Xispa Nº 20 JUNY 2016Editorial
El curs està arribant a la fi i amb ell un petit recull de la vida escolar d’aquest any en format de la nostra revista Xispa.
Un record especial a la Rosa, la nostra companya i Conserge de l’Escola. La recordarem amb afecte com una persona que ens estimàvem i ens estimava.
Un acomiadament als nostres alumnes de 6è que van a l’Institut a fer ESO. Que us vagi molt bé! Sabeu que sempre tindreu la porta
oberta a la nostra/vostra Escola i que ens hi trobareu pel que calgui.
Nosaltres, a l’Escola continuarem treballant per portar a terme el nostre Projecte Educatiu i aplicar-lo amb rigor. Continuarem vetllant per les necessitats dels nostres alumnes. Continuarem formant-nos en l’aprenentatge, l’educació i la pedagogia. Els resultats de l’Escola ens empeny i ens manté la il·lusió de seguir treballant en
aquesta línia de qualitat.

Gaudiu de les vacances d’estiu!

Concepció-Esther Ripoll Coll
Directora Escola Taialà de Girona
Editorial

Benvolguts i benvolgudes,
S’acosta l’estiu i amb ell l’acabament del curs escolar i les vacances d’estiu.
Cada any la nostra Comunitat Educativa es fa una miqueta més gran. La Comunitat Educativa de l’Escola Taialà la formem totes  les persones que, d’alguna manera o altra
estem vinculades a l’Escola, que lluitem per ella i per realitzar un futur que millori
el present. Per instaurar aquesta cultura cal fomentar els valors de la convivència que es concreten en aspectes com ara la igualtat en la diversitat, l’autonomia, la justícia, la tolerància, l’amistat, el respecte, la cooperació, la pau, l’honradesa, la creativitat.
Sovint em pregunten, com us ho feu a Taialà, una Escola tan gran, per funcionar tan bé? No teniu problemes? La resposta és fàcil i difícil alhora... Per damunt dels conflictes que hi pot haver, hi ha l’estimació i els valors que compartim. Volem ser millors més eficaços i per això treballem!! 

Una abraçada molt forta a tots i un record especial a tot el grup de 6è que el proper curs no hi serà. Molta sort!!

Bon estiu!!

Concepció Ripoll i Coll
Directora Escola Taialà

EDITORIAL
Un any més arribem a les acaballes del curs i en la nostra revista recollim una part del que ha estat la vida a l’Escola.

Fent una mirada enrere del que ha sigut aquest any escolar podem constatar que, malgrat la crisi, ha estat ple d’activitats i inicia.ves on el posi.tivisme, la crea.tivitat i el bon treball han sigut una constant.

Una novetat a l’Escola ha sigut la creació d’un Grup de Voluntariat dins l’Associació d’Exalumnes i Amics de l’Escola Taialà. Aquestes

persones, avis i àvies, des. tinen part del seu temps a ajudar de manera desinteressada en tasques que l’Escola necessita.

Són moltes les persones que par.ticipen i treballen en la nostra Escola. Voldria fer servir l’editorial per agrair i reconèixer les seves aportacions que, sumades, donen com a resultat el Projecte Educa.tiu de la nostra es.timada Escola Taialà.

Esperem que passeu un bon es.tiu i ens retrobarem a la tornada.


Concepció-Esther Ripoll Coll

Directora Escola TaialàEDITORIAL

Arriba el moment de fer-vos arribar la revista Xispa, això vol dir que el curs està a les acaballes i que aviat començaran les vacances  d’estiu. En ella trobareu un petit resum de les moltes coses que s’han fet al llarg del curs a la nostra Escola.

Passant les pàgines i recordant fem una valoració molt posi. va de totes les activitats i de tot el treball. Ens agrada poder-lo compartir amb tots vosaltres, per aquest motiu algunes ac.tivitats les fem obertes als pares, mares, avis,...

Aquest curs, com a novetat, hem fet les representacions de teatre, dels cursos de 5è, 3r i 1r obertes al públic. I, els que heu vingut ja ho heu vist, no calen més paraules: han estat un gran èxit.

Per totes aquestes coses voldria felicitar a tota la Comunitat Educativa pel treball educatiu i pedagògic, per les hores extres sense cobrar, per la bona entesa que hi ha entre tothom, per la implicació, el respecte i la solidaritat. 

I acabo amb una frase d’un informe de la UNESCO de la Comissió Internacional sobre l’Educació pel segle XXI:

Aprendre a conèixer.

Aprendre a fer.

Aprendre a viure junts, a conviure.

Aprendre a ser.Concepció-Esther Ripoll Coll

Directora Escola TaialàLa revista En Xispa està finançada íntegrament per l’AFA. Per a fer-ho possible, l’equip AFA visita i concerta la publicitat que apareix a la revista amb les empreses col·laboradores. També gestiona la impressió de la revista de la qual se'n fan 1000 còpies

Punxa sobre el número que vulguis veure per a descarregar la revista en pdf. Tingues paciència es un fitxer bastant gran!


EDITORIAL

Llegendes a l’Escola Taialà

A la nostra Escola estem duent a terme Pro- jectes Interdisciplinars amb la intenció de potenciar determinats aspectes de l’ apre- nentatge a partir de treballs motivadors i en- grescadors.

Un d’ells, LES LLEGENDES, parteix de la nos- tra biblioteca, El Follet del Ter, i és el que hem triat de monogràfic per la revista. Entre tots, de P3 a 6è de Primària, hem estat capaços de generar dinàmiques orientades a treballar aspectes d’ensenyament-aprenentatge molt interessants.

Les llegendes són narracions populars que sovint tenen un fons real i que s’han anat transformant amb el pas del temps. Ens ex- pliquen el nom i el significat d’edificis, de Gi- rona, de monuments, d’estàtues, de coses curioses i interpreten la realitat pels camins de la fantasia.

He de felicitar a tots i a totes, alumnes i mes- tres, pel resultat d’aquest treball: els escrits, els murals, les portades, els decorats,... i so- bretot el Teatre i la Lectura Viva que es va fer durant la Setmana Cultural. I felicitar de ma- nera especial als pares i mares que, per uns moments, van ser actrius i actors i ens van fer viure moments màgics a grans i petits.

Concepció-Esther Ripoll Coll

Directora Escola Taialà

Editorial

Benvolguts,

Un any més arribem a l’ edició de la revista de l’ Escola, “En Xispa”.

Aquest curs hem tirat endavant el Projecte Educatiu de l’ Escola i amb ell, els Projectes d’ Innovació que estem portant a la pràctica: Projecte de l’ àrea TIC, introduïm l’ús de les noves tecnologies d’ informàtica i comunica- ció a Educació Infantil i Primària,

Projecte d’ Innovació de Llengües Estrange- res, millorem i potenciem l’ ús de la llengua anglesa, Projecte de la Biblioteca Escolar, potenciant- la com un espai de recursos on l’ alumnat es forma com a persona crítica i constructora del seu propi coneixement, a través de la cer- ca, la investigació i el treball en diferents fonts d’ informació, despertant-los l’ interès per la lectura,

Projecte d’ Atenció a la Diversitat, afavorim el context educatiu els instruments, els recur- sos per donar resposta a les necessitats de cada alumne,

Projecte de Música, aprofundim l’ actitud i els coneixements musicals, Projecte Interdiciplinar de teatre, millorem tècniques de llenguatge i expressió,

Projecte per promoure Hàbits de Vida Salu- dable, realitzem activitats a cada nivell per tal de que els alumnes adquireixin coneixements i hàbits correctes envers la seva salut.

I els mestres hem seguit formant-nos fent ac- tivitats i participant en cursos i postgraus.

Tots aquests projectes els fem amb il·lusió, ganes i representen un repte important per nosaltres. Perquè no oblideu que mestres, pares i alumnes estem tots al mateix vaixell i amb únic port: aconseguir una escola pública actual, activa i amb igualtat d’ oportunitats, que millora dia a dia.

Concepció –Esther Ripoll

Directora Escola Taialà
Xispa Nº 13. Maig 2009


EDITORIAL

Quina il·lusió veure com ens ho passem bé aprenent i treballant, comprovar que els nens i nenes de l’escola vénen contents, participar del seu procés educatiu i formatiu. Realment tots els que formem part de la Comunitat Educativa del CEIP Taialà estem molt satisfets de com funciona l’Escola.

I una vegada més, volem aprofitar aquest espai de la nostra revista per donar les gràcies a totes les persones que col·laboren amb l’Escola i, especialment, a l’AMPA, que fan possible activitats com el Pessebre Vivent d’enguany.

L’escola té engegats Projectes d’Innovació aprovats pel Departament de la Generalitat, aquests Projectes es porten a terme a nivell d’escola, és a dir de P3 a 6è, partint d’un assessorament i una formació prèvia per part del professorat que garanteixen uns resultats positius i eficaços.

Com podeu veure, la nostra revista “Xispa” ha dedicat unes pàgines al Projecte Interdisciplinar de teatre.

Fent teatre pretenem millorar els aspectes bàsics de la llengua a través de totes les àrees del nostre Currículum i amb la implicació de tots els mestres i alumnes de l’Escola. Amb la reforma, ampliació i

millora del Centre disposem d’un espai polivalent i

escenari per poder dur a terme l’escenificació.

S’acosten les vacances d’estiu, us desitgem que les gaudiu i us esperem el proper curs amb nous reptes i propòsits