Collectie‎ > ‎

Alleweders

250 Alligt Alleweders!

Een fietsachtige die je 365 dagen per jaar overal brengt, wordt ook een 'alleweder' genoemd. Alleweder was ook de naam van de eerste echte velomobiel die het op de markt relatief goed deed eind vorige eeuw. De Alleweder van de Belg ir. Bart Verhees was een vliegtuigachtige constructie van gepopnageld aluminium en ligt aan de grondslag van de velomobiel zoals we die nu kennen. De Hollandse handelsgeesten van Flevobike verbeterden en vermarktten de Flevobike Alleweder, die sindsdien velen heeft ingewijd in de geneugten van de mensaangedreven mobiliteit. Huidig producent is de sympathieke aluminiumvirtuoos Leo Visser van Alligt.

De Allewederstamboom heeft een paar rechtstreekse loten:
  • De aluminium A4: een elegante gepopnagelde aluminium constructie, ruim, comfortabel, veel waar voor zijn geld. Gewicht ca. 34 kg. Dit is de basis van het velomobielengamma van Fietser.be
  • De glasvezel A6: even ruim als zijn oudste broer, met een glasvezel stroomlijn rond een aluminium constructie. Is iets zwaarder.
  • De A7: smaller, gestroomlijnder, de vinnigste van de hoop.(De A8: een aluminium versie van de WAW, nog in prototype (7/2012).)

De Alleweders blinken, naar velomobielnormen, niet uit in gewicht, wel in prijs, en bieden best wel veel snelheid en comfort. Ideaal om goedkoop, comfortabel en stress-vrij op het werk te geraken, minder geschikt voor de speedfreaks. De combinatie met een elektromotor is voor velen de goede keuze gebleken. Fietser.be heeft doorgaans een A4 ter beschikking voor test en uitleg. We leveren de A4 in bouwpakket of geassembleerd door Alligt.
Prijslijst velomobielen en onderdelen Alligt.

Comments