Structura


Structura SPITALULUI PNEUMOFTIZIOLOGIE CAMPULUNG, conform Ordinului MS nr. 673/2008 click aiciSectia 1 Pneumoftiziologie

Sectia 1 functioneaza cu 41 de paturi pentru spitalizare continua si 3 paturi pentru spitalizare de zi, in doua pavilioane: Pavilonul Grant si Pavilionul Statescu.
            Din cele 41 de paturi pentru spitalizare continua, 11 paturi formeaza compartimentul destinat bolnavilor cronici diagnosticati cu TBC.

Vila Grant

        Vila Grant a fost construită inainte de 1900 si a apartinut initial lui P. M. Pencovici. In 1909 a fost vanduta pictorului N. Grant , iar in 1934 este cumparata de Banca Nationala devenind casa de odihna pentru salariatii acesteia. In prezent, Vila Grant cuprinde un numar de 25 de paturi distribuite in 6 saloane si cabinetul de explorari functionale.

        Interiorul pavilionului Grant a fost reabilitat in perioada iunie-septembrie 2006, inlocuindu-se instalatiile electrice si sanitare.
Salon reabilitat din pavilionul Grant:

Vila Statescu

        Vila Statescu a fost cladită in anul 1900 si a apartinut lui Eugeniu Statescu, renumit profesor la Facultatea de Drept, fost ministru de justitie. In prezent, Vila Statescu cuprinde 16 paturi in 3 saloane, serviciul de radiologie, serviciu de primire urgente, camera de recoltari, cabinete medici si asistente si camera de garda.

Sectia 2 Pneumoftiziologie

Sectia 2  functionează cu 41 paturi pentru spitalizare continual si 2 paturi pentru spitalizare de zi, in pavilionul Draghiceanu situat intr-un parc de 5 ha, oferind un ambient favorabil tratarii si vindecarii afectiunilor pulmonare.

             Din cele 41 de paturi pentru spitalizare continua, 11 paturi formeaza compartimentul destinat bolnavilor cronici diagnosticati cu TBC.

Vila Draghiceanu

        Vila Draghiceanu a apartinut inginerului Mathei Draghiceanu care a construit-o intre 1900-1903 in parcul din nord-vestul orasului. Dupa 1925 a fost internat pentru Scoala Normala, apoi Gimnaziul industrial de fete. In 1950 a devenit spital T.B.C.

        In prezent, pavilionul cuprinde un numar de 41 de paturi in 6 saloane, cabinetul de endoscopie bronsica, cabinetele medicilor si asistentelor si oficii.

        In sectia 2 isi desfasoara activitatea un medic primar pneumolog, doi medic specialisti pneumologie, 7 asistente medicale principale, 2 infirmiere si 2 ingrijitoare de curatenie .
Farmacie

            Farmacia spitalului isi desfasoara activitatea cu un asistent de farmacie, in prezent ea fiind bine aprovizionata cu medicamente de ultima generatie, dar si cu medicatie proprie regimurilor standardizate de tratament al tuberculozei.Laborator analize medicale