvattajasitoumuksen.

 

Koirani eivät ole tittelihirmuja - Källi tosin näyttää vahvistavan säännön olemalla poikkeus - eikä minulla ole suurta hinkua suurille näyttämöille koirieni kanssa ( noh, Källin kanssa käydään, kun on niin nätti poika :) ).

 

Eniten koirassa arvostan sisäistä ja ulkoista terveyttä: sitä, että koira kestää elämää niin fyysisesti kuin psyykkisestikin. Jalostusvalinnoissa haluan painottaa hyvää luonnetta ja erinomaista terveyttä maalaisjärjen viitoittamalla tiellä.

 

Elämä lapsiperheessä vaatii hyviä hermoja keneltä tahansa ;) Itkut, naurut, huuto ja mekastus, sekasotku ja epäjärjestelmällisyys kuuluvat  ( lähes ) jokaiseen päivään. Kuitenkin, kun lapsille on osoitettu tietyt pelisäännöt eläinten kanssa olemiseen ja eläimet saavat olla halutessaan rauhassa, pienistä pennuista kehittyy luottavaisesti erilaisiin asioihin suhtautuvia aikuisia. Lisäksi elämäämme kuuluvat lehmät, hevoset, ponit, kissat ym. tuovat vivahteita koiralaumamme elämään.

 

Pennut syntyvät ja kasvavat kanssamme kotona, tottuvat ääniin ja kolinoihin, näkevät jo pienenä erilaisia eläimiä ja erirotuisia koiria ja kissoja - syövät mahdollisimman luonnonmukaista ruokaa ja pääsevät säiden salliessa säännöllisesti myös ulos.

 

Koiranpennut luovutetaan aikaisintaan 7-8-viikkoisina, madotettuna, rekisteröityinä, eläinlääkärin tarkastamina ja hoito-ohjeiden saattelemina. Pentua ei voi varata pelkästään sähköpostilla tai puhelimitse, vaan lopullinen sopimus pennun kaupasta syntyy keskustellen, kun olemme tavanneet kunnolla.

 

En myy pentujani pihankoristeiksi enkä narunjatkeiksi, vaan ihmisten kaveriksi jokapäiväiseen elämään ja harrastuksiin. Minulta ei voi ostaa "rusettihaita" tai "tokotähteä", vaan Ystävän, jonka kiintymys ja rakkaus on ansaittava.

 

Tavoitteenani on sijoittaa tulevasta paimensukuispentueesta narttupentu, jos hyvin käy. Jos olet kiinnostunut tarjoamaan hyvän, rakastavan kodin sijoituskoiralle, Ota yhteyttä!