Presentació

La Colla Excursionista Quart, nom originari de l'actual Associació Excursionista Quart, és una agrupació jove, ja que té els seus inicis l'any 1995. Fou formada per un petit grup de grans coneixedors i, com no pot ser d'altra manera, d'enamorats i defensors de la natura; en especial de les nostres inigualables Gavarres, paratge que els veié néixer i créixer.

La primera sortida com a colla es feu al cim del Montigalar, ja que amb els seus 466 metres, és el punt més alt del municipi. En aquesta excursió es col·locà, dalt del cim, un màstil per enlairar-hi la Senyera. L'any 1997, a banda de la renovació de la ja tradicional Senyera, s'hi col·locà un Pessebre. I des d' aleshores, any rere any, el diumenge abans de Nadal, per renovar la Senyera i el Pessebre, s'hi realitza una sortida popular amb esmorzar de germanor a les Roques del Mal Pas.

Des de 1998 estem registrats com Associació Excursionista Quart, amb els respectius estatuts i, alhora, estem adherits a la Federació d'Excursionistes de Catalunya (FEEC). A més a més, gràcies a les gestions de l'Ajuntament de Quart i del Bisbat de Girona, tenim una concessió d'ús de 20 anys pel refugi de Can Batista, edificació adossada a L'Església de Sant Mateu de Montnegre.

Actualment, l'AEQ compta amb uns 60 socis. Gràcies a les seves aportacions (15 € de quota anual) i a les subvencions de l'Ajuntament de Quart, ha estat possible fer front a les despeses de rehabilitació i de manteniment del refugi així com de l'assegurança del grup o d'altres activitats populars. A banda d’aquestes activitats culturals i populars que es porten a terme des de l’AEQ, cada darrer diumenge de mes, des de setembre fins a juny, s’organitza una sortida a peu per recórrer diferents indrets del nostre territori.

Tot i el caràcter institucional que pot suposar una associació, la nostra agrupació és, en realitat, una colla d'amics. Un grup d'enamorats del nostre entorn natural, que des d'aquesta finestra té els braços oberts a tothom que vulgui gaudir amb la natura i d'un ambient agradable.

Animeu-vos a conèixer-nos i veniu a fer una sortida amb nosaltres.

Desembre 2007