RAWA‎ > ‎

Poziv k pomoči

Dragi podporniki RAWA

RAWA se sooča s finančnim pomanjkanjem, ki vpliva na desetine humanitarnih projektov, ki se trenutno odvijajo v Pakistanu in Afganistanu. Zaradi znatnega upada podpore in donacij v zadnjih nekaj mesecih, bo RAWA primorana ukiniti mnogo njenih projektov, ki so nujni za preživetje afganistanskih ljudi. To bi bila boleča odločitev za nas in bi pomenil grenak konec za mnogo trpečih žensk in otrok v Afganistanu. Zato apeliramo na vse naše podpornike in somišljenike, da delijo z nami svojo podporo in omogočijo nadaljevanje naše humanitarne dejavnosti.

Naše prioritete so:

1.       Malalai bolnišnica (Pakistan): s pomočjo in podporo Afganistanske ženske misije in z donacijo, ki jo prejemamo od naših donatorjev iz vsega sveta, bi radi ponovno odprli Malalai bolnišnico v Rawalpindiju (Pakistan) v letu 2001. S 25 zaposlenimi bolnišnica lahko nudi brezplačno vsakodnevno zdravniško oskrbo preko 250 afganistanskim beguncem, večinoma ženskam in otrokom. Toda zaradi pomanjkanja sredstev nismo imeli drugih možnosti, kot zapreti bolnišnico v letu 2005 in jo sredi leta 2005 premestiti iz Rawalpindija v begunsko taborišče v okolici Peshawarja. Od objave tega poročila smo prejeli na desetine pozivov in prošenj s strani begunjskih družin, ki jim je bila MH edina možnost zdravniške oskrbe. Bojijo se namreč, če ne bo bolnice v tem kraju, da bodo njihovi otroci umrli, ker ne bodo imeli razpoložljivih sredstev, da bi obiskali pakistanske zdravnike.


 Prosimo, oglejte si razpoložljive informacije na spodnjih spletnih naslovih:

http://www.rawa.org/malalai4.htm
http://afghanwomensmission.org/index.php 

2.      Zdravstveni center Farah: to je klinika v zahodni provinci Farah, ki je bila ustanovljena leta 2003. Ima zaposlene tri zdravstvene delavce, ki lahko oskrbijo preko 150 pacientov dnevno. Celotna provinca Farah ima le eno majhno in nezadostno opremljeno stacionarno državno bolnišnico. Od same ustanovitve je ta bolnišnica delovala kot zanesljiv zdravstveni center, kamor so ljudje prihajali iz oddaljenih krajev in se postavili v dolgo vrsto čakajočih na medicinsko pomoč. Sedaj se sooča s finančnimi problemi, ki lahko prisili državo, da jo zapre, če ne bo dobila ustreznih sredstev za njeno delovanje. Stroški delovanja te bolnišnice so navedeni v spodnji tabeli: Vaši prispevki so lahko v kakršni koli obliki: lahko bodisi pošljete zdravila, ki so glavnina izdatkov ali pošljete denarni prispevek, ki ne bo nujno pokrival celotnih izdatkov. Donirate lahko poljuben znesek, ki se bo dodal celotnemu proračunu – tudi zelo majhen prispevek veliko pomaga.

 

NO

Detail of Expenses

Monthly US$

Annual Cost

1

Staff Salary

$1,400

$16,800

2

Fuel For transportation and generator

$300

$3,600

3

Medicine

$4,800

$57,600

4

Maintenance of ambulances and generator

$100

$1,200

5

Miscellaneous

$1,458

$17,500

6

Stationary

$60

$720

7

Daily Food Expenses

$80

$960

Grand Total

$8,198

$98,380

3.      Opismenjevalni tečaji za ženske: ker čutimo veliko potrebo po izobraževanju, je RAWA spodbudila masovno izobraževalno kampanjo z ustanovitvijo preko 540 opismenjevalnih tečajev po vsem Afganistanu. To je bila naša dolžnost številnim obljubam tisočih ljudi po vsem svetu. Toda, na žalost, to ni trajalo dovolj dolgo, preglasila ga je vojna v Iraku. Afganistan je ostal pozabljen. Tako smo bili prisiljeni ukiniti mnoge od teh tečajev, če niso dobili zadostne finančen podpore iz sveta. Na vsakem opismenjevalnem tečaju sodeluje 15 do 20 žensk. Stroški vsakega tečaja v Afganistanu pa so navedeni v tabeli:

  

Detail

Monthly Costs

Annual Costs

Teacher Salary

$40

$480

Rent

$25

$300

Stationary

$10

$120

Miscellaneous

$9

$108

Total

$84

$1,008

Sponzorirate lahko enega ali več opismenjevalnih tečajev in pošiljate vašo donacijo mesečno (USD 84,00) ali letno (USD 1.008,00). Vaših 84,00 USD lahko pomaga izobraziti 15 – 20 žensk in deklet vsak mesec.

4.      Sirotišnice: trenutno nudimo starševsko varstvo preko 400 otrokom in jim zagotavljamo zavetišče v 9 različnih RAWA zavetiščih v Afganistanu in Pakistanu. V sodelovanju z CHI - Charity Help International in Afghan Women's Mission nenehno povišujemo število oskrbovancev, zato moramo povečati kapaciteto zavetišč. V sodelovanju z CHI smo razvili način doniranja in podpore celotnemu programu zavetišč. Za več informacij kliknite tukaj: Click Here

Imamo dva nivoja sponzoriranja: Polno sponzoriranje in delno sponzoriranje

Polno sponzorstvo: vaš prispevek v znesku 56 USD mesečno bo pomagal zagotoviti otroku:

-         Hrano

-         Obleko

-         Zdravstveno varstvo

-         Izobraževanje

-         Možnost življenja v varnem okolju, polnega razumevanja, ljubezni in spoštovanja

-         Življenjske izkušnje

-         Šolsko oskrbo

Delno sponzorstvo: vaš prispevek v znesku 33 USD mesečno bo omogočil otroku:

-         Hrano

-         Obleko

-         Zdravstveno oskrbo

-         Življenjske izkušnje

-         Možnost življenja v varnem okolju, polnega razumevanja, ljubezni in spoštovanja

 

5.      Šole: podobno kot gornji projekti RAWA, imajo tudi šole v Pakistanu globoko potrebo po finančni pomoči. Na stotine dečkov in deklic je trenutno vključenih v naše šole v različnih krajih v Pakistanu. Ti otroci se ne morejo udeleževati pouka v pakistanskih šolah iz različnih vzrokov, v glavnem pa zaradi finančnih težav in jezikovnih razlik. Potrebujejo torej šolanje v afganistanskih šolah, ki jih vodi RAWA.

Stroški šolnin za študente RAWA od prvega razreda do dvanajstega razreda so navedeni v tabeli spodaj:

No

Detail

Monthly Costs

Annual Costs

1

Personnel Salary

$560

6,720

2

House rent

$420

$5,042

3

Electricity bill

$44

$524

4

Gas bill

$54

$645

5

Phone bill

$50

$605

6

Miscellaneous

$34

$403

Total


$1,162

$13,940Za nadaljnje informacije se lahko obrnete na Shaima Saeed, RAWA projektni koordinator:  shaima@pz.rawa.org in dodate kopijo na elektronsko pošto: rawa@rawa.org.

Donacije lahko nakažete s pomočjo bančnega čeka na naslov IHC / Afghan Women Mission na spodnji naslov:

The Afghan Women's Mission
P.O. Box 40846
Pasadena, CA 91114-7846
USA

Za on-line donacije s kreditno  kartico obiščite spletno stran Afghan Women Mission: http://afghanwomensmission.org.

Radi bi se vam iz dna našega razbolelega srca zahvalili za vašo pomoč in simpatije vašim afganistanskim sestram.

S prijaznimi pozdravi,

RAWA Projects Committee

=====================================================
Revolutionary Association of the Women of Afghanistan (RAWA)
Mailing Address: RAWA, P.O.Box 374, Quetta, Pakistan
Mobile: 0092-300-5541258
E-Fax: 0044-870-8312326
E-mail: rawa@rawa.org
Home Page: http://www.rawa.org
Mirror site: http://www.rawa.us

Comments