Η ΜΟΝΗ ΜΑΣ


 

 ΙΕΡΑ ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΗ ΜΟΝΗ ΑΓΙΩΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΩΝ -ΑΓΙΟΥ ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ ΚΑΙ ΟΣΙΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΤΘ.3421 ΤΚ.19001 τηλεφ.2299042815

ΚΕΡΑΤΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 

   Με τήν  υπ’ αριθμόν 6 ποφσεως τν γων ᾿Αρχιερων τς Ιερς μν Συνδου της Ιεραποστολικής Αρχιεπισκοπής Αμερικής ο Πανοσολογιότατος Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ έλαβε τον βαθμό του βοηθού Επισκόπου Πλαταμώνος.

Με τήν  υπ’ αριθμόν 10 ποφσεως τν γων ᾿Αρχιερων τς Ιερς μν Συνδου της Ιεραποστολικής Αρχιεπισκοπής Αμερικής

προήχθη είς Μητροπολίτη Καισαρείας.

 

 

 ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ κ.κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ      

ΜΟΝΑΧΟΙ : 5 Δόκιμοι : 3

  

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Ο ΝΕΟΧΕΙΡΟΤΟΝΗΘΕΙΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΚ.ΑΡΧΙΕΠ. ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥΟ ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ  κ.κ.ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΩΣ ΣΥΠΡΟΣΕΥΧΟΜΕΝΟΣ.

ΙΔΡΥΤΕΣ ΤΗΣ
ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ
ΚΑΙ ΤΗΣ
ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ

Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΡΟΣ ΑΥΞΕΝΤΙΟΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟΥ (ΣΤΗΝ ΟΣΙΑΚΗ ΤΟΥ ΚΟΙΜΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΩΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ) Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΟΣ ΕΙΘΕ ΝΑ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΜΕ ΕΡΓΟ ΧΡΙΣΤΟΥ

 

Η ΜΑΚΑΡΙΣΤΗ ΑΥΞΕΝΤΙΑ ΜΟΝΑΧΗ ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΗ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΑΥΤΗΣ ΣΤΥΛΟΒΑΤΗΣ, ΒΟΗΘΟΣ, ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΚΑΙ "ΣΙΜΩΝ ΚΥΡΗΝΑΙΟΣ" ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ

 

 

 

 
 

Ο ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΣ  ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΟΣ  Κ.Κ. ΜΙΧΑΗΛ (Π.Ε.) ΙΔΡΥΤΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΗ ΑΥΤΗΣ ΠΑΡΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΚΑΙ ΠΙΚΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΑΠΟΚΟΥΜΠΙ" ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΤΕΚΝΩΝ

 

Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΙΝΟΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ . ΑΠΟ ΗΛΙΚΙΑΣ 16 ΕΤΩΝ ΕΩΣ 23 ΟΠΟΥ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΕΜΟΝΑΖΕ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ. ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ.

 

 

 

 

 

Ο ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ

.κ κ.ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΕΝ ΩΡΑ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟΥ

ΑΡΧΙΔΙΑΚΟΝΟΥ ΚΑΛΛΙΣΤΟΥ ΑΓΙΟΑΡΧΑΓΓΕΛΙΤΟΥ

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΑΣ (ΟΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ Κ.Κ ΜΙΧΑΗΛ) ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ.

 ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΩΝ ΟΠΟΥ ΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΗΣ-

Α) Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΒΑΣΕΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΟΥ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.

Β) Η ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΙΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΘΕΪΑΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ,ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΗΜΑΤΟΣ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ.

Γ) Η ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΩΝ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΣΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΚΕΝΤΡΩΝ,ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ

Δ) Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ,ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΤΟ ΣΥΣΤΑΣΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.

Ε) ΕΤΕΡΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΔΩΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΟΥΘΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ,ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΡΩΤΗΣΗ.

ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ  ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΚΟΝΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΟΑΣΗ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΓΙΑ ΞΕΚΟΥΡΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ Ο ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ.

ΚΥΡΙΟ ΜΕΛΗΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΟΝΟΥ ΤΟΣΟ ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΘΕΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ ΞΥΠΝΗΜΑ ΣΤΙΣ 2 ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ  ΔΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ  ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 6,30 ΟΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΛΙΓΟ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ7,30 ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΚΟΝΗΜΑΤΑ ΜΕΣ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ, ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΕΙΡΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΟΝΕΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ. 

ΛΙΓΕΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΑΚΟΜΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ (ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΡΑΚΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ) ΑΛΛΑ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ  ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΟΥ ΜΑΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΛΙΘΑΡΑΚΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΑΓΩΝΑ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗΝ ΜΑΣ ΞΕΧΝΑΤΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΣΑΣ ΤΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΗ.

ΔΙΑΠΥΡΟΣ ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟΝ ΕΥΧΕΤΗΣ

Ο ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΣ

+Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ  κ.κ.ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝ ΕΜΟΙ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΑΔΕΛΦΟΙ