Les Notícies 

Notícies

 
                  Addan es va fundar el 1997,
      la Resolució 245 / V  també és del mateix any.

 

- Addan i Aleteia varen proposar un article sobre el Dret a la Nuesa pel nou Estatut de Catalunya. 


El dia 20-03-2017  vàrem ser convidats  per  4 alumnes de la Facultat de Comunicació de la Universitat  Autònoma de Bellaterra per parlar sobre la Nudactivitat.

Ens van entrevistar a la Radio 100.3 UAB sobre Dret de Mantenir la Nuesa, per quatre locutores estudiants. 

Varen ser 30 minuts molt interessants a on vàrem poder replicar les preguntes de les quatre i deixar ben clares les lleis actuals i ho vàrem  fer mantenint la nuesa, tant jo com la Vicepresidenta d’Addan.  

Així mateix, mantenint la nuesa, vàrem  sortir de la Facultat.


 El Trìptic de Barcelona, per la seva importància, ha estat publicat al 2005 al Llibre de 
      Anita & Wolgang Gramer     " 1,2 Frei ! "    Das NacktAktiv Buch

Posem unes Fotos com a referència:

  


El Diumenge 27-5-2007 dia de les eleccions municipals, el President d'Addan Jacint Ribas i Deix va anar a votar en completa nuesa, sense haver tingut cap problema. 
Per primera vegada a la Història Política d'aquest País, una persona ha fet valdre per dues vegades el seu Dret a expressar-se Nu en un local electoral. 


En el moment de votar, en aquell local, hi havien unes 50 persones.

( tenim video )


En el 2003 asistimos al acto fotográfico de Spencer Tunick, siendo una nueva experiencia.Fotos de la Mostra d'Entitats durant la "Festa de la Mercè 2009", on la nostra associació va estar 4 dies mostrant total normalitat del fet de conviure en qualsevol grau de nuesa a la Plaça Catalunya de Barcelona.


Curses  del Corte InglésPer primera vegada a la Historia tant en el 
2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 i 2011 la Bicicletada i la Cursa del 
Corte Ingl
és ! desnudos.   
    Desprès de varis anys sense poder-ho fer degut a la normativa discriminadora, ahir 10-04-2016, Jacint ha tornat a fer la Cursa en nuesa. Amb més de 65.000 participants.  2h30m
El  02-04-2017  Jacint ha tornat a fer la Carrera en nuesa. 

Amb gairebé 60.000 participants. 2h30m altre vegada però 
acompanyat de Concha la vicepresidenta d'Addan que enguany per primera vegada com a dona, ha fet la cursa en nuesa.
Hem estat acompanyats per, Jeff, també en nuesa.

Una Cursa amena del tot.

(Ada Colau, ens va confirmar que no hauríem de tenir cap problema amb els Agents de Seguretat. I així ha estat.
Tenint en compte que hi ha mes vigilància a causa del tema del terrorisme, a cada cantonada hi va haver moltíssims agents vigilant).

(En total 9 curses)
       
        “DES DEL 2004, FEM ACTIVITATS 
NUDACTIVES A CATALUNYA
  • No ens cal cap terme especial per definir-nos, tot i que hem encunyat els termes Nudactivitat, per definir el moviment que es mostra a favor de la lliure expressió de la nuditat humana i el de persona Nudactiva per a qui fa accions en favor del reconeixement del dret a la nuesa, siguin de comunicació, d'expressió o de pedagogia públiques sense condicionaments, deixant de banda els termes naturista i nudista que els considerem confusos i que com a grup no defensem.

            El comunicat a l'Ajuntament de Barcelona(14-5-2004).  - l'Associació Vasca E.N.E. ens ha donat el  5/2005 el Premi "NODES"

  • L'Associació ENE (Euskal Naturista Elkartea / Associació de Nudistas Bascos) va procedir a lliurar el Premi NODES (el qual reconeix a les persones, grups o institucions que amb les seves decisions o accions hagin contribuït positivament i de forma destacada a la normalització del nu en la nostra societat ) a ADDAN. 

 

  • En un acte de germanor i companyonia que va tenir lloc el Dissabte 7 de maig de 2005 a les 18 hores en el Hika Ateneu de Bilbao (Moll de Ibeni nº2. Casc Vell Bilbao).  

Des d’ADDAN, els agraïm aquest premi a la nostra labor encara massa poc coneguda i  valorada, amb molta simpatia i afecte i els donem la nostra amistat i suport.


             Entrevista del Setmanari  
                "El Triangle" a Jacint Ribas 
                 el 10-set-2005
 


     

             "La  Nuesa a les Platjes"  

Document que comunica que totes les platges son lliures(imprimeix-lo i dóna’l a conèixer a mes gent).


                                         
 Articles del Codi Penal


El Dret Constitucional empara expressar-nos lliurament en Nuesa i el Codi Penal des del 1996, en el que ja no hi assenyala en cap article a la nuesa com a delicte, com anteriorment.  

Investigueu en canvi, tot el Capitol IV sobre les discriminacions, per formes de sentir i conviccions.

Les Resolucions sobre aquest tema.          


  El President d'Addan per Barcelona en NUESA  i en bicicleta 
entre el 2004 i el 2011 porta ja fets un Total més de !  8.300 Km !

 
 
   Nus   a   Badalona  i  les  platges  lliures           

  

  
     Nu a vàries Festes de la Diversitat de Barcelona  ( a        la foto la del  5 del 2003 )                                


                                               


                                                                                           
       La nostra Nuesa sense pors !.


 

                                              

En Nuesa a la 
Primera Convenció Catalana sobre Masculinitats, Diversitat i
Diferència  13,14,15 i 16 de març del 2003 en el CCCB Centre de Cultura Contemporània -  Organitzada per la Regidoria  de Drets Civils de l'Ajuntament de Barcelona. 

                                   


La nuesa al Parlament Europeu

 ( - 1ª  al.legació històrica sobre el                DretFundamental a la Nuesa ) 

                    ( 9 del 2002 )


             
            
Diari Nudofòbic
  " La Vanguardia "
 

 (  a la reraguarda de l’informació sobre Drets...).

(  La irritació del Màrius Carol de "La Vanguardia"      Quí és ?   )

És un diari totalment “NUDOFÒBIC”, motiu pel qual ja en vam enviar una queixa al seu Defensor del Lector el 1996 pel seu atac continu i discriminatori contra la nuesa...

Ha continuat però amb el mateix tarannà fins a arribar a aquest any que s’han superat. Creiem que un article del Màrius Carol ha servit d’argument al senyor Fernández Díaz del PP , que sembla que creu que allò que va llegir és cert, tot i que no passa de ser una lliure interpretació d’aquell. Segons ens sembla, el va escriure sense haver contrastat prou les seves fonts i alliberant els seus prejudicis en contra.

Ens sembla un diari que és prepotent, totalment “Nudofòbic”, que fa temps que escalfa l’ambient, en un intent d’intervenir en l’esdeveniment polític, talment com ho féu un magnat de la premsa dels EUA, fins que finalment va aconseguir un suposat alliberament de Cuba. 

Saben a més que és difícil de denunciar la seva actitud, perquè tots sabem com funcionen aquests assumptes. Pèrdua de temps i sobre tot car.

Les seves pàgines del mig amb títol VIVIR, d’un color de paper reciclat, prenen possessió d’una determinada notícia i li treuen tot el suc, en publicar-la de tant en tant. Sempre la mateixa notícia amb diferent matís. Passa sovint i és força pesat. Com la del Fòrum,  la de la dona assassinada i durant sis mesos la del CIVILITAT. Pesats de veritat. La seva veritat és dubtosa per a nosaltres, ja que hem constatat la seva manipulació en el cas de l’article esmentat abans. Creiem que fabriquen la seva veritat que el lector, encara que es digui Fernández Díaz del PP, pot prendre per pròpia.

Aquest any han combatut la nuesa pública com a una qüestió d’incivisme. Cada dia una nova notícia sobre la qüestió tractant-la com a exhibicionista, ignorant que l’escàndol públic ja no existeix en el Codi Penal, per decret de Llei Orgànica 3 de Juny del 1989 i que l’exhibicionisme és tot una altra qüestió que semblen ignorar. Potser fabriquen les notícies a mida de la seva clientela.

Potser més persones del carrer i de l’ajuntament de Barcelona se’ls hagin pogut creure davant la insistent publicació, fins que hagin cregut realment que la nuesa es incívica. La mentida, sobretot si es va repetint de forma insistent, pot convertir-se en una suposada veritat (ja ho varen aplicar també a l’Alemanya nazi per convèncer de la malignitat dels jueus).