CFA PERE CALDERS‎ > ‎

Desprès del GES

He acabat el GES, què faig?

 

Bé, ara que heu acabat el GES, esteu a punt d’acabar-lo o, inconscients, creeu que l’acabareu aviat, haureu de decidir que fareu amb la vostra vida els propers anys. Us sorgiran les preguntes típiques: què faig? on estudio? acabaré aquest any? Em reservo el dret a contestar aquesta última, el que sí que puc fer és orientar-vos. Per començar heu de tindre clars els itineraris formatius que podeu seguir.

 

Val, reconec que és dificil d'entendre. Com tots sabeu la sortida immediata desprès del GES és, o bé un Grau Mitjà o bé Batxillerat.


 

Grau Mitjà

Els ensenyaments de Grau Mitjà estan dividits en diferents famílies. Cal deixar clar que si curseu un Grau Mitja no podeu passar a Grau Superior directament, heu de fer la prova.

-Què es pot fer desprès?

  • Incorporar-se a qualsevol modalitat de batxillerat, amb la qual cosa estareu exempts de cursar les matèries optatives i el treball de recerca.
  • Si teniu 18 anys, podeu presentar-vos a les proves d'accés a cicles formatius de grau superior del mateix grup d'itineraris. Cal que us prepareu per superar la prova.
  • Cursar altres cicles formatius de grau mitjà.

Trobareu més informació a la pàgina de l’XTEC.


Batxillerat

El Batxillerat seria l’opció tradicional després de fer l’educació secundària. Bé actualment, amb la LOE, trobareu tres tipus de Batxillerat. No, no m’he equivocat, abans, amb la LOGSE, hi havia quatre però aquesta modalitat s’extingeix aquest any.

 

Segons el tipus de Batxillerat que trieu podreu fer una carrera a les diverses universitats del nostre territori. L’elecció és força important i heu de tenir molt present quin és el vostre futur més immediat per triar una opció o una altra.

 

Grau Superior

Cursar un Grau superior té avantatges respecte al Batxillerat, alguns evidents, com per exemple que obtens un títol superior en dos anys, a més a més, alguns dels crèdits entre determinats cicles formatius de Grau Superior es poden reconèixer als estudis universitaris. Malgrat això sempre hi ha una vessant negativa, haureu de fer la prova d’accés i si no la passeu haureu d’esperar un altre any. Tot i això ja sabeu que hi ha un curs específic de preparació per a la prova i el fem a l’escola. Més informació.

Recordeu que haureu de fer 4 assignatures comunes i dues específiques, vegeu quadre. A banda d'això cal tenir present que es pot demanar l'excempció d'algunes matèries específiques mitjançant estudis anteriors (un grau mitjà, per exemple) o experiència laboral justificada.

A quin centre puc anar? Has de consultar el cercador de centres

 

-D’acord, m’has convençut, faig grau superior, després puc continuar?

Sí, evidentment.

Tens l'opció de fer un altre cicle formatiu amb el conseqüent reconeixement de crèdits entre ambdós.

O bé, pots fer una carrera universitària però com ja us he dit més cops heu de triar bé quin grau superior feu perquè no podreu accedir a totes les carreres. Segons el Cicle formatiu de Grau Superior que hagis cursat podràs fer una carrera o un altra.


Molts de vosaltres voldreu continuar els vostres estudis a Barcelona. Bé, si voleu consultar tant els centres públics com els privats que imparteixen ensenyaments de Grau mitjà o Grau superior podeu consultar la web del Consorci d'Educació de Barcelona.

 No oblideu fer una ullada a les FAQ d'orientació.

Bé, espero no haver-vos avorrit amb tants enllaços i que us siguin útils. Com sempre si teniu dubtes podeu consultar a qualsevol persona de l’equip docent o bé enviar-me un correu electrònic a branchadell@gmail.com, us respondré tan aviat com pugui.

 

Ignasi.

Comments