Εορτές Πανηγύρια


Το Μοναστήρι μας

αφιερωμένο στους Αγίους

Αρχαγγέλους, τιμά

ιδιαιτέρως και με  

πανήγυρη τους προστάτες

του στις 21 Νοεμβρίου νέο ημερολόγιο δηλαδή

 στις8 Νοεμβρἰου

 κατά (παλαιό εορτολόγιο)

τελώντας Πανηγυρική

Θεία  λειτουργία και τράπεζα προς τιμήν τους.

 

ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΤΟΥ ΣΑΡΩΦ

ΤΕΛΕΙΤΑΙ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΠΟΥ ΦΥΛΛΑΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΕΜΑΧΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΤΟΥ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΟΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

 Την Μ.Τετάρτη  Το απόγευμα ακολούθησε ο Ιερός Νιπτήρας, όπως έχει πλέον καθιερωθεί κάθε χρόνο να τελείται σε ατμόσφαιρα κατάνυξης. Ο Γέροντας μας Μητροπολίτης Ολύμπου Μιχαήλ έπλυνε τα πόδια των «Μαθητών» (Ιερέων και Αναγνωστών) όπως και ο Κύριος μας έπραξε σε μια ένδειξη ταπείνωσης.

 

Από την Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, Πρώτου Επισκόπου Ιεροσολύμων.

Με πνεύμα κατάνυξης και ευσέβειας, τα μέλη της αδελφότητας και πιστοί από τον οικισμό της Γαλήνης, «μεταφέρθηκαν» με νου και καρδιά στα πρώτα χριστιανικά χρόνια, όπως τελούσαν τότε τη Θεία Λειτουργία κατά το αρχαίο τυπικό. Η Θεία Λειτουργία αυτή, τελείται από το 1991 από τον  Μητροπολίτη Ολύμπου κ.κ. Μιχαήλ.

 

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΕΤΕΙΝΗ ΠΑΝΥΓΗΡΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΩΝ 2007

Στις 8 Νοεμβρίου Π.Ε, πραγματοποιήθηκε με Αποστολική απλότητα στην Ιερά Μονή μας η Θεία λειτουργία των Αγίων Αρχαγγέλων, όπου έγινε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο  με πλειάδα Ιερέων Υποδιακόνων Αναγνωστών παρά  ότι έγινε Αγρυπνία πλήθος κόσμου από όλη την Αττική αλλά και από άλλα μέρη ηρθαν να τιμήσουν τον ηλιόμορφο Άγγελο τον Αρχάγγελο Μιχαήλ και πάσαις τοις Αγίες Επουράνιες Δυνάμεις Μέρα γεμάτη μυστηριακή ατμόσφαιρα μα και χαρούμενη γιορταστική όψη. Οι καμπάνες χτύπησαν δυνατά και χαρμόσυνα. Με σεβασμό ο κάθε πιστός άναψε το δικό του κερί  στους Αρχαγγέλους και έψαλε με βαθιά πίστη ¨Των ουρανίων στρατιών Αρχιστράτηγοι, δυσωπούμεν υμάς ημείς οι ανάξιοι...¨. Οι καρδιές πλημμύρισαν από πίστη, αγάπη, αγαλλίαση. Στο κήρυγμα, ο Γέροντας μας, μας συμβούλεψε να πολεμήσουμε με θάρρος ¨τον κακό εαυτό μας¨ και να προσπαθήσουμε να μοιάσουμε στον μεγαλύτερο, ουράνιο πολεμιστή όλων των αιώνων,τον Αρχάγγελο Μιχαήλ.

Ευλογημένοι να είστε Αρχάγγελοι!

Σας ευχαριστούμε για το έλεος και την προστασία

που μας χαρίζετε!

 

ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΩΝ 2006

 ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ  2007

 ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ  2008