ΚΟΙΜΗΣΗ ΑΔΕΛΦΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ


 
 

ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο  ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ ΚΥΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΕΞΑΡΧΟΣ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΤΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ,ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 69 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ.

 Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΩΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΩΝ ΚΕΡΑΤΕΑΣ.

ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ,ΝΑΡΚΟΜΑΝΕΙΣ, ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΟΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΓΚΗ.Ο ΜΕΓΑΣ ΑΡΧΙΕΡΕΥΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΟΝ ΔΕΧΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΑΓΚΑΛΑΙΣ ΤΟΥ ΣΤΙΣ 28-12-2008 Ν.Η 15-12-2008 ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΤΡΙΟΝ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟΝ.

Εκδημία αδελφού της Ιεράς Μονής Κύρου Βασιλείου

Στις 15/12/2008 π.ε. 28/12/2008 ν.η. ημέρα Κυριακή εκοιμήθη ο Μακαριστός  Μητροπολίτης Καμπανίας Κυρός Βασίλειος. Αδελφός της Ιεράς Μονής μας ο Μακαριστός ήταν παράδειγμα προς μίμησιν δια όλους του Αρχιερείς και Ιερείς για το μέγα φιλανθρωπικό του έργο. Άνθρωπος της αγάπης και της προσφοράς πάντα. Ναρκωμανείς, άποροι, φυλακισμένοι, έβρισκαν παρηγοριά συμπόνια και συμπαράσταση από τον αείμνηστο αδελφό μας. Το σπίτι του πάντα ανοικτό στον οποιονδήποτε είχε ανάγκη. Κατά την διάρκεια της ζωής του δεν δίστασε να κατέβει από τον θρόνο του Επισκόπου στο πεζοδρόμιο, για να μοιράσει ένα κομάτι ψωμί, για να πει λόγο παρηγορητικό σε όποιον το είχε ανάγκη. Πολλές ήταν οι φορές που ο ίδιος δεν είχε τα απαραίτητα, όμως το χέρι του πάντα ήταν ανοικτό και σκορπούσε…Ποτέ δεν κρατούσε κακία οτιδήποτε και αν του έκαναν… πάντα συγχωρούσε και δεχόταν πίσω τα άτομα που τον πίκρεναν ή του έκαναν κακό σαν να μην τρέχει τίποτα… γι’ αυτό και βρήκε ανάπαυση εν κόλποις Αβραάμ και Ιακώβ.

Μακάρι και άλλοι Αρχιερείς να του ομοιάσουν…

Η εξόδιος ακολουθία ετελέσθη εις τον Ιερό Ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Νίκαιας την Τετάρτη 18/12/2008 π.ε. 31/12/2008 ν.η. υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Μιχαήλ μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυκλάδων και Νήσων κ.κ. Κυρίλου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πενταπόλεως κ.κ. Γερμανού,και πλήθους Κληρικων.Η Εξόδιος Ακολουθία έγινε εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναὀ του Τιμίου Σταυρού Νίκαιας οπου επί 20αετείας και πλέον εργαζόταν σκληρά ο Μακαριστός σε όλους του τομείς(να αναστηλώση τον Ιερό Ναό να γινει ορμητήριο για τις μεγάλες εξορμήσεις υπερ των αναξιοπαθούντων αδελφών μας).

Έδωσαν το παρών και Πολιτικοί Άρχοντες όπως ο Υφυπουργός Αναπτυξής κ.Αναστάσιος Νεράτζης,ο Δημαρχος Πειραιά κ.Παναγιώτης Φασούλας και ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδος  της ΝΔκ. Γιάννης Τραγάκης.Αμέσως μετά η σωρός του μεταφέρθηκε στην Ιερά Μονή Αγίων Αρχαγγέλων Κερατέας, όπου έγινε και ο ενταφιασμός του εις το παρεκκλήσιον του Αγίου Ιακώβου.

ΑΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΑΥΤΟΥ.