Αρχική

Η Αγνή Ντούτση (Agnes Doutsi) γεννήθηκε στην Ηπειρο και σπούδασε  σκηνογραφία-ενδυματολογία.στην  Αθηνα και στο εξωτερικό. Αρχισε τη καριέρα της το 1977  στο καλλιτεχνικό εργαστήρι του Γ. Σκαρπερού όπου ασχολήθηκε με ψηφιδωτά και αναπαλαίωση έργων τέχνης και ζωγραφική. Το 1978 έως το 1980 εργάστηκε ως βοηθός του σκηνογράφου Τάσου Ζωγράφου.

Συνεργάστηκε σε έργα κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου όπως και σε έργα αρχαίου δράματος με τους σκηνοθέτες Γ. Μιχαηλίδη, Σ. Ευαγγελάτο, Β. Νικολαΐδη, Ρ. Μουζενίδου, Γ. Μαργαρίτη, Ε. Γαβριηλίδη, Β. Θεοδωρακόπουλο, Γ. Ιορδανίδη, Λ. Τασσοπούλου και άλλους καθώς επίσης με πλειάδα ελλήνων ηθοποιών μεταξύ άλλων Θ. Βέγγος, Ά. Αντωνόπουλος, Γ. Τσιτσόπουλος. Έχει διακριθεί με δύο θεατρικά βραβεία σκηνογραφίας και ενδυματολογίας για το θεατρικό έργο 'Μάνα κουράγιο' του Μπ. Μπρεχτ.

Στον κινηματογράφο συνεργάστηκε με τους Σ. Κωστανταράκο, Γ. Πανουσόπουλο, Δ. Αρβανίτη, Π. Μαρούλη (βραβείο σκηνογραφίας στην ταινία επιστημονικής φαντασίας 'Πριν το τέλος του κόσμου'), Κ. Τομαδάκη, Μ. Ηλιού (βραβείο ενδυματολογίας για την ταινία εποχής 'Αλεξάνδρεια').

Έχει υπογράψει, επίσης, πολλές τηλεταινίες και σειρές για την τηλεόραση, όπου και πήρε το βραβείο σκηνογραφίας για τη σειρά εποχής 'Η αίθουσα του θρόνου'.

Από το 1980 μέχρι σήμερα εργάζεται ως αυτόνομος καλλιτέχνης στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και τηλεόρασης.


Η Αγνή Ντούτση στο Wikipedia GRInternet Movie Database (IMDB), British Film Institute (BFI), Βιογραφικό Σημείωμα