ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΑΓΣΙ


Οι Ακαδημίες μπάσκετ του Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου Ιωαννίνων (Α.Γ.Σ.Ι.) αποτελούν τον βασικό πυλώνα στήριξης και ανάπτυξης του τμήματος.

Κατά την διάρκεια των 32 χρόνων λειτουργίας των, χιλιάδες παιδιά στελέχωσαν τα τμήματα υποδομής του συλλόγου κάνοντας τα πρώτα βήματα τους τόσο στο ΑΘΛΗΤΙΚΟ όσο και στο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ γίγνεσθαι.

Αυτοί άλλωστε είναι οι δύο άξονες λειτουργίας του πιο πετυχημένου εγχειρήματος στον ευρύτερο χώρο της Δυτικής Ελλάδας.

Α. Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ προσαρμογή των παιδιών μέσα από ένα ΟΜΑΔΙΚΟ άθλημα, που προσφέρει την δυνατότητα να ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΣ για να πετύχεις, να ΣΕΒΑΣΤΕΙΣ τον διπλανό σου και τον απέναντί σου, να ΒΑΛΕΙΣ ΣΤΟΧΟΥΣ, να ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ και να ΒΟΗΘΗΘΕΙΣ.

Οι γονείς που εμπιστεύτηκαν διαχρονικά και συνεχίζουν να εμπιστεύονται τους ανθρώπους (προπονητές – διοικούντες) του συλλόγου τα παιδιά τους αποτελούν την καλύτερη μαρτυρία – διαφήμιση για τις Ακαδημίες μπάσκετ του ΑΓΣΙ

Β. Η μύηση στο αθλητικό πνεύμα και η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών μέσα από το άθλημα που προσφέρει τεράστιες συγκινήσεις το μπάσκετ.

Οι συνεχείς προσπάθειες του συλλόγου για να καταστεί όσο το δυνατόν πιο άρτια η λειτουργία και η δομή τους δεν είναι εύκολη.

Η ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ κτιριακών υποδομών και ΧΩΡΩΝ ΑΘΛΗΣΗΣ αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο μεγαλύτερης εξέλιξης των τμημάτων μας, ένα εμπόδιο που προσπαθούμε να το ξεπεράσουμε με:

Ι. Την συμπαράσταση των γονέων που αξιολογούν την προσπάθειά μας

ΙΙ. Το μεράκι και την διάθεση για προσφορά των προπονητών μας.

ΙΙΙ. Την συνεχή αναζήτηση των Διοικούντων για νέες προτάσεις προκειμένου το προσφορόμενο προϊόν να είναι αναβαθμισμένο.


Τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας έχουν καταστήσει τον ΑΓΣΙ το αδιαμφισβήτητο πρωτοπόρο στον χώρο της Δυτικής Ελλάδος και από τους Δυναμικότερους στη Χώρα.

Είναι σχεδόν μόνιμος Πρωταθλητής στους Παιδες (19 τίτλοι), στους Εφήβους (5 στα τελευταία 6), ενώ πρωταγωνιστεί και στα Πρωταθλήματα Μίνι και Προμίνι με πολλούς τίτλους.

Σε Πανελλήνιο Επίπεδο η παρουσία του ΑΓΣ Ιωαννίνων είναι ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ.

Αφού δίνει το παρόν στις τελικές φάσεις των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων ΕΦΗΒΩΝ και ΠΑΙΔΩΝ αδιαλείπτως τα τελευταία 5 χρόνια με σημαντικές διακρίσεις τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο.

ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΠΟΥ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΥ δεν έχει καταφέρει.

Η μεγαλύτερη όμως χαρά μας και αναγνώριση των προσπαθειών μας είναι ότι βλέπουμε γονείς που πριν 25-30 χρόνια στελέχωναν οι ίδιοι τις Ακαδημίες μας, να εμπιστεύονται τώρα τα παιδιά τους στο άθλημα και στο σύλλογο που όλοι αγαπήσαμε.

Τους ευχαριστούμε!!!


ΤΜΗΜΑΤΑ

Το τμήμα Μπάσκετ του Συλλόγου βρίσκεται στα Ιωάννινα και υπάγεται στην Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Βορειοδυτικής Ελλάδος (ΕΣΚΑΒΔΕ), έχοντας στις τάξεις του 400 περίπου αθλητές με 14 έμπειρους προπονητές και υποστηρίζει την λειτουργία των εξής τμημάτων:


ΑΝΔΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΓΣΙ

Αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική κατηγορία – Βόρειο όμιλο.

Πάγια τακτική μας είναι η λειτουργία του τμήματος από αθλητές – προπονητές που προέρχονται αποκλειστικά από την παραγωγική διαδικασία του συλλόγου μας. Με τα δικά μας παιδιά και με σκληρή δουλειά, πιστεύουμε ότι σύντομα θα είμαστε σε θέση να πρωταγωνιστήσουμε χωρίς τις πολλαπλές μεταγραφές, τα τυχόν ακριβά συμβόλαια και τον αφελληνισμό και επίσης να δείξουμε ότι κάθε σύλλογος μπορεί να πρωταγωνιστήσει έχοντας φροντίσει για την εξασφάλιση της υποδομής του, για το μέλλον και την αυτοσυντήρηση του.

ΕΦΗΒΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΓΣΙ

Περιλαμβάνει αθλητές ηλικίας 16-17-18 ετών και αγωνίζεται στο αντίστοιχο πρωτάθλημα Β. Δ. Ελλάδος που καλύπτει τις περιοχές Ηπείρου, Αιτωλοακαρνανίας, Κέρκυρας και Λευκάδας. Μόνιμα Πρωταθλήτρια τα τελευταία χρόνια και συμμετέχει στην εξάδα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος.

Φέτος για να πάρουν περισσότερες αγωνιστικές παραστάσεις τα παιδιά που απαρτίζουν το τμήμα, εκτός από το εφηβικό Πρωτάθλημα, θα αγωνιστεί και στην Β κατηγορία της ΕΣΚΑΒΔΕ.

ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΓΣΙ

Περιλαμβάνει αθλητές ηλικίας 14-15 ετών και αγωνίζεται στο αντίστοιχο πρωτάθλημα Β. Δ. Ελλάδος. Μόνιμα Πρωταθλήτρια τα τελευταία χρόνια και συμμετέχει πολύ συχνά στην εξάδα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος.

Το παιδικό τμήμα του ΑΓΣ Ιωαννίνων είναι ο μόνιμος πρωταθλητής της ΕΣΚΑΒΕ. Έχει κατακτήσει συνολικά 19 πρωταθλήματα της Β. Δ. Ελλάδος και συμμετείχε πάνω από 10 φορές στις τελικές φάσεις του Πανελληνίου πρωταθλήματος με αξιόλογες παρουσίες, γεγονός που αποτελεί μια από τις καλύτερες εμπειρίες για τους αθλητές μας. Άλλωστε το παιδικό είναι το καλύτερο πρωτάθλημα που διοργανώνει η ένωσή μας.

ΤΜΗΜΑ ΜΙΝΙ ΠΡΟ ΜΙΝΙ ΑΓΣΙ

Προϊόν της σοβαρής δουλειάς που γίνεται στις Ακαδημίες Μπάσκετ του Συλλόγου μας. Περιλαμβάνει αθλητές ηλικίας 11-13 ετών και αγωνίζεται στο αντίστοιχο πρωτάθλημα Β. Δ. Ελλάδος. Οι ομάδες ΜΙΝΙ ΠΡΟ ΜΙΝΙ συμμετέχουν ανελλιπώς από την σύσταση των πρωταθλημάτων, στους τελικούς της περιφέρειας.

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΓΣΙ

Είναι το τμήμα που περιβάλλουμε με τη μεγαλύτερη προσοχή και φροντίδα, ξέροντας ότι αποτελεί το θεμέλιο λίθο του Συλλόγου μας.

Τα τμήματα μπάσκετ του Συλλόγου μας από την λειτουργία τους έχουν αναπτύξει ένα μεγάλο αθλητικό και κοινωνικό έργο με 400 και πλέον αθλητές κυρίως μαθητές, αριθμός που συνεχώς αυξάνει. Καθημερινά οι γονείς συνειδητοποιούν την ανάγκη που έχουν τα παιδιά τους για άθληση και ένταξη σε ένα οργανωμένο κοινωνικό σύνολο που θα τα βοηθήσει να μεγαλώσουν διαμορφώνοντας χαρακτήρα με γερά θεμέλια, υποθήκη για το δύσκολο δρόμο που ακολουθεί.

Σε μια εποχή που η νεολαία βάλλεται καθημερινά από τις κοινωνικές μάστιγες, ο Σύλλογος μας καταβάλει μεγάλες προσπάθειες να κρατήσει τους νέους περισσότερο κοντά του. Μικροί αθλητές, αγόρια και κορίτσια, με συντροφιά την ανιδιοτελή αγάπη τους για το μπάσκετ συνδυάζουν τέλεια μέσα από τον Σύλλογο μας το παιχνίδι με την διασκέδαση τους. Έννοιες, τόσο σπάνιες στην εποχή του άκρατου επαγγελματισμού και της αποστασιοποίησης μερικών Συλλόγων από την καλλιέργεια των "φυτωρίων" τους.

Είναι γνωστό πλέον ότι η παραγωγική διαδικασία του τμήματος μπάσκετ του ΑΓΣΙ λειτουργεί σε στέρεες βάσεις και αποδίδει καρπούς για πολλά χρόνια.

Ο ΑΓΣΙ έχει καταφέρει να μυήσει στον αθλητισμό και ειδικότερα στο μπάσκετ χιλιάδες παιδιά τα τελευταία χρόνια, να αναδείξει αθλητές που στελεχώνουν τις Εθνικές Ομάδες, να είναι οι ομάδες Μίνι-παίδων και εφήβων οι μόνιμοι πρωταθλητές στο χώρο της Β. Δ. Ελλάδος.

Απευθυνόμαστε σε αγόρια και κορίτσια 6-14 ετών τα οποία χωρίζονται σε ομάδες. Ο διαχωρισμός γίνεται βάσει ηλικίας και επίδοσης στο άθλημα.

Στόχος μας είναι η σωστή άθληση και κοινωνική μύηση των αθλητών μας στο μπάσκετ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις προπονήσεις κατά την διάρκεια της εβδομάδας ενώ παράλληλα συγκροτούνται και λειτουργούν αγωνιστικά τμήματα.

Η εξέλιξη των αθλητών παρακολουθείται στενά από τους προπονητές οι οποίοι προσαρμόζουν το πρόγραμμα ανάλογα.

Οι Ακαδημίες του ΑΓΣΙ περιλαμβάνουν τμήματα:

Εκμάθησης (δια μέσου Παιχνιδιού), Προαγωνιστικά, Αγωνιστικά

Οι ώρες για τα τμήματα εκμάθησης - προαγωνιστικά είναι το ελάχιστο 3 την εβδομάδα. Ενώ για τα αγωνιστικά τουλάχιστον 4 - 5 κατά περίπτωση.

Οι προπονήσεις των αθλητών γίνονται όλες σε κλειστά Γυμναστήρια

Ο αριθμός των αθλητών κατά τμήμα προσπαθούμε να μην υπερβαίνει τους 15, ενώ το προπονητικό τμήμα αποτελούν καθηγητές Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στο μπάσκετ.

ΚΡΟΝΟΣ ΓΑΣ

Πρόκειται για συνεργαζόμενη ομάδα που λειτουργεί υπό την αιγίδα του Α.Γ.Σ.Ι. και έχει ως σκοπό να προετοιμάζει αγωνιστικά αθλητές για την πρώτη ομάδα του Συλλόγου. Η ομάδα του Κρόνου λειτουργεί και αυτή σε επαγγελματικά πρότυπα και περιλαμβάνει:

ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Περιλαμβάνει αθλητές ηλικίας 14-15 ετών και αγωνίζεται στο αντίστοιχο πρωτάθλημα Β. Δ. Ελλάδος.

ΤΜΗΜΑ ΜΙΝΙ ΠΡΟ ΜΙΝΙ

Προϊόν της σοβαρής δουλειάς που γίνεται στις Ακαδημίες Μπάσκετ του Συλλόγου μας. Περιλαμβάνει αθλητές ηλικίας 11-13 ετών και αγωνίζεται στο αντίστοιχο πρωτάθλημα Β. Δ. Ελλάδος.


ΖΑΓΟΡΙ BASKETBALL CAMP

Τέλος κορύφωση της λειτουργίας των Ακαδημιών είναι το ετήσιο basketball camp με συμμετοχή μεγάλων ονομάτων (προπονητών - αθλητών).

Φέτος θα διεξαχθεί το 22ο Ζαγόρι BASKETBALL CAMP, από όπου έχουν τιμήσει με την παρουσία τους κορυφαία ονόματα του χώρου τόσο σε προπονητικό όσο και σε αθλητικό επίπεδο. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε από προπονητές τους Γιάννη Ιωαννίδη, Παναγιώτη Γιαννάκη, Λευτέρη Σούμποτιτς, Γιάννη Σφαιρόπουλο, Κώστα Μίσσα, Γιώργο Καλαφατάκη, Βλάντο Τζούροβιτς, Μίλαν Τόμιτς, Λευτέρη Κακιούση, ενώ από αθλητές τους Δημήτρη Διαμαντίδη, Θοδωρή Παπαλουκά, Γιάννη Μπουρούση, Κώστα Παπανικολάου, Κώστα Βασιλειάδη, Δημήτρη Παπανικολάου, Γιάννη Γιαννούλη, Λάζαρο Παπαδόπουλο, Χρήστο Ταπούτο, Γιώργο Καϊλατζή, Μανώλη Παπαμακάριο κλπ

Περισσότερες πληροφορίες για το camp στην ιστοσελίδα http://www.ioanninabbc.gr/


 Έλα στους καλύτερους !   Παίξε μπάσκετ με τους καλύτερους !


Πληροφορίες καθημερινά στους προπονητές :

Βαγγέλη Παππά      τηλ. 6944732324

Comments