Som l'AEMCAT, l'Associació d'Ensenyants de Música de Catalunya, i aquest és el nostre espai a internet pensat per a posar-vos al dia de les nostres activitats.  Al mapa hi teniu un resum de l'origen geogràfic dels nostres associats i associades. Aquest nou mapa inclou els 550 associats i associades que actualment formem part de l'AEMCAT. Si ens voleu conèixer millor, cliqueu a la pestanya qui som? Just aquí a sota de la informació més urgent. Hi podreu trobar l'agenda d'activitats de l'AEMCAT a la columna de l'esquerra i unes quantes novetats i nous materials a la dreta. Podeu enviar-nos suggeriments o consultar problemes d'accés als espais restringits o a la llista de correu per mail a moderadoraemcat@gmail.com indicant sempre el tema.

CLICA I ASSOCIA'T!


MANIFEST

El nou mail del moderador és moderador@aemcat.cat
12a ESCOLA D'ESTIU TREMP 2017

TREBALL COMÚ: Juguem a fer una pel·lícula?


CLIQUEU EL CARTELL PER ANAR A L'AVALUACIÓ DE L'ESCOLA D'ESTIU DE TREMP 2017. TENIU POCS DIES PER RESPONDRE ELS DOS FORMULARIS I ÉS IMPRESCINDIBLE PER A CERTIFICAR L'ACTIVITAT. 
QUE TINGUEU UN BON ESTIU!

TREMP 2017

Notícia de l'EE a Pirineus TV

ASSEMBLEA ANUAL I LLIURAMENT DELS PREMIS AEMCAT

Els guanyadors dels premis d'aquesta edició han estat:
- Cantarella, en la categoria de projectes.
- Noè Rivas, en la categoria de trajectòria professional.

L'acte de lliurament dels guardons es farà al Museu del Joguet de Figueres el proper dia 19 de febrer a les 12 del migdia. Hi haurà una actuació musical i també es servirà un petit refrigeri. Hi sou tots i totes convidats. Felicitats als guanyadors i les guanyadores!

Al mateix local es celebrarà a les 10 del matí l'Assemblea Anual Ordinària de l'Associació amb el següent ordre del dia:

- Lectura i aprovació de l'acta anterior
- Presentació de comptes exercici 2016 i presentació i
 aprovació del pressupost 2017
- Presentació de les activitats de l'associació de l'any 2016
- Valoracions Escola d'Estiu 2016 de Cardedeu i proposta 
  Escola d'Estiu de Tremp 2017
- Renovació de càrrecs de la Junta
- Torn de precs i preguntes

Us preguem que confirmeu l'assistència a aemcat@aemcat.org.


EL VÍDEO DEL TALLER COMÚ PER PERCUSSIÓ CORPORAL ES FA VIRAL A LA XARXA

El vídeo del taller que va fer en Santi Serratosa a l'Escola d'Estiu de l'AEMCAT a Cardedeu ha aparegut a les llistes dels més reproduïts, als informatius de TV3 i el 3/24, Movistar TV, Nació Digital i altres diaris digitals, i a les xarxes socials amb centenars de milers de visualitzacions. No us el perdeu (al final hi ha els tutorials que han fet el mateix Santi i la Mariona Castells). D'altra banda trobareu altres vídeos de les nostres activitats al mateix canal.

DOCUMENT DE COMPETÈNCIES DE L'ÀMBIT ARTÍSTIC

Ja hi tornem a ser, és a punt de començar un nou curs amb un currículum renovat per treballar i amb "feina extra" a les escoles i instituts, us sona? Si cliqueu a la portada podreu accedir a la documentació.

BONA TORNADA A LA FEINA A L'ESCOLA I A L'INSTITUT!


VALORACIÓ DE L'ESCOLA D'ESTIU DE CARDEDEU
https://drive.google.com/file/d/0Bz-5yUYADU9dZTZvcTc1MU1Wb0E/view?usp=sharing
Novament els assistents i les assistents han valorat molt positivament la nostra oferta formativa. Com cada any hem tingut pros i contres que valorem i revalonem per poder millorar-la. El proper curs ens veiem a Tremp! Trobareu la informació de l'Escola d'Estiu a la pàgina de l'escola 2016 clicant al cartell!


Aquí ens teniu un cop enregistat el vídeo del gran taller de percussió corporal amb Santi Serratosa. Aviat farem públic el vídeo!JORNADES D'EXPERIÈNCIES 2015-2016
Ha estat un any de Jornades amb molt d'èxit! Els materials han tingut una gran acollida i s'han repartit més de 100 exemplars dels materials que quedaran repartits per les quatre demarcacions territorials .

Tot i així, queden anul·lades les jornades de Manresa per falta d'inscripció. Si es dóna el cas que ja heu fet el pagament rebreu el reemborsament al vostre compte.
A l'Escola d'Estiu de Cardedeu farem un taller de 6 hores dedicat específicament al material dels gots musicals. Si us heu quedat fora de les Jornades us animem  a participar-hi! 
Vídeo amb l'estrena mundial de la cantata "La Clàudia Sol té un do" a Sant Feliu de Guíxols!
ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA
Convoquem tots els associats i associades a l'Assemblea Anual Ordinària que tindrà lloc a Girona, a l'Aula 36 (3a planta) de l'edifici de la Facultat d'Infermeria de la UDG. Carrer d'Emili Grahit, 77. Rebreu aquesta convocatòria amb l'ordre del dia a la llista de correu del grup AEMCAT.


10a ESCOLA D'ESTIU 2015
Escola d'Estiu 2015
INSTANTÀNIES DE L'ESCOLA D'ESTIU 2015
ESTEM OMPLINT POC A POC LES CARPETES DEL BOX AMB NOUS MATERIALS I PROPOSTES, TINGUEU PACIÈNCIA, A LES NOSTRES DESTINACIONS DE VACANCES NO TOTHOM TÉ INTERNET PER PODER FER LES ACTUALITZACIONS AMB PROU VELOCITAT...


LLIURAMENT 2ns PREMIS AEMCAT
Foto de família amb les guanyadores dels 2ns premis d'educació musical, Àgata Medalla i Teresa Malagarriga. Ha estat un matí molt musical! Moltes gràcies a L'Auditori de Barcelona i a tots els assistents a l'acte. Us penjarem en breu el reportatge fotogràfic que hem fet.

ASSEMBLEA ANUAL ORDINÀRIA
Benvolgut/da associat/da a l'AEMCAT:
Quedeu convocat a l'ASSEMBLEA ANUAL ORDINÀRIA  de l'Associació d'Ensenyants de Música de Catalunya, el DISSABTE, 13 de desembre de  2014, a les 12 del mati a la facultat d'infermeria de Girona C/Emili Grahit 77
Com arribar-hi

ORDRE DEL DIA
1. Lectura i aprovació, si s'escau, de l’acta anterior
2. Presentació de les activitats i gestions realitzades durant el curs 2013/2014
3. Aprovació, si s’escau, de la liquidació del curs 2013/2014
4. Aprovació, si s’escau, del pressupost del curs 2014/2015
5. Valoració de la novena escola d’estiu
6. Proposta de la 10a escola d’estiu
7. Proposta de la junta per agafar un alliberat unes hores a la setmana
8 Proposta per fer-nos de l'Associació Europea de mestres de música ISME
9. Presentació de la segona edició de premis Aemcat
10. Altres assumptes
11. Torn obert de paraula

*Si teniu a bé presentar alguna proposta d'escrit, us agrairem que ens el feu arribar al mail aemcat@aemcat.org per tal de poder-lo debatre a l'assemblea.


L'AEMCAT AL JAPÓ!
Aquests dies l'Anna, la Presidenta de l'AEMCAT és al Japó per fer una conferència sobre el projecte del seu centre. També parlarà als professionals del Japó sobre l'AEMCAT, sobre el nostre funcionament i la nostra organització.FIRA DE RECURSOS DE PEDAGOGIA MUSICAL
Avui dia 4 d'octubre som a Granollers, a la sala La Nau 1 de la fàbrica de les arts Roca Umbert. Hi hem de ser per mirar d'aconseguir fer créixer una mica més la llarga llista de socis i sòcies i especialment per donar informació de les activitats formatives que duem a terme . Avui ha tocat matinar! Hi serem des de les 9 del matí a les 7 de la tarda. Hi trobareu un díptic informatiu.JORNADES ICE
Amb la finalitat que serveixin d’espai de reflexió i intercanvi d’experiències, investigacions i projectes que fonamentin aquest argument, es presenten les IX Jornades de Música, dins del Programa d’Educació Musical de l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) de la Universitat de Barcelona. Per conèixer experiències, afavorir la reflexió i propiciar el diàleg i l’intercanvi, es presentaran diverses ponències i comunicacions, i per aterrar en el  vessant més pràctic del caràcter socialitzador de la música, s’oferiran diferents tallers de temàtiques diverses i un exemplificatiu concert de cloenda.  CLIQUEU EL LOGOTIP SI VOLEU MÉS INFORMACIÓ    

II EDICIÓ DELS PREMIS AEMCAT

L'AEMCAT convoca els 2ns Premis d'Educació musical en les categories: a la trajectòria musical i també la de projectes, experiències i activitats en el camp de l'educació musical. Us animen a participar-hi!
Cliqueu el logotip per accedir al programa i les bases.S'HA ACABAT L'ESCOLA D'ESTIU!
Ara toca reposar i fer vacances però nosaltres seguim treballant el la que  ha de ser la 10a edició, probablement a Sant Feliu de Guíxols. A la foto una bona part de les més de 150 persones que hi vam participar! Recordeu omplir les enquestes de valoració que trobareu a l'enllaç clicant el cartell que hi ha més avall o a la pestanya de les escoles d'estiu, clicant a la 9a.Un parell d'associats, en Víctor i en Checho ens fan arribar aquest enllaç al seu lloc web. Sembla interessant.


Us enviem l'enllaç a la pàgina de publicacions de País de Xauxa. En Jaume Moreno ens envia aquest enllaç.(a Ràdio Fes ta festa)

FUNDACIÓ PAU CASALS
Ens fan arribar aquest enllaç de les seves activitats. Enguany presentaran a l'Escola d'Estiu de Tremp: Casals educa: música i valors
"Ets una meravella. Ets únic. En tot el món no hi ha un altre nen com tu. En tots els milions d’anys que han transcorregut mai no hi ha hagut un altre nen com tu".

FIRA DE LA MÚSICA I L'EDUCACIÓ
Hem rebut aquesta informació de la fira.

"A tots els professionals que ser que estimeu el món de la música i l’educació: mestres, professors, musicoterapeutes, pedagogs, estudiants…a Taral·la tindreu l'oportunitat de veure treballar a grans professionals del món de l'educació musical i aprendre nous recursos i estratègies per a la vostra feina: Santi Serratosa, Estêvão Marques, Violant Olivares,... Aquests professionals faran tallers amb infants i famílies el dissabte, amb els que vosaltres podreu participar, fer observacions i també escoltar, preguntar i conèixer d’aprop a les xerrades que faran el diumenge.
A Taral·la també comptareu amb presentacions de materials, autors i expositors que presentaran els seus treballs. 
Esperem comptar amb vosaltres, perquè la fira és també una forma de reivindicar que la música ha de ser part essencial de l’educació de tots els infants i nosaltres que ho tenim clar, ens volem preparar, demostrar-ho i dir-ho ben alt!

No us ho perdeu! Espero poder-vos veure a tots i compartir junts, aquests dos dies de formació!"

Taral·la és una activitat reconeguda pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya

Reserva la teva entrada i els tallers que més t’interessin aquí:
CURS INTERNACIONAL "MUSICOMÀTICS"

Es tracta del curs “Integrant matemàtiques i música: propostes des del projecte EMP-M” que oferim juntament amb Rosa Sensat. I a part de comptar amb formadors tant catalans com d’altres països (Anglaterra, Suïssa), entre els mestres participants també hi haurà mestres d'Alemanya, Grècia, Suïssa... Per aquest motiu, serà impartit en anglès.

El curs té 15h de durada, distribuïdes entre els dies 5, 7, 9 de setembre (de 15h a 19h) i el 10 de setembre (de 10h a 13h). El PROGRAMA el trobareu aquí.

El curs es farà a la seu de l’Associació de Mestres Rosa Sensat (Av. Drassanes, 2, Barcelona)

Per a INSCRIPCIONS i més informació: http://www.rosasensat.org/cursos/180/110:30/ (busqueu el curs “Integrant matemàtiques i música: propostes des del projecte EMP-M” – Ref. 251611).

ENS VISITA DE NOU EL DR. PATRICK FREER

Ens arriba la convocatòria d'una nova formació organitzada per la UDG. Després de l'èxit de les Jornades de l'AEMCAT a Barcelona el curs passat ens sembla bé fer-vos arribar aquesta informació
"Ens plau informar-vos que el dimarts 23 de febrer de 2016, a les 17:30h, a
la sala d’actes de la Facultat d’Educació i Psicologia de la UdG (plaça Sant
Domènec), hi ha prevista la conferència-taller “Tècnica vocal amb veus
adolescents”, a càrrec de Patrick K. Freer, professor de didàctica del cant coral a la Universitat de Geòrgia i dipositari d’una prestigiosa línia d’investigació nord-americana sobre la veu en l’adolescència".

POSTGRAUCURS DE SENSIBILITZACIÓ WILLEMS
Barcelona i Salamanca

Ens ha arribat aquesta informació. (cliqueu per engrandir)Ens ha arribat aquesta informació (cliqueu per engrandir)
CURS ORFF
CLICA AQUÍ PER ANAR A LES INSCRIPCIONS!


AUDICIONS
Ens han arribat aquests enllaços. Es tracta d'una sèrie d'audicions

JORNADES DE PRESENTACIÓ "No hi ha educació sense música"

Cliqueu el logo per accedir al pdf amb el programa de les jornades. Hi ha activitats, especialment taules rodones molt interessants!


Canvi d'adreça del Calaix de Músic
L'Antoni Miralpeix informa que ha canviat els seus materials de Calaix de músic  a un nou espai col·laboratiu 2.0. Cliqueu la foto per anar-hi!"Cançons de Rotllana"
Després del volum "Cançons de Primavera" que completa la col·lecció de llibres sobre el curs de l'any, Noè Rivas presenta el nou llibre-disc. Balls de rotllana per a petits i grans. El llibre ha estat il·lustrat novament per Mercè Arànega. Cliqueu la portada per accedir al seu web.
El teler de música
És una iniciativa per fer sostenibles projectes comunitaris d'educació musical. En el marc de la 8a Escola d'Estiu "El teler de música" ens va presentar la seva experiència. Clica el logotip i accedeix al seu lloc a internet. Descomptes per a les sòcies i socis de l'AEMCAT!